اردشیر شهرکی هدف از اجرای این طرح را توسعه گیاهان مقاومت به خشکی و خشکسالی و مناسب مناطق خشک عنوان کرد و گفت: این گیاه یکی از مقاومترین گیاهان به کم آبی است و سازگار به منطقه می باشد که با توسعه این گیاه تحول بزرگی در جهت بهره وری از منابع بخصوص آب خواهد شد.
شهرکی اظهار کرد: این گیاه طی ۲ تا ۳ سال به بهره برداری می رسد و ضمن درآمدزایی قابل ملاحظه ای برای کشاورزان می توانند زمینه ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی به محصولات نهایی را فراهم نماید.
وی با بیان اینکه کاکتوس میوهای در بازارهای جهانی از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است، افزود: در حال حاضر میوه این گیاه از خارج از کشور وارد می شود و می توان بصورت تازه خوری مصرف و نسبت به تهیه کمپوت، ترشی، آب میوه و نوشابه اقدام نمود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از خاصیتهای غذایی مهم این گیاه داشتن ویتامین c و آنتی اکسیدان بوده که برای بیماریهای دستگاه گوارشی مناسب است.
شهرکی تاکید کرد: مصرف کم آب، کمافت بودن محصول و سازگاری به اقلیم گرم و خشک منطقه از جمله مزایای کاشت کاکتوس هست و به کشاورزان در جهت توسعه کشت این محصول توصیه شده است.
وی خاطرنشان کرد: این گیاه ۳۰۰ گونه دارد و در بعضی از کشورها به عنوان یکی از محصولات اصلی کشت و کار می شود.