حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه میفرماید من از ۶ چیز تعجب میکنم، عنوان کرد: تعجب در جایی صورت میگیرد که انسان انتظار ندارد و نسبت به امر غیر عادی واکنش نشان میدهد.
استاد حوزه و دانشگاه اولین مورد از تعجب امیرالمؤمنین (ع) را نسبت به افراد بخیل دانست و گفت: حضرت فرمودند تعجب میکنم از افراد بخیل که از فقر خود در آینده میترسند و مال جمع میکنند، ولی همان فقر را الان برای خود فراهم کرده اند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بخیلترین آدم کسی است که در واجباتش کوتاهی کند، گفت: در روایت داریم بخل سوء ظن به خدا است و در دعای ابو حمزه ثمالی میخوانیم که خدایا ما خجالت میکشیم که تو نعمت میدهی، ولی ما آن را در راه تو خرج نمیکنیم.
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند کار خیر را انجام دهید و کوچک نشمارید، افزود: گاهی اطعام و یک لقمه نان انسان را بهشتی میکند، همانطور که گاهی یک کلمه زندگی را متلاشی میکند و یک اشتباه کشور را به آشوب میکشد در کارهای خیر هم یک کار ساده گاهی آثار فراوانی دارد.
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه برخی کارهای کوچک آثار بزرگ دارد، گفت: پیامبر (ص) در میان مردم به اُذُن معروف بودند، زیرا به حرف مردم گوش میدادند و اگر امروز هم مسئولان کشور به حرفهای مردم گوش کنند و ببینند که مردم چه میخواهند آثار فراوانی در جامعه خواهد داشت.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تعجب دوم امیرالمؤمین (ع) از انسانهای متکبری است که از نطفهای متعفن به دنیا آمده و در آخر هم به مردار متعفن تبدیل میشوند، گفت: حضرت در نهج البلاغه فرمودند از انسان مسکینتر کسی نیست، زیرا با یک جرعه آب خفه میشود، از نیش یک پشه دردمند میشود، از یک دقیقه بعد خود خبر ندارد و هر کاری میکند نوشته میشود.
سخنران آستان حضرت فاطمه معصومه (س) ادامه داد: حضرت علی (ع) در ادامه روایت فرمودند تعجب میکنم از کسی که در وجود خدا شک میکند در حالی که مخلوقات خدا را میبیند؛ کسی که این مخلوقات را میبیند و خدا را انکار میکند مانند کسی است که غذا را ببیند و آشپز را منکر شود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تعجب چهارم امیرالمؤمنین از کسی است که مردهها را میبیند، ولی مرگ را فراموش میکند و به فکر مرگ نیست، افزود: موارد پنجم و ششم از چیزهایی که باعث تعجب امیرالمرمنین (ع) میشود مربوط به افرادی است که قیامت را فراموش میکنند و افرادی است که به خانههای این دنیای خود میرسند، ولی آخرت خود را آباد نمیکنند.