علیرضا ارجمندی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم گفت: به مناسبت شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) آیین مذهبی و سنتی تعزیهخوانی در حسینیه روستای راهجرد بخش سلفچگان قم برگزار شد.
او با بیان این که تعزیهخوانی شهادت امام علی (ع) در روستای راهجرد بیش از ۲۵۰ سال قدمت دارد، افزود: این نمایش آیینی با استقبال چشمگیر مردم در شهر و روستاهای اطراف همراه است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم با بیان اینکه تعزیه نمایشی مذهبی به صورت شعر است که خیر و شر در آن مبارزه میکنند. ادامه داد: بازیگران این نمایش تعزیه که به آنان شبیهخوان گفته میشود در میان عزاداران به ایفای نقش میپردازند.
ارجمندی عنوان کرد: تعزیهخوانی شهادت حضرت علی (ع) با حضور اولیاخوانان در نقشهای حضرت علی (ع) امام حسن و امام حسین (ع)، حضرت زینب (س) و قنبر غلام امام علی (ع) و اشقیاخوانان در نقش ابنملجم و قطامه اجرا میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم با بیان اینکه نمایش تعزیه ایران در سال ۲۰۱۰ در فهرست میراث ناملموس جهان به ثبت یونسکو رسیده است، گفت: برپایی مجالس سوگواری با نمادها و آیینهای سنتی و اجرای نمایش تعزیه در قم قدمتی طولانی دارد.