مات و متحیر در وسط صحن و زیر آفتاب ایستاده بود، از ساعت ۹ صبح چند صد کودک را در وسط صحن نظم داده بودند تا در ردیفهای مشخص صفآرایی شوند، اما همین که قرار بود کار ضبط انجام شود، صدای اذان آمد و در وقت اذان هم نمیشد سرود را ضبط کرد. مردم برای شرکت در نماز جماعت حاضر شده بودند و در صحن رفت و آمد میشد و صفهای کودکان به هم ریخت. این حرفها بخشی از روایتگری سعید نعیمی مسئول گروه ماح در خصوص سرود سلام فرمانده ۱ و ۲ است، در ادامه مشروح این روایتگری را میخوانید.
بیشتربخوانید
کار ما نبود!
نااُمید و مأیوس شده بود که بعد از سه چهار ساعت نظم دادن به بچهها الآن چه کاری باید بکند؟ به بچهها گفت بعد از نماز چند تصویر بگیریم و برویم تا ببینیم فردا چه کاری میتوان کرد. نماز که تمام شد دستهایش را بالا برد و بیاختیار عهد نامه خواند و بچهها نیز شروع به خواندن کردند. خیلی جالب بود، صفهایی که چهار ساعت طول کشید تا منظم شود در ۱۰ دقیقه همه بچهها به صف ایستادند و با اینکه چهار ساعت کودکان سرپا بودند، اما یک ساعت دیگر نیز ایستادند و ضبط انجام شد.
میگوید: «هیچکس باورش نمیشد که طی ۱۰ - ۱۵ دقیقه بچهها، هم در جای خودشان به درستی بایستند و هم ضبط انجام شود. این کاری نبود که به دست ما آدمها این طور در چند دقیقه نظم داده شود و حتما امام زمان (عج) نسبت به بچهها مهربان بود که اینگونه همراهی کردند.»
و خلاصه کار ضبط مرحله اول در روز اول را چند دقیقهای انجام دادند و بچهها نیز برای استراحت و ناهار به سمت شبستان مسجد مقدس جمکران رفتند.
بالا و پایین سلام فرمانده!
میگفت کار دنیا بالا و پایین زیادی دارد و برخی اوقات آنقدر بالایی که فکر پایینها نیستی، ولی برخی اوقاف آن قدر پایین و در تاریکی محو هستی که هیچ نوری نمیتواند تو را روشن کند که هر ۲ را در ساخت این نماهنگها دیدند.
سلام فرمانده در نسخه اول آنقدر سر و صدا کرد که در کل دنیا شنیده شد. اتفاقی عجیب و حیرت انگیز که اهالی این گروه هم آن را کار خدا و نگاه امام زمان (عج) میدانند. نسخه دوم با ایدهای جدید و جالب رونمایی شد و این بار آقای نعیمی با حضور در خبرگزاری فارس گیلان درباره سختیهایی حرف زد که شاید به عنوان یک مخاطب تصورش را هم نمیکردیم.
هارد سوخت دوباره تصویربرداری کردیم/پخش تلویزیونی تنظیم شده نبود
او میگوید: «در زمینه عکس و فیلم و خروجی گرفتن از کلیپ نهایی تجربه خوبی از نماهنگ سلام فرمانده داشتیم، در سال گذشته با یک سیستم ناقص و معمولی کار تدوین را انجام میدادیم که حتی ۲ هارد مربوط به فیلمهای گرفته شده نماهنگ سوخت و در تدوین کلیپ مجبور شدیم چند تصویربرداری مجدد انجام و به فیلمهای موجود اضافه کنیم، اما امسال با توجه به تجربه قبلی، رایزنیهای زیادی را انجام داده بودیم تا مشکلی درخصوص تدوین و هاردها نداشته باشیم. اما وقتی نماهنگ فرمانده سلام که قرار بود ساعت ۲۰ برای اولین بار از شبکه سوم رونمایی شود،۲ دقیقه قبل از زمان مقرر مشخص نبود اصلا این نماهنگ پخش میشود یا خیر؟! در نهایت مجبور شدیم نماهنگ تست را منتشر کنیم که نه تنظیم رنگ شده بود و نه صدا و بقیه موارد.»
هرکاری کردند تا نماهنگ اصلی را خروجی بگیرند نشد! / امام زمان یاری کرد
آقای نعیمی میگفت: «با اینکه همه پیش بینیها را کرده بودیم و بهترین سیستمها را تهیه کردیم، ولی باز هم به مشکل خروجی بر خوردیم و بعداً فهمیدم که حضرت مهدی (عج) داشت به ما میفهماند که تا ما نخواهیم با بهترین یا بدترین سیستم کار پیش نمیرود. در نماهنگ اول سلام فرمانده هم مشابه این مشکل را داشتیم که سر آخر همان نماهنگ تست از طریق رسانهها و خبرگزاریها پخش شد که جالب اینجاست چند دقیقه بعد از رونمایی نماهنگ فرمانده سلام از طریق شبکه سوم، دیدیم که خروجی فیلم اصلی در حال انجام است و این برای ما جالب و عجیب بود که از ساعت ۲۲ همان شب کلیپ اصلی از طریق رسانه ملی پخش شد و این تجربه هم به ما نشان داد که هم حساب کار دستمان بیاید و هم خودمان را همیشه بالا نبینیم.»
ماح زیر ذره بین رژیم صهیونیستی!
ماح مخفف ملت امام حسین (عج) است. همان جمله زیبایی که بر زبان سردار مقاومت همیشه جریان داشت: «ما ملت امام حسینیم» راست هم میگفت حاج قاسم، ما ملت امام حسینیم، ملتی که چشم دشمن همیشه روی او بوده و هست. حالا بچههای دهه ۹۰ و ۸۰ شده بودند سرباز امام زمان (عج) که فرزند حسین است.
به هر ترتیب نماهنگ سلام فرمانده در سال گذشته و فرمانده سلام در سال جاری تولید شد و در سطح گستردهای پخش شد و بازتابهای گستردهای در سطح بینالمللی نیز داشت.
نعیمی میگوید: «گروه ما را در ایران بیشتر به نام سلام فرمانده میشناسند و ما را با آن صدا میزنند، اما اخیراََ یکی از سایتهای رژیم صهیونیستی در یکی از اخبار خود به تحلیل جبهه فرهنگی ماح و سرودها پرداخته و در تیتر خود نیز دقیقاََ نام گروه که ماح است به کار برده است.
یکی از شعارهایی که سلام فرماندهیها سرداده بودند این بود که به زودی سلام فرمانده را در قدس میخوانیم که این مورد توجه رژیم غاصب قرار گرفته است. مسؤول گروه ماح در این باره میگوید: «ما نیز در راستای رسالت تربیتی و فرهنگی مان برای نوجوانان تلاش میکنیم به قدس برسیم. رهبر انقلاب نیز چند سال پیش فرموده بودند که اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و باید ببینیم که امروز چند سال از آن ۲۵ سال باقی مانده است.»
کمک اسرائیل برای جهانی شدن سلام فرمانده!
پایتخت نماهنگ سلام فرمانده، شهرستان لنگرود استان گیلان است که شاید هنوز هم با نام ماح آشنایی نداشته باشند و در گسترش نماهنگ اول شاید پوشش رسانههای غربی و اسرائیلی و توجه آنان به مضامین سرود بود که کمک کرد این سرود جهانی شود در صورتی که شاید خودشان هم فکر نمیکردند، اما ناخواسته در جهانی شدن این سرود کمک کردند و حساسیت آنان نیز نشان دهنده این است که ارزش اینگونه کارها را فهمیدند و به این گونه آثار نیز توجه ویژه و تحلیل میکنند تا بتوانند اثر آن را خنثی کنند.
استقبال بینظیر مردم از سلام فرمانده
بعد از پخش نماهنگ سلام فرمانده از طریق رسانهها و خبرگزاریها، موج استقال مردم از این سرود سرازیر شد و در ۱۲ فرودین سال ۱۴۰۱ اولین اجتماع کشوری برای خوانش این اثر با حضور مردم در قم برگزار شد.
مسؤول جبهه فرهنگی ماح میگوید: «در آن زمان این حجم از حضور و استقال مردم برای حضور در اجتماع مردمی برای ما قابل درک نبود که چگونه یک کودک با خانواده خود به خصوص در شهرهای گرمسیری چند ساعت سرپا در زیر آفتاب میماند تا این سرود را خوانش کند و گرمای آن زمان برای ما حداقل قابل تحمل نبود، اما مردم در شهرهای مختلف مشتاقانه چند ساعت زیر آفتاب سوزان میماندند وحتی ممکن بود معطل شوند، ولی خم به ابرو نیاوردند تا از طریق این نماهنگ با امام زمان خود گفتگو کنند.»
مشهد، تهران، یزد، اصفهان، شیراز و ... از جمله شهرهایی است که با حضور بیشمار مردم برای شرکت در سرود سلام فرمانده شناخته شدند و حتی برخی میگفتند که نصف این جمعیتها برای حضور مسؤولان ارشد کشوری هم جمع نشده بودند، اما به عشق امام زمان (عج)، کودک و جوان، زن و مرد و پیر و جوان حضوری داشتند که از گفتن تعداد آن زبان قاصر است.
استقبال از سلام فرمانده در سایر کشورها
در رشت نیز مردم در سال گذشته و در زیر باران سلام فرمانده را خواندند که این نشان دهنده عشق و علاقه مردم به دین اسلام و مهدویت است و همیشه برایم جای سوال بود که چگونه یک سرود، چند صد میلیون نفر را وسط میدان میآورد و ساعتها روی پا میایستند تا یک سرود هفت دقیقهای را بخوانند و ابراز احساسات کنند که در اجتماعات سلام فرمانده به عینه حضور مردم را دیدم و این فقط در داخل ایران نبود و در پاکستان و عراق و چند کشور دیگر که ابوذر روحی رفته بود نیز مشاهده شد و حتی وقتی متوجه عوامل دیگر هم میشدند بسیار ابراز احساسات میکردند.
سلام فرمانده ۲ و چیزهایی که دیده نشد!
در تولید نماهنگ فرمانده سلام یا همان سلام فرمانده۲، ۱۰ هزار نفر از ۱۴ استان کشور در صحن مقدس مسجد جمکران حضور داشتند که تصویر هوایی از این جمعیت نشان دهنده شور و اشتیاق این نوجوانان برای شرکت در تولید نماهنگ فرمانده سلام است.
مسؤول جبهه فرهنگی ماح که این کودکان را به قاسمهای امام حسین (ع) تشبیه میکرد میگوید: «بعد از تولید و فراگیری نماهنگ سلام فرمانده، موج گستردهای از استانها برای اینکه شعبه نمایندگی را دریافت کنند سرازیر شده و در تولید این نماهنگ هم همان نمایندگیها نیز از اول تا آخر پای کار بودند و کارهای داخل استانها با هماهنگی نماینده ماح در استان مدنظر پیگیری میشد که در این راستا تلاشهای زیادی انجام شد و همه مجاهدانه فعالیت کردند.»
اهل تسنن نیز با سلام فرمانده همخوانی کردند
به گفته نعیمی؛ در این نماهنگ که هر استان با لباس محلی خود حضور داشت کودکان سُنی نیز در کنار کودکان شیعه حضور داشتند و خودشان نیز برای نامنویسی به شعبههای نمایندگی رفته و متقاضی بودند و کودکان اهل تسنن از بندر ترکمن، سیستان و بلوچستان و کردستان در نماهنگ فرمانده سلام حضور داشتند و در این نماهنگ استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، کهکیلویه و بویر احمد و چهار محال و بختیاری حضور داشتند که شاید در این سالها غریب واقع شدند و حتی در کارهای فرهنگی هم از این استانها کمتر از آنان شنیده شد، ولی در خلق این اثر فرهنگی این استانها با همه توان خود پای کار آمدند.
مسؤول گروه ماح میگوید: «برخی شهرستانها مانند بناب آذربایجان شرقی مانند یک استان ظرفیت داشتند که با یک وحدت ملی از ۹ قومیت و ۱۴ استان فرمانده سلام نیز تولید شد، حتی در مدتی که برای ضبط در مسجد جمکران بودیم کودکان تفاوتهایی بین خودشان هم در شیوه نماز خواندن شیعه و سنی و حتی نوع پوشش و غذاهای محلی را شاهد بودند که برای آنان نیز جالب بود که این یک همزیستی هر چند کوتاه، ولی خوب را برای آنان به وجود آورده بود و خوشحالیم که ماح توانسته حتی برای چند دقیقه یک حال و حس خوب را برای کودکان ایجاد کند.»
چرا سلام فرمانده ۲ و لشکر ۱۰ هزار نفری؟
یکی از مواردی که در خصوص نماهنگ سلام فرمانده مطرح است در خصوص جمعیت ۱۰ هزار نفری کودکان و نامگذاری نماهنگ به نام سلام فرمانده ۲ است که در این خصوص سعید نعیمی میگوید: «سلام فرمانده به همه ثابت کرده نسلی که زیر بمباران تهاجمی دشمن رشد کرده چگونه میتواند با یک نماهنگ برای امام زمان (عج) دنیا را بلرزاند. طبق روایات، برای ظهور امام زمان (عج) علاوه بر ۳۱۳ تن، نیاز به ۱۰ هزار سرباز است تا حضرت ظهور کنند و در این نماهنگ سلام فرمانده ۲ قصد داشتیم که این جمعیت را شبیهسازی کنیم و هم این کودکان را با ظهور حضرت تا حد توان خودمان آشنا کنیم.»
استفاده بیشتر از همیاران زن و مرد در این نماهنگ به خاطر حضور ۱۰ هزار نفری کودکان یکی از مواردی بود که مسؤول جبهه فرهنگی ماح به آن اشاره کرد: «در این نماهنگ ۱۴ شعبه نمایندگی ماح در استانها همکاری داشتند که بیشترین شرکت کنندگان نیز از استان قم بودند و در تولید این نماهنگ حدود سه هزار خادم زن و مرد حضور داشتند و هر ۱۱ نفر از کودکان را یک خادمیار خانم و هر ۲ گروه ۱۱ نفره را یک خادمیار آقا سرگروهی میکرد که در هر گردان ۳۱۳ نفر حضور داشتند که جمعیت نیز به ۱۰ هزار نفر رسید و خوشبختانه این کار نیز به پایان رسید که از همه افراد تشکر میکنم.»
ساخت شعر سلام فرمانده ۲
نعیمی میگوید درباره شعر سلام فرمانده۲ گفت: «در تولید شعر سلام فرمانده ۲ به تیم تولید محتوا گفتم به جای اینکه به توصیهها توجه یا گوش کنید به دل خودتان رجوع کنید تا بتوانیم مانند سلام فرمانده نقطه زنی کنیم. شعر سلام فرمانده کاری دلی بود که بر دلها هم نشست و در متن شعر سلام فرمانده ۲ که بخشی از آن عاشقانه و بخشی نیز حماسی بود و حتی در خصوص انقلاب و تاریخ معاصر و شهید فتنه سال گذشته نیز در متن استفاده کردیم. در کل سعی کردیم به موارد زیادی توجه و نظر داشته باشیم از جمله به شهید شاخص شهید آرمان علی وردی شهید فتنه سال گذشته که به نسل جدید بیاموزیم در هر شرایطی باید پشتیبان، ولی فقیه باشیم.»
شاعر اثر سلام فرمانده ۲، سیدمهدی بنی هاشمی است که در کنار آن نیز ابوذر روحی کمک کرد و این اثر نیز ساخته شد و بعد از آن نیز آهنگسازی شد و امیدواریم این اثر نیز بر دلها بنشیند.
پدری و مادری خادمیاران برای کودکان
در ۲ روزی که کودکان و خادمیاران در شبستان مسجد جمکران حضور داشتند این خادمیاران بودند که نقش بسزایی در نگهداری کودکان داشتند.
نعیمی میگوید: «کودکان در آن ۲ روز در حال و هوای خود بودند و هر لحظه ممکن بود کودکی مشکل سرویس داشته باشد و این خادمیاران زن و مرد بودند که به امور کودکان رسیدگی میکردند و در طی آن ۲ روز حتی یک نفر خم به ابرو نیاورد و همه خادمیاران عاشقانه برای کودکان تلاش میکردند و برای آنان هم پدر بودند و هم مادر و حتی در زمانهایی با آنان بازی میکردند که دوری از خانواده آنان را اذیت نکند.»
منبع: فارس