همزمان با آخرین روز هفته هنر انقلاب اسلامی گروههای نمایشی محلات حاشیه شهر سنندج که در قالب "دفتر هنرهای مردمی" حوزه هنری به فراگیری و آموزش بازیگری تئاترمشغول بودند نتیجه چندین ماه تمرین وفعالیت خود را در قالب اجرای صحنهای برای خانوادههای خود به نمایش گذاشتند.
دراین اجرای اختصاصی هنرجویان محله فرجه با نمایش "پاشا"، هنرجویان محله نایسر با نمایش "مکبث"، هنرجویان محله گلشن با نمایش "شازده کوچولو"، هنرجویان محله عباس آباد با نمایش " قاب دوستی" و هنرجویان محله ننله با نمایش "های هملت" زیر نظر فردین قادری از مربیان تئاتر استان کردستان به روی صحنه رفتند و اولین اجرای عمومی خود را برگزار کردند.
رئیس حوزه هنری استان کردستان در حاشیه این اجراها گفت: از دوسال پیش حوزه هنری به منظور توانمند سازی ساکنین سکونتگاههای غیر رسمی و حاشیه کلان شهرها با رویکر د محله مبنا، به منظور اجرای برنامههای فوق العاده برای کنترل و کاهش آسیبها با تأکید بر ۸ استان و ۵۶ محله هدف با مشارکت اداره اجتماعی وزارت کشوراقدام به ایجاد "دفتر هنرهای مردمی" کرد.
امین مرادی با اشاره به اینکه مشارکت حوزه هنری در این طرح صرفا با انگیزه اسلامی و انسانی است تأکید کرد: در این طرح تلاش میشود تا در خصوص توزیع عادلانه امکانات فرهنگی وهنری اقدام شود و سامان دهی و سازمان دهی استعدادهای هنری محلات با نگاه باز آفرینی هویت در این محلات از اهداف اصلی است که به دنبال آن هستیم.
او ادامه داد: شناسایی و توانمند سازی استعداهای هنری محلات محروم با تمرکز بر جمعیت نوجوان وجوان، احیاء هویت محله و اصلاح تصویر و انگارههای ذهنی ساکنین، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق مداخلات فرهنگی وهنری و ارتقای سرمایه اجتماعی و فرهنگی ساکنین محلات، افزایش سرانه خدمات فرهنگی و هنری در این محلات از مأموریتهای دفتر هنر مردمی حوزه هنری است.
رئیس حوزه هنری کردستان افزود: در سال ۱۴۰۰ به عنوان شروع طرح دو محله نایسر و ننله تحت پوشش این طرح قرار گرفت که حاصل آن تشکیل دو گروه سرود، دو گروه نمایش، تولید دومستند سینمایی با هدف معرفی توانمندیهای این محلات و تدیون دو کتاب با معرفی شخصیتها و پتانسیلهای این دو محله بود.
او ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ با توجه به برگزاری موفقیت آمیز این طرح در سال قبل از ۵۶ محله مصوب در ۸ استان کشورشامل (تهران، کرمان، سیستان وبلوچستان، البرز، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان، کهکیلویه و بویر احمد و کردستان) ۸ محله نایسر، ننله، فرجه، گلشن، عباس آباد، شهداء، تقتقان و گردی گرول مشمول این طرح واقع شدند.
مرادی گفت: بر این اساس و با همکاری هنرمندان و دفاتر تسهیلگری و فعالین فرهنگی و با فراخوانهای عمومی در محلات هدف نسبت به شناسایی علاقهمندان فراگیری رشتههای هنری سرود و تئاتر آغاز شد و پس از جذب هنرآموزان و برگزاری دورههای فشرده آموزشی در نهایت ۸ سرود به مرحله تولید رسید و در استودیو مهر حوزه هنری کردستان به صورت استودیویی ضبط شد.
رئیس حوزه هنری کردستان افزود: همزمان با شروع کلاسهای آموزشی در بخش مستند سازی توانمندیهای محلات مورد نظر ۸ اثر مستند سینمایی با حضور فیلمسازان توانمند استان در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون در مراحل تولید اثر هستند.
مرادی گفت: ۵ کتاب نیز در حال تدوین است که توسط نویسندگان استان با رویکرد معرفی توانمندیها و شخصیتهای فعال و کارآفرین در زمینههای مختلف این محلات در حال انجام است.
او ادامه داد: در پایان اجرای گروههای نمایشی به تمام هنرجویان این دوره با حضور خانوادهها گواهی حضور و هدایایی تعلق گرفت.