مهدی رمضانی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان امروز در جلسه ستاد اربعین حسینی(ع) با محوریت کمیته زیر ساخت اربعین که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته در استان کردستان توانستیم تراز مناسبی در بحث اربعین در کشور داشته باشیم اگرچه نارضایتی هایی از سوی زائران وجود داشت اما برای سال اول میزبانی مناسبی بود.
او افزود: در سال گذشته در ایام اربعین ۷۶ هزار زائر از مرز باشماق تردد کردند که یک افتخار برای تمام مدیران و دستگاه های اجرایی استان است.
رمضانی توجه به وجه معنوی اربعین را امری مهم خواند و گفت: اربعین و استفاده از مرز باشماق را می توان در ابعاد مختلف به عنوان یک غنیمت بشماریم و اینکه مرز باشماق به عنوان بابالحسین (ع) معرفی شده، با قصد و نیت خدمت به دستگاه حسینی باشد و باید از نگرش به عنوان کار روزمره اداری پرهیز شود.
او افزود: تمام دستگاه های عضو ستاد اربعین خود را مکلف کنند و هر کاری را در حوزه مسئولیت خود با کیفیت و جدیت پیگیری و امکانات لازم را برای مرز باشماق فراهم کنند.
رمضانی گفت: خدمت به اربعین خدمت به استان و توسعه زیرساخت ها است و اربعین همانند کاتالیزوری برای این اتفاق است و آن را تسریع می کند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان مدیران اجرایی اعتبارات خاطر نشان کرد: مرز باشماق مرز ترانزیتی است و با توجه به پیش بین ها میزان زائران وند برابر می شود لذا برای امور ترانزیتی مرز باشماق تدبیر اندیشیده شود هم چنین زیر ساخت هایی تامین شود که مختص به ایام اربعین نباشد و در سال جاری کیفیت خدمت رسانی به زوار ارتقاء یابد.
فرماندار مریوان نیز در این جلسه اظهار داشت : باوجود اینکه در سال گذشته اربعین به طور نسبی با رضایت برگزار شد ، در سال جاری پیش بینی می شود زائران بیشتری این مرز را به عنوان مقصد استفاده کنند لذا امسال توقعات بیشتر است.
اسماعیل احمدی افزود: پیش بینی می کنیم تا ۲۰ سال آینده اربعین حسینی در شهرستان مریوان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و معتدل استقبال بیشتر و پر رنگ تر خواهد شد.
او با اشاره به اینکه باید در ارتقای زیر ساخت ها باید نگاه آرمانی داشته باشد، بیان کرد: زیر ساخت ها و باید اولویت بندی شود و از همین امسال برای بهبود زیر ساخت ها اساسی درست شود و در مطالبات زیر ساخت های اربعین در مریوان اولویت بندی شود.
نیاز و مشکلات اصلی در مسیر های منتهی به مرز است و در پایانه ها با مشکلات کمتری مواجه هستیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان هم در این جلسه بیان کرد: آماده کردن زیرساخت ها و ابنیه در مرز باشماق زمانبر است و با افزایش استقبال زائران از این مرز، با ابنیه و توان موجود دچار مشکل خواهیم شد لذا باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
فرزاد حسنی هم چنین از اختصاص ۷۰ میلیارد تومان برای باشماق خبر داد و گفت: تلاش می شود برای دیگر زیرساختهای مورد نیاز نیز اعتباری دریافت شود.