محمد مهدی جوادیان زاده مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد گفت: بحث بازتخصیص صنایع و معادن موجود است که برای کم کردن فشار فعلیروی آبخوانهای استان، تامین آب صنایع استان و کشاورزی پربازده یکی از مهمترین برنامههای در دست اقدام بود و در کل اجرای این خط انتقال آب خلیج فارس، برکات بسیاری را برای استان به همراه خواهد داشت.
او با اشاره به اینکه استان یزد یکی از خشکترین مناطق کشور است و همیشه میزان بارشها و روان آبها در یزد کم بوده و نسبت به متوسط کشور کمتر از نصف است، افزود: نیاز آبی در استان یزد به شدت احساس میشود و توسعههایی که در استان اتفاق افتاده است باعث شده از ظرفیت آبخوانها برداشت شود و دشتهایی که در استان یزد وجود دارند همه دشتهای ممنوعه هستند.
جوادیان زاده گفت: سالیانه نزدیک به ۴۵ تا ۵۰ سانتیمتر افت در سفرههای آب زیرزمینی داشتهایم و وضعیت آبخوانها در استان بحرانی است و سالیانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن وجود دارد که همه اینها باعث شده برنامه ریزی صورت گیرد تا فشار از منابع آب زیرزمینی برداشته شود.
او ادامه داد: یکی از روشهای مورد تاکید استفاده از منابع آب غیر متعارف است که میتوان به انتقال آب از دریا و استفاده ار پسابها اشاره کرد که برنامه ریزی دقیقی در استفاده از پسابها صورت گرفته و بحث بازچرخانی و خط سبز آب رسان در این حوزه فعالیتهایی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد افزود: با توجه به اینکه دو استان یزد و کرمان، پیشتاز در امر انتقال آب دریا هستند و با توجه به تجربه موفقی که به عنوان خط صنایع مشهود است، انتقال آب دریا به این دو استان صورت گرفت. با کلنگ زنی رئیس جمهور خط دوم انتقال آب خلیج فارس و بحث باز تخصیص صنایع سال ۱۴۰۲ آغاز شد.