اسماعیل قزل سفلی گفت: طرح آبخیز تا جالیز به صورت مشترک توسط سازمان بسیج سازندگی، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری در سطح ۲۰ شهرستان استان فارس اجرا خواهد شد.
رئیس بسیج سازندگی فارس گفت: بر اساس این طرح، نیاز سنجی و مطالعات انجام گرفته از طرف جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیز داری و با استفاده از اعتبار محرومیت زدایی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، عملیات اجرایی این طرحها به همت بسیج سازندگی استان و گروههای جهادی به عنوان معین قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام خواهد شد.
او با بیان اینکه این طرحها سبب کاهش سیلاب و تقویت آبهای زیر زمینی و بهبود آبدهی قنوات به صورت کمّی میشود، گفت: مسئله آب و توجه به منابع آبی از عمده چالشهای فارس بشمار میرود بگونهای که در بسیاری از مناطق با مشکل کم آبی مواجه هستند.
قزلسفلی گفت: یکی از راهکارهای پیشینیان برای مقابله با مشکل کم آبی و مهار سیل و حفظ منابع آبی سطحی و زیر زمینی احیای قنوات و اجرای طرحهای آبخیز داری بوده است.
او گفت: عملیات اجرایی این طرح به چند روش بند خاکی، خشکه چینی، گابیون بندی (سنگ و توری)، سنگ و سیمان و ... به منظور حفاظت از خاک، کنترل سیلاب، آبخوان داری، پخش سیلاب و حوضچه ثهای تغذیه مصنوعی انجام میشود که پیامد آن کاهش قدرت تخریب سیل، ذخیره سازی آب و تغذیه سفرههای زیر زمینی در مناطق هدف میشود که در اجرای آن از ظرفیتهای تخصصی سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری، شرکتها و مهندسین و مجریان بومی و گروههای جهادی تخصصی استفاده خواهد شد.
قزل سفلی گفت: قنوات به عنوان یک سنت قدیمی در تامین منابع آب، در سطح روستاها با مشارکتهای مردم ایجاد شده است و نگهداری آن نیز فقط با همین روحیه کار و تلاش جمعی امکانپذیر است؛ لذا گروههای جهادی تخصصی با کمک کشاورزان در راستای احیاء و کمک به حفظ قناتها به این مسئله ورود خواهند کرد.