حاتم طهماسپور گفت: این رویداد پنجشنبه و جمعه هفته آینده ششم و هفتم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد تا در جعفرآباد مغان برای نهمین دوره عشایر توانمندیهای خود را در معرض دید بگذارند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل می گوید: این رویداد به عنوان آثار ملموس به ثبت ملی رسیده و برگزاری جشنواره عشایر کوچروی مغان در فصل کوچ فرصت و زمینه بیشتری را برای معرفی توانمندیهای جامعه عشایری و همچنین اعلام مطالبات این جامعه توانمند فراهم میآورد.
به گفته او، با توجه به میزبانی استان اردبیل از رویداد پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در ۲۰۲۳، برای برگزاری این رویداد با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، بنیاد شاهسون و مجموعه بسیج هماهنگیهای لازم انجام شده تا این رویداد را در جعفرآباد شاهد باشیم.
طهماسپور گفت: پنج استان عشایری کشور نیز برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کردند تا شاهد حضور عشایر غیرتمند عرب، کرد، لر، ترکمن و همچنین عشایر استان خراسان شمالی در این رویداد بینالمللی باشیم.
او در ادامه می گوید: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره در کنار معرفی توانمندیهای متنوع جامعه عشایری در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و هنری، نشان دادن اصالت کوچ بهاره و پاییزه عشایر است که قطعاً سعی خواهیم کرد در سطوح بینالمللی نیز این توانمندیها را بیشتر به رخ بکشیم.
طهماسپور در مورد برنامه زمانبندی برای کوچ بهاره عشایر گفت: متأسفانه برخی از عشایر مغان به دلیل خشکسالی و علوفه کم اقدام به کوچ زودهنگام کردند و ورود آنها را به مناطق میانبند شاهد هستیم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل می گوید: با بررسیهایی که انجام خواهیم داد، در هفته آینده زمان دقیق کوچ را اعلام خواهیم کرد که قطعاً در نیمه دوم اردیبهشت ماه خواهد بود تا عشایر با کوچ به موقع جلوی نابودی زودهنگام مراتع ییلاقات را بگیرند.