کارخانه پتروشیمی گچساران که صفر تا ۱۰۰ آن به همت جوانان ایرانی در حال ساخت است هم اکنون حدود ۹۵ درصد پیشرفت کاری دارد و این روزها با تکمیل بخشهای مختلف، گامهای نهایی برای بهره برداری از آن برداشته میشود.
ساخت ابر پروژه پتروشیمی گچساران که از ۱۷ سال پیش در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده، به عنوان بزرگترین طرح صنعتی تکمیلی استان با نگاه جدی دولت سیزدهم شمارش معکوس برای تکمیل آن به گوش میرسد و به زودی با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: پتروشیمی گچساران دارای ۲ واحد الفین و یوتیلیتی (سرویسهای جانبی) است.
عسگری افزود: واحد یوتیلیتی خود شامل چهار بخش است که برای راهاندازی واحد الفین ابتدا باید تمامی بخشهای یوتیلیتی راهاندازی و در سرویس قرار گیرد که این کار نیز انجام شده است.
او ادامه داد: این شرکت که ایرانیترین الفین کشور است قرار است سالانه یک میلیون تن اتیلن و ۸۴ هزار تن سی تری پلاس تولید کند.
به گفته معاون اقتصادی استانداری؛ هدف از احداث طرح پتروشیمی گچساران، تأمین خوراک مجتمعهای زیرمجموعه پتروشیمی باختر (واقع در مسیر خط لوله سراسری اتیلن غرب) و همچنین مجتمعهای پتروشیمی منطقه دنا شامل پتروشیمی چهارگانه ممسنی، دهدشت، بروجن و کازرون است.
او میگوید: این طرح در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵۷ هکتار در استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان گچساران قرار گرفته است.
عسگری اضافه کرد: تأمین آب پتروشیمی گچساران از سد کوثر با لوله ۲۸ اینچی و به میزان ۱۷۶۰ متر مکعب در ساعت و به طول ۲۷ کیلومتر است.
او گفت: گاز خوراک آن از پالایشگاه بید بلند خلیج فارس به میزان یکمیلیون و دویست و شصت هزار تن در سال و با خط لولهای به طول ۹۰ کیلومتر تأمین خواهد شد.
عسگری افزود: همچنین گاز سوخت مورد نیاز نیز به میزان۵۳ هزار و ۹۰۰ مترمکعب در ساعت از خط سراسری گاز و نیز برق این طرح به میزان ۵۰ مگاوات توسط شرکت برق منطقهای خوزستان تأمین میشود.
او میگوید: به جز تامین خوراک که هنوز به اتمام نرسیده بقیه خوراک شامل آب، برق و گاز به اتمام رسیده است.