روزنامه فایناشنال تایمز گزارش داد بر اساس اطلاعات فاش شده آمریکا چین در حال ساخت سلاحهای سایبری با فناوری پیشرفته برای تصرف کنترل ماهوارههای دشمن است تا آنها را برای انتقال داده یا نظارت در زمان جنگ بی فایده کند.
طبق اطلاعات لو رفته وزارت دفاع آمریکا، تمایل چین به توسعه چنین فناوریهایی بخشی کلیدی از هدف پکن برای کنترل اطلاعات است. بر اساس اسناد سیا، حملات سایبری چین ظاهراً میتواند با هدف تقلید از سیگنالهایی باشد که ماهوارههای دشمن از اپراتورهای خود دریافت میکنند و به آنها اجازه میدهد یا به طور کامل کنترل آنها را در دست بگیرند یا باعث از کار افتادن آنها در لحظات حساس در درگیریهای نظامی شوند.
بر اساس محتوای این سند، چنین قابلیت سایبری به چین اجازه میدهد کنترل ماهواره را در دست بگیرد که آن را برای پشتیبانی از ارتباطات، تسلیحات، سیستمهای نظارتی و اطلاعاتی ناکارآمد میسازد. با این حال، این نشریه خاطرنشان میکند که آمریکا هرگز فاش نکرده است که آیا خودش چنین تواناییهایی را دارد یا خیر.
شورای امنیت ملی آمریکا، سیا و پنتاگون از اظهار نظر در مورد این اطلاعات خودداری کردند. دولت چین هنوز به درخواست این نشریه برای اظهار نظر پاسخ نداده است.
در همین حال پنتاگون در حال بررسی نشت اسنادی محرمانه در شبکههای اجتماعی است که وضعیت نیروهای اوکراینی و برنامههای آمریکا و ناتو برای تقویت آنها را توصیف میکنند. گفته میشد که بیش از صد سند در اینترنت درز پیدا کرده است و خسارات ناشی از آن اتفاق قابل توجه تخمین زده میشود. کاخ سفید از تایید صحت مطالب منتشر شده در اینترنت خودداری کرد و گفت که هنوز آماده نیست نظریهای را در مورد چگونگی و چرایی سازماندهی این افشاگری بیان کند.
در این رابطه ۱۳ آوریل، جک تیشیرا، یکی از اعضای نیروی هوایی گارد ملی آمریکا، بازداشت شد. روزنامه واشنگتن پست ادعا میکند که تیشیرا شروع به ارسال اسناد طبقه بندی شده به سرور Discord در حدود فوریه ۲۰۲۲، یعنی هنگام آغاز عملیات در اوکراین کرد.
از سویی دیگر مسکو بعید نمیداند که اطلاعات نادرستی بطور هدفمند توسط خود آمریکاییها منتشر شده باشد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت، آمریکا یکی از طرفین درگیری اوکراین است و در واقع در حال جنگ ترکیبی علیه روسیه است که ممکن است شامل روشهای مشابه فاش شدن این اسناد باشد.