هادی عیدیپور در نشست خبری، گفت: امسال و با توجه به افزایش بارندگی زمستان و رشد بوتهها در عرصههای مختلف مرتعی و جنگلی، احتمال وقوع حریق در این اراضی پیشبینی میشود.
او، جنگلها و مراتع را میراث ملی برشمرد و بر لزوم امانتداری نسل کنونی در راستای انجام مسئولیت اجتماعی نسبت به این عرصهها تاکید و اضافه کرد: راهاندازی پویش "نجات طبیعت" یکی از اقدامات هدفمند در راستای آموزش پیشگیری از وقوع و مقابله با حریق در عرصههای طبیعی است.
رئیس سازمان آتش نشانی شیراز با بیان اینکه اجرای پویش چهارشنبهسوری، منجر به کاهش ٥٩ درصدی حوادث در آن ایام نسبت به سال گذشته شد، گفت: موفقیت در پویش کاهش مخاطرات چهارشنبه سوری، انگیزهای برای راهاندازی پویش "نجات طبیعت" شده است.
عیدیپور تعداد حوادث آتشسوزی مراتع سال گذشته در محدوده شهرستان شیراز را ١٦٨ مورد اعلام کرد که منجر به حضور ۷۰۱ آتشنشان و بیش از ١٥٠ ساعت عملیات شد و گفت: خارج از کلانشهر شیراز نیز ٤٦ عملیات حریق مراتع با حضور ١٩٥ آتش نشان داشتیم.
رئیس سازمان آتش نشانی شیراز خاطرنشان کرد: ٤٧ مورد حریق در ارتفاعات شیراز نیز داشتیم که با حضور ۱۷۸ آتش نشان عملیات مهار آنها انجام شد اما در ارتفاعات خارج از شهر شیراز نیز عملیات به ١٢ مورد کاهش پیدا کرد.
عیدیپور با ابراز امیدواری از اینکه امید است امسال با همت و تلاش و همدلی ایجاد شده شاهد کاهش بیشتر باشیم، عنوان کرد که پویش نجات طبیعت شیراز در سه بخش پیشگیری، آمادگی و مقابله دنبال خواهد شد.
معاون شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست گفت: رسانهها، دستگاههای اجرایی و گروههای مردم نهاد سه راس یک مثلث برای جلوگیری از آتش سوزی و سایر بحران ها محسوب میشوند.
غلامرضا غلامی، با بیان اینکه با فرهنگسازی و اجرای این پویش باید به آمادگی لازم برای مهار آتش سوزیهای احتمالی برسیم، گفت: امسال از نظر پوشش گیاهی طبیعت شیراز به گونهای است که اگر آتش سوزی رخ دهد، قطعا وسعتی چندین برابر خواهد داشت و مهار آن هم سخت تر خواهد شد.