معصومه آمره، با اشاره به اینکه تحقق شهرداری و شورای پاسخگو، شفاف و خدماترسان به مردم در گروی توجه ویژه به بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است، عنوان کرد: خوشبختانه در دوره ششم شورای اسلامی شهر گامهای موثری برای حمایت از حوزه هوشمندسازی شهر برداشته شده است که یکی از آنها تصویب اساسنامه جدید سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم بر اساس ماده ۸۰ قانون شهرداریها است.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر قم گفت: تا قبل از آن بر اساس ماده ۵۴ قانون شهرداریها سازمان فعالیت میکرد، اما استقلال حقوقی و مالی نداشت تا اینکه با تصویب شورا استقلال مالی پیدا کرد و با ایجاد منابع پایدار، میتواند درآمدزایی مستقل داشته باشد و همچنین ۲۱حوزه خدماتی با اساسنامه جدید برای سازمان فاوا تعریف شد.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر قم گفت: با حمایت شورای اسلامی شهر شاهد افزایش ۱۱۰ درصدی بودجه سازمان فناوری اطلاعات نسبت به سال گذشته بودیم و اختصاص ۱۱۰۰ میلیارد ریال بودجه برای سال ۱۴۰۲ نشان از حمایت جدی شورای ششم از حوزه Ict شهر است.
او ادامه داد: برای پشتیبانی و توسعه خدمات نرم افزاری و پایگاههای اطلاعاتی ۲۰۰ میلیارد ریال، برای توسعه زیرساخت و امنیت شبکه و توسعه هوشمند سازی حمل و نقل عمومی ۵۳۰ میلیارد ریال، برای هوشمندسازی شهر و شهرداری قم ۲۱۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است و در مجموع بخش هزینه سرمایهای سازمان فناوری اطلاعات برای توسعه این حوزه ۹۴۰ میلیارد ریال است.
آمره با بیان اینکه راهاندازی رصدخانه شهری در سال ۱۴۰۲ پیشبینی شده است، گفت: برای فاز نخست آن ۱۲۰ میلیارد ریال درنظر گرفته شده است و این رصدخانه فراتر از یک سامانه خواهد بود و بهصورت لحظهای بر اساس دادهها تحلیلهای شهری را ارائه میدهد که این موضوع در تصمیمگیریهای مدیران شهری و استانی بسیار مؤثر خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: کمیته فناوری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر مسئله محور است و با برنامهریزی تخصصی نگاهی راهبردی به امور هوشمند سازی شهری و همچنین اولویتها دارد و البته هوشمندسازی خدمات تنها در توسعه فناوری اطلاعات و تجهیزات خلاصه نمیشود و در این راستا تحول فرهنگی و زیرساختی برای ارتقای زندگی شهروندان نیز باید در دستور کار قرار گیرد.