سید محمد حسینی گفت:ادعای دریافت ۷۵ ماشین شاسی‌بلند در ازای رای منفی به استیضاح وزیر صمت، تخریب خود مجلس است و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان لازم است به این موضوع ورود کند.

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در برنامه تلویزیونی «صف اول» شبکه خبر با موضوع «تعامل دولت و مجلس در بررسی لوایح و اجرای قوانین مصوب» گفت: درست است که ما سه قوه مجزا داریم، ولی این به این معنا نیست که آن‌ها با هم در تقابل باشند و هر سه قوه با هم تعامل و همکاری دارند.

وی درباره تعامل دولت و مجلس هم ادامه داد: برای دولت از ابتدا بحث تعامل با مجلس وجود داشته و اینگونه نبوده است که قانونی ابلاغ شود و دولت آن را اصلاح کند چیزی که در گذشته وجود داشته است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور اضافه کرد: تعامل با مجلس به این صورت بوده که نمایندگان به رئیس جمهور، وزرا و مسئولان ارشد دولت دسترسی داشته باشند و مسائل خود را مطرح کنند که در همین راستا رئیس جمهور با مجامع استانی نمایندگان جلسه داشتند و با نمایندگان همه استان‌ها جلسه برگزار کردند. از سویی در سفر‌های استانی دولت نیز این تعامل وجود دارد.

وی گفت: همکاری و تعامل از ابتدا در دولت و مجلس وجود داشته، اما این همکاری و هماهنگی باید بیش از گذشته باشد و نباید به وضعیت فعلی رضایت داشت.

حسینی با بیان اینکه مجلس هم باید به دولت همراهی بیشتری داشته باشد، گفت: نمایندگان مجلس نیرو‌های انقلابی هستند، ولی گاهی اوقات به هر دلیلی یک اصطکاکی به وجود می‌آید. مثلا هفته قبل دیدم که یک نماینده اقدام به  تخریب رئیس جمهور کرد که البته ما این‌ها را به پای مجلس نمی‌گذاریم، ولی بالاخره رئیس جمهور مقام رسمی کشور است و یک رئیس جمهور مردمی، دلسوز و پرتلاش است و چنین حرف‌هایی مناسب نیست، البته خود نمایندگان هم برخی از این رفتار‌ها را محکوم می‌کنند.

ادعای دریافت ۷۵ ماشین شاسی‌بلند در ازای رای منفی به استیضاح وزیر صمت، تخریب خود مجلس است

وی گفت: یا اینکه گفته شده که در استیضاح دوره قبل آقای فاطمی امین یکسری خودرو شاسی بلند به نمایندگان داده شده که این باید ثابت شود. این مسئله اصلا ادعای دریافت ۷۵ ماشین شاسی‌بلند در ازای رای منفی به استیضاح وزیر صمت، تخریب خود مجلس است.

حسینی گفت: درست است که نمایندگان در اظهار نظر آزاد هستند، اما نباید افترا به مسئولین کشور زده شود، این‌ها مسائلی است که رسانه‌های بیگانه از آن سواستفاده می‌کنند و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان لازم است به این موضوع ورود کند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به تغییر برخی مدیران دولت گفت: برخی از این تغییرات به‌خاطر مطالبۀ نمایندگان بود که مسائلی را مطرح کردند  و دولت هم بررسی کرد و هرجایی ضعفی بود اقدام کرد. دولت در مقابل مجلس هیچ گاردی ندارد.

وی اضافه کرد: مجلس هم باید با دولت همراهی خود را بیشتر کند. بالاخره ما در یک جنگ تمام عیار هستیم و همه باید در کنار هم باشیم. اگر بخواهد توان ما برای تقابل با همدیگر گرفته شود این به ضرر مردم است.

حسینی افرود: باید تمرکز ما بر مسائل اصلی کشور باشد؛ نباید وقت و انرژی ما صرف مسائل حاشیه‌ای شود و نیاز است که هماهنگی بیش از گذشته وجود داشته باشد.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره بیانات رهبر انقلاب درباره همکاری و همدلی سران قوا و مسئولان اضافه کرد: رئیس جمهور بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب در روز عید فطر به دستور معظم له لبیک گفتند و امروز هم دیدیم که آقای رئیسی به نامه رئیس مجلس درباره وزارت بازرگانی پاسخ مثبت دادند. به هر حال تمایل و همکاری با سایر قوا به نفع مردم است و این تعامل باید با قدرت بیشتری انجام شود.

دولت بر عدالت تاکید بسیاری دارد

حسینی درباره جلسات سران قوا و نکاتی که برخی دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب در باره این موضوع مطرح کردند، گفت: خوشبختانه ما در این دوره شاهد برگزاری جلسات مستمر سران قوا هستیم، البته این نباید به سطح سران قوا متوقف شود و باید به سطوح مختلف تسری پیدا کند، زیرا این جلسات باعث می‌شود که تعامل و همکاری بیشتر شود و همه باید این تعامل و همکاری را داشته باشند و در همه سطوح باید این روحیه و انگیزه وجود داشته باشد تا کار‌ها به سامان است.

حسینی اضافه کرد: البته اینگونه نیست که همه مسائل در جلسه سران قوا انجام شود و در بسیاری از موارد مراحل قانونی‌ای که قبلا بوده انجام می‌شود، اما در برخی از موارد نیاز است که برخی مشکلات سریعتر حل شود و این نیازمند این است که بر اساس اختیاراتی که سران قوا دارند برای رفع مشکل اقدام کنند.

وی اضافه کرد: دولت بر عدالت تاکید بسیاری دارد. متاسفانه در دولت قبل ما شاهد افزایش ضریب جینی بودیم و برخی تصمیمات باعث شد رانت‌هایی ایجاد شود. با این حال در این دولت تلاش شده به دهک‌های ضعیف‌تر توجه بیشتری شود و فاصله دهک‌ها کمتر شود.

حسینی در باره اهمیت تشکیل وزارت بازرگانی یادآور شد: در یکسال اول وقت زیادی از دولت صرف تنظیم بازار شد. بحث بازار یک بخشی در وزارت صمت، بخشی در وزارت جهاد کشاورزی و بخشی هم در سازمان تعزیرات است برای همین دولت به این رسید که باید سازمان یا وزارتی برای این کار در نظر گرفته شود.

امیدواریم شنبه آینده لایحه تشکیل وزارات بازرگانی اعلام وصول شود

وی با اشاره روند بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: روز گذشته رئیس مجلس در نامه‌ای پیشنهاد داد که از سوی دولت لایحه دو فوریتی وزارت بازرگانی ارائه شود و بلافاصله دولت امروز تصویب کرد و امیدواریم شنبه در مجلس اعلام وصول شود.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: الان بیشترین چیزی که مدنظر است بحث تنظیم بازار است و نمایندگان هم خوشبختانه پذیرفتند برای تشکیل وزارت بازرگانی همراهی کنند.

حسینی گفت: بحث واردات خودر‌های کارکرده هم در یک لایحه به مجلس ارائه شده که امیدواریم آن هم زودتر بررسی شود.

 اینطور نیست که هر استیضاحی به معنای تغییر یافتن وزیر باشد

وی در مورد استیضاح وزیر صمت تصریح کرد: برخی در حال دامن زدن به این مسأله هستند، این مسایل بحث‌های حیثیتی نیست. اینطور نیست که هر استیضاحی به معنای تغییر یافتن وزیر باشد، کمتر از یک سوم وزرایی که استیضاح شده اند از کار برکنار شده‌اند. امیدوارم این بار هم آقای فاطمی امین با توضیحاتی که ارایه می‌کنند مجلس را قانع کنند.

وی اضافه کرد: در بحث واردات اگر برخی موانع نبود سال گذشته اقدامات سرعت بیشتری پیدا می‌کرد. در سال گذشته کشور یک فصل از سال را در گیر آشوب بود و اثراتی را در حوزه‌های مختلف اعم از گردشگری و سرمایه گذاری داشت.

حسینی افزود: باید توجه داشت آیا تغییر وزیر صمت به نفع کشور است؟ باید پس از سه ماه وزیر جدید معرفی شود تیم جدید برسر کار بیایدو... به همین دلیل معلوم نیست که شرایط بهتر شود. با صراحت می‌گویم دولت و رییس جمهور قاطعانه از وزیر صمت حمایت می‌کنند.

معاون رییس جمهور در مورد زما‌ن‌معرفی وزرای جدید جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش تصریح کرد: تا سه ماه فرصت هست تا وزرای جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش معرفی شوند. باید رییس جمهور در این مورد به جمع بندی بندی برسند چندی پیش بنده به عنوان احتمال مطرح کردم که سرپرست‌های این دو وزارتخانه به عنوان گزینه‌های تصدی گری این دو وزارتخانه هستند.

وی با اشاره به تعدد مسئولانی که سکاندار وزارت صمت بودند، گفت: وزارت صمت در دوره ۴ سال ۵ وزیر و سرپرست داشته است که تبعاتی را برای کشور داشته است که نمونه آن را در صنعت خودروسازی می‌توانیم ببینیم.

انتظار داریم تاخیر در اعلام وصول لوایح در مجلس صورت نگیرد

حسینی در مورد تاخیر در اعلام وصول لوایح در صحن مجلس گفت: انتظار داریم تاخیر در اعلام وصول لوایح در مجلس صورت نگیرد؛ لایحه باید اولویت داشته باشد. در دولت مقرر شده است قبل از آمدن لوایح به صحن دولت اثار تورمی آن سنجیده شود. در بعضی موضوعات چندین طرح در مجلس داریم، در بعضی موارد داشتیم که اعلام وصول لوایح با تاخیر بوده است.

وی در مورد اصلاحات قانون انتخابات گفت: نمایندگان طرحی که در کمیسیون شورا‌ها بود در دستور قرار دادند و الان در حال رسیدگی است، باید این طرح تا خرداد تعیین تکلیف شوند.

حسینی گفت: در حوزه سیاست خارجی اختلاف نظر بین دو قوه خیلی کم است، همین امروز نخست وزیر قزاقستان در ایران بود.

وی ادامه داد: تحولی که در روابط با عربستان سعودی ایجاد شد باعث تعجب عده‌ای شد. این مسأله نشان می‌دهد دیپلماسی فعال و مقاومت ما جواب داد.

معاون رئیس جمهور گفت: قدرت از غرب به شرق در حال حرکت است و عربستان هم متوجه شد دیگر مثل گذشته نمی‌تواند به آمریکا تکیه کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
خاطره دنا پلاس فراموش نشده
آخرین اخبار