حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران در جلسه خرید تضمینی محصولات کشاورزی استان با بیان اینکه اطلاع رسانی لازم به کشاورزان در خصوص زمان آغاز خرید تضمینی محصولات کشاورزی در استان از طریق رسانهها انجام شود، گفت: مراکز خرید دانه روغنی کلزا از نیمه دوم اردیبهشت ماه و گندم از نیمه دوم خرداد تجهیز و آمادگی لازم جهت خرید تضمینی را داشته و با اعلام جهاد کشاورزی در هر شهرستان مراکز خرید تضمینی آن فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
او با تاکید بر ایجاد بسترهای مناسب در مراکز خرید به منظور تسهیل در تحویل محصول کشاورزان به مراکز تعاونی روستایی، از سازمان جهاد کشاورزی خواست پیگیری لازم را به منظور تجهیز امکانات مراکز خرید تضمینی در مناطق بالادست به عمل بیاورد.
خیریانپور همچنین به منظور پیشگیری از بروز مشکلات در پرداخت وجه محصول تحویلی از کشاورزان خواست قبل از مراجعه به مرکز خرید و تحویل محصول ضمن ثبت اطلاعات خود در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی، یک حساب بانکی فعال در بانک کشاورزی نیز داشته باشند.
او در خصوص خروج گندم تولیدی کشاورزان مازندران از استان نیز افزود: مجموعه نیروی انتظامی با همکاری دستگاههای ذیربط کنترل و نظارت لازم به منظور مراقبت و پیشگیری از خروج گندم از استان را اعمال کنند.
وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران نیز در این جلسه گزارشی از خرید محصولات کشاورزی در پارسال ارائه کرد و گفت: بیش از ۲ هزار ۶۰۰ تن کلزا از طریق ۱۰ مرکز خرید در مازندران سال گذشته خریداری شد که با توجه به ۸ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا در سال جاری و پیش بینی تولید بیش از ۱۴ هزار تن انتظار میرود با تدابیر دولت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن کلزا از کشاورزان استان خریداری گردد.
او افزود: در سال زراعی جاری ۱۷ مرکز، آمادگی لازم برای شروع عملیات خرید تضمینی کلزا در استان را دارند و برنامه ریزی و تمهیدات لازم جهت راه اندازی و فعال سازی این مراکز با کلیه امکانات لازم در شهرستانها انجام گرفته است.
وفائی نژاد همچنین به خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: بیش از ۸۳ هزار ۵۰۰ تن کلزا در سال گذشته از طریق ۲۷ مرکز خرید در مازندران خریداری شد که با توجه به رشد سطح زیرکشت گندم در استان از ۵۴ هزار هکتار در سال گذشته به بیش از ۵۸ هزار هکتار در سال جاری و پیش بینی تولید بیش از ۱۷۵ هزار تن انتظار میرود شاهد رشد خرید تضمینی این محصول در استان به رقمی بیش از ۱۰۰ هزار تن باشیم.
او در خصوص تعداد مراکز خرید گندم در استان نیز افزود: با توجه به سطح زیرکشت و تولید گندم در هر شهرستان، ۳۰ مرکز خرید به منظور تحویل گندم کشاورزان استان در نظر گرفته شده که این تعداد در صورت اعلام نیاز سازمان جهاد کشاورزی افزایش خواهد یافت.
چرا قیمت خرید محصولات استراتژیک (گندم و کلزا) رو اعلام نمیکنید ؟
کشاورز رو از تولید دلسرد نکنید ،