حسن قاسم پور اظهار داشت: در روزهای آغازین اردیبهشت ماه سال جاری یکی از همیاران علاقهمند به محیط زیست موفق شد با دوربین تلهای خود ابتدا تصویر (فیلم) ۳ قلاده پلنگ شامل ۲ ماده (مادر و توله) و یک نر بالغ را به ثبت برساند و به فاصله دو روز، یک قلاده پلنگ نر بالغ دیگر را در ارتفاعات منطقه با استفاده از دوربین عکاسی خود ثبت نمود.
او افزود: وی طی همان روز توانست پلنگ نر همراه دو ماده را این بار به صورت تنها در حوالی همان منطقه مجددا تصویر برداری نماید.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به مشاهده و ثبت پلنگ ایرانی در مناطق هم مرز این استان با استان آذربایجان شرقی و تطبیق مشخصات پلنگهای مشاهده شده با اظهارات افرادی که آنها را در منطقه مشکول دیده اند، نشان میدهد چهار قلاده پلنگ بین مناطق مشکول و کاغذ کنان در رفت و آمد هستند و علت افزایش حضور این گونه ارزشمند در منطقه، وفور طعمه، عدم دسترسی و دستاندازی انسانها به این مناطق است که حاصل حفاظت و مراقبت شبانه روزی محیط بانان منطقه است.
لازم به ذکر است در سال ۱۴۰۱ نیز محیطبانان منطقه شکار ممنوع مشکول موفق به ثبت تصویر پلنگ ایرانی در داخل منطقه شده بودند و همچنین دو قلاده پلنگ دیگر نیز طی همان سال توسط افراد محلی با استفاده از گوشی تلفن همراه از داخل خودرو تصویر برداری شده بود.
منطقه شکار ممنوع در بند مشکول با وسعت ۲۹ هزار هکتار در شهرستان کوثر قرار دارد و یکی از مناطق بسیار مستعد و غنی به لحاظ اکولوژیکی و تنوع زیستی استان اردبیل به حساب میآید که در شرف ارتقاء سطح به منطقه حفاظت شده قرار دارد.