رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت:پارسال در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود ۵۴ هزار زایمان ثبت شد.

رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: پارسال در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود ۵۴ هزار زایمان ثبت شد که ۵۹ درصد از آن‌ها به‌صورت سزارین و ۴۱ درصد طبیعی بود.


زهرا جوانمردی افزود :آمار رسمی درباره سقط جنین غیرقانونی در کشور و استان اصفهان وجود ندارد، اما بررسی آمار سقط‌های ثبت شده در بیمارستان‌های استان در سال گذشته و مقایسه آن با سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که افزایش پیدا نکرده است.


او با اشاره به اینکه طبق گزارش‌ها، کمتر از ۳۰ درصد از موارد سقط غیرقانونی توسط کادر درمان بوده است افزود: در بیمارستان‌ها آمار سقط جنین در مواردی مانند سقط خودبه‌خودی، مجوز‌های پزشکی قانونی و عوارض ناشی از سقط‌های غیرقانونی در سامانه‌ای مختص به آن ثبت می‌شود.


رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بسیاری از سقط جنین‌های غیرقانونی از طریق سفارش‌های اینترنتی صورت می‌گیرد و دارو‌های خریداری شده در منزل استفاده می‌شود، همچنین بسیاری از موارد عوارض ناشی از سقط غیرقانونی به بیمارستان‌ها مراجعه نمی‌کنند.


محبوبه والیانی مدیر گروه مامایی و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم گفت: احتمال ابتلا به آسم در فرزندانی که از طریق سزارین به دنیا می‌آیند ۵۰ درصد بیشتر از سایر کودکان است و این عدد برای ابتلاء به بیماری دیابت ۲۵ درصد بیشتر از دیگر کودکان و برای چاقی نیز ۲۰ درصد بیشتر از دیگران است.

 

رئیس گروه سلامت مادران، جمعیت و باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم با اشاره به اینکه بیماری کرونا بر مرگ و میر مادران باردار تاثیر گذاشت،گفت: در سال ۱۴۰۰ در استان اصفهان ۱۸ مرگ مادر باردار ثبت شد که ۱۴ مورد آن به‌دلیل ابتلا به بیماری کرونا بود.


نادیا رحیمی افزود: از اسفندماه سال ۹۸ که با کرونا مواجه شدیم، تعداد مرگ‌ومیر تحت تأثیر کرونا قرار گرفت و بیش از ۵۰ درصد مرگ‌ومیر‌ها بر اثر کرونا بود.


او با بیان اینکه پارسال در استان اصفهان ۱۱ مرگ مادر باردار ثبت شده است، گفت: اصفهان از نظر کمتر بودن آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور در رُتبه دوم قرار دارد.


رئیس گروه سلامت مادران، جمعیت و باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی افزود: پارسال، ۴۴ هزار و ۴۸۶ مورد بارداری که حداقل یک بار به مراکز بهداشت مراجعه کرده‌اند ثبت شده و آمار شرکت مادران باردار در کلاس‌های آمادگی زایمان ۱۴ هزار و ۱۰۶ مورد بوده است.


او با گلایه از اینکه حدود ۲۰ درصد از مادران باردار در اصفهان به مراکز بهداشت مراجعه نمی‌کنند، بلکه فقط از خدمات بخش خصوصی استفاده می‌کنند، گفت: پارسال ۴۴ هزار و ۴۸۶ زن باردار به مراکز بهداشتی استان مراجعه کردند که ۱۴ هزار و ۱۰۶ نفر از آن‌ها در کلاس‌های آمادگی زایمان شرکت کردند و اصفهان، بهترین درصد حضور زنان باردار در این دوره‌های آموزشی را در کشور دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.