سیدحامد عاملی اظهار کرد: یافتههای دانشگاهها میتواند در سمیناری مطرح و ارزیابی شود و نتایج آن به بدنه اجتماع نیز تسری یابد.
استاندار اردبیل در آئین گرامیداشت روز معلم در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی افزود: تکمیل زیرساختهای استان را پیگیر هستیم، اما در کنار آن باید گفتمانهایی درباره راههای برونرفت استان از مشکلات برگزار شود و در حوزه آموزش و پرورش رتبه ۲۵ استان در قبولی کنکور سراسری نشانگر این است که فرزندان ما از امکانات ملی رشد منابع انسانی سهم ناچیزی دارند.
عاملی ادامه داد: تداوم این روند در سالهای آینده به فقر منابع انسانی منتهی خواهد شد و آگاه باشیم که منبع اصلی خلق ثروت، علم است و ثروت اصلی کشور که همان نیروی انسانی است در مدارس و دانشگاهها تولید میشود.
او تصریح کرد: خلاء آرا و تضارب اندیشهها در دانشگاهها مشهود است، در حالی که شهید مطهری محصول تضارب آراء و اندیشهها بود و امروز حوزههای فرهنگی و اندیشهای مانند حوزههای سیاسی و جغرافیایی دارای مرزبندی نیست بلکه گسترهای جهانی دارد.
استاندار اردبیل گفت: دفاع از مبانی فرهنگی در گرو قرار گرفتن در تضارب آراء و تقویت مبانی فکری خود است و رسالت دانشگاه نیز همین است و انقلاب اسلامی نیز ماحصل تظارب اندیشهها بود و باید آموزشهای رسمی مهمترین مقوله تاثیرگذار در زندگی انسانها باشد.
عاملی تصریح کرد: باید مجموعههای دانشگاهی در حیات انسانها نقش بیشتری داشته باشند و هر جامعهای که پیشرفت کرده و توسعه یافته، بیشک به حوزه آموزش توجه داشته است و به قول بزرگان، ارزش علم در کشف و ارائه حقایق عالم به انسان و کاستن از مرارتها و گرفتاریهای بشر است.
اسماعیل چمنی، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این آئین از پذیرش ۴۵۰ دانشجوی خارجی، افزایش ۹ رشته به رشتههای این مرکز علمی و پیگیری افزوده شدن ۳۰ رشته دیگر، برگزاری دورههای مهارتی برای ایجاد زمینههای اشتغال بعد از فراغت از تحصیل، اخذ مجوز انتشار ۱۳ مجله علمی و پیگیری مجوز ۱۵ مجله دیگر، تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی، برگزاری یکهزار و ۴۷۰ برنامه فرهنگی و برگزیده شدن ۲۸ دانشجو برای مسابقات کشوری در یکسال گذشته خبر داد.
او افزود: با پیگیریها و با حمایت استانداری اردبیل بودجه دانشگاه محقق اردبیلی از سه هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال در سال گذشته با افزایش ۴۲ درصدی به چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته و ظرفیت طرح مجتمع خوابگاهی دانشگاه از ۲۰۰ به یکهزار واحد افزایش یافته است.
حجتالاسلام عبدالله حسنی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای اردبیل نیز در این برنامه تهدیدات و هجمههای فرهنگی دشمن برای جوانان را مهم دانست و هوشیاری دانشگاهیان را در مقابله با توطئهها خواستار شد.
در پایان این آئین با اهدای هدایایی از سرآمدان آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی تجلیل شد.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی تاسیس شده است و اکنون تعداد رشتههای مصوب این دانشگاه ۲۸۱ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع دکتری، ۱۳۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۷۹ رشته مقطع کارشناسی و هفت رشته مقطع کاردانی است.
این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، سه مرکز تحقیقات، سه پژوهشکده، ۱۹ هسته پژوهشی و یک مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور است و همایشهای علمی و آموزشی متنوعی در آن با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار میشود.