حجت الله روستا ظهر امروز در نشست خبری که همزمان با چهارمین روز هفته ملی سلامت برگزار شد، بر نقش پزشکی خانواده در تقویت رویکرد عمومی نسبت به اهمیت توجه به امر پیشگیری در مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی عروقی و پایبند بودن مردم به سلامت با خودمراقبتی تاکید کرد.
او پیشگیری، تشخیص، درمان و ارجاع به مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی را از مهمترین وظایف پزشکی خانواده معرفی کرد و گفت: برای نمونه با بررسی و سنجش دورهای فشارخون و کنترل فشارخون بالا در افراد میتوان از عوارض پیچیده بیماریهای قلبی عروقی مانند سکتههای قلبی، پیشگیری کرد.
روستا با این هشدار که بسیاری از افراد جامعه از فشار خون بالای خود آگاهی ندارند، گفت: بسیاری از موارد خطرساز که موجب ابتلای افراد به بیماریهای قلبی عروقی میشود با پیشگیری و اقدام زودهنگام قابل کنترل است.
این پزشک فوق تخصص قلب و عروق ادامه داد: بسیاری از افراد دارای اضافه وزن بالا، دیابت و چربی خون بالا و یا مصرف کنندگان دخانیات، از وضعیت سلامت خود اطلاع نداشته و در خطر بالای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی قرار دارند.
او، دیگر رسالت مهم پزشکی خانواده را پیگیری وضعیت سلامت این افراد برای کمک به پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای زودرس دانست و اظهار کرد: پزشکی خانواده با برگزاری برنامههای آموزشی و ارائه خدمات تخصصی در این زمینه مانند مراکز ترک دخانیات، از ابتلای افراد به بیماریهای خطرساز نیز پیشگیری میکند.
مدیر بیمارستان خیریه قلب الزهرا (س) و کودکان شهید حجازی نیز در این نشست خبری با اشاره به انجام ۷۰۰ عمل جراحی قلب در این مرکز درمانی طی سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۱۰ هزار بیمار مراجعه کننده به این بیمارستان از خدمات درمانی، بستری و مراقبتهای ویژه بهرهمند شدند.
حسین زارعی ارائه خدمات آنژیوگرافی به حدود هشت هزار بیمار و ارائه خدمات سرپایی به ۶۰ هزار و ۶۰۵ بیمار را از دیگر محورهای فعالیت این مرکز درمانی در سال گذشته برشمرد.
او از رسیدگی فوری به ۹۹۸ بیمار دچار سکته حاد قلبی (کد ۲۴۷) در این بیمارستان در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: عمده مراجعه این افراد در ساعات نیمه شب بوده و در کمترین زمان ممکن به آنها رسیدگی شده است.
مدیر بیمارستان خیریه قلب الزهرا (س) و کودکان شهید حجازی با اعلام اینکه این بیمارستان دارای ۷۵ درصد ضریب اشغال تخت است، اضافه کرد: با پیگیریهای مسئولان دانشگاه، تهیه تجهیزات پزشکی پیشرفته شامل سومین دستگاه آنژیوگرافی بیمارستان، دستگاه سی تی اسکن فوق پیشرفته نیز در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
او با اشاره به چالشهایی نظیر بیماریهای قلبی، دیابت، بیماریهای مغز و اعصاب و مشکلات عضلانی و اسکلتی در دوران سالمندی، از برنامه ریزی این مرکز درمانی برای توسعه خدمات تشخیصی، درمانی و جراحی قلب در سالمندان به عنوان دیگر محور فعالیتهای در دست اجرای این مجموعه خبر داد.
مدیر این مرکز درمانی با اشاره به فعالیت درمانگاه دندانپزشکی بیمارستان قلب الزهرا (س) به عنوان نخستین دندانپزشکی دارای خدمات بیهوشی در مراکز درمانی دولتی شیراز و با تعرفه دولتی، راه اندازی این خدمت را با هدف کمک به گروههایی نظیر بیماران قلبی و یا کودکان دارای کم توانی ذهنی عنوان کرد.
زارعی، نقش خیرین سلامت را در توسعه توانمندیها و عرصههای خدمت رسانی این بیمارستان، پررنگ ارزیابی کرد و افزود: بسیاری از بخشهای این بیمارستان با مشارکت خیرین توسعه یافته و تمامی خدمات تخصصی درمانی نیز با تعرفه دولتی انجام میشود.
گفتنی است بیمارستان خیریه قلب الزهرا (س) و کودکان شهید حجازی از سال ۱۳۵۶ با عنوان مرکز طبی کودکان راه اندازی شده و با ارائه خدمات تخصصی به بیماران قلب و عروق و کودکان ادامه یافت.
این مرکز درمانی با ۱۶۵ تخت بستری و ۱۵ بخش شامل بخش مراقبتهای ویژه، بستری کودکان، بستری قلب، آنژیوگرافی، اورژانس، icut، جراحی قلب، رادیولوژی، اکو، کودکان، آزمایشگاه، تست ورزش، دندانپزشکی، درمانگاه و قلب کودکان با بهره گیری از اساتید برجسته و بنام استان، پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص داخلی و قلب و عروق به مراجعان استان و دیگر استانهای کشور مانند استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، خدمات تخصصی درمانی ارایه میدهد.
همچنین در این بیمارستان خدمات دندانپزشکی، توانبخشی قلبی، نوار عصب، تست سنکوب، فتوگرافی، پزشکی هسته ای، سی تی اسکن پیشرفته و خدمات سرپایی درمانی به صورت روزانه انجام میشود.