تعطیلی جمعه‌بازار خودرو در کلانشهر مشهد، مشکلاتی را ایجاد کرده است، و این در حالی است که هنوز مکانی جایگزین برای احداث این بازار مشخص نشده است.

 جمعه بازار خودرو مشهد در سال ۱۳۹۳ در بلوار مجیدیه در منطقه قاسم آباد به منظور خرید و فروش خودرو‌های کارکرده دایر شد، اما زمین این مکان متعلق به مالکان موسوم به "پلاک ۱۷۶" بود که پس از طرح شکایت و با رای مرجع قضایی در اواخر سال گذشته به آن‌ها بازگردانده شد.

سابقه خرید و فروش اراضی موسوم به پلاک ۱۷۶ در کنار نمایشگاه بین المللی مشهد به حدود ۳۰ سال قبل برمی گردد و از سال ۱۳۸۷ و پس از خرید و فروش‌های اولیه زمین‌های این پلاک، با اعلام اینکه این زمین‌ها کاربری مسکونی نداشته و کاربری اصلی آن‌ها فضای سبز است، جنجال‌ها آغاز شد و در این زمان بود که حدود هفت هزار نفر مدعی املاک اراضی پلاک ۱۷۶ سرگردان شدند و برای اینکه جلو از دست دادن زمین هایشان را بگیرند، در این مکان چادر زدند.

در نهایت با پیگیری مالکان پلاک ۱۷۶، دستگاه قضایی رای برگشت زمین بازار خودرو مجیدیه را به مالکان این پلاک صادر کرده و شهرداری را موظف به تخلیه این مکان کرد.

پشت‌بند آن از ابتدای امسال بازار خودرو مشهد تعطیل شد که هنوز برای ایجاد بازار جایگزین، جانمایی صورت نگرفته است و از آنجا که شهروندان زیادی برای خرید و فروش خودرو، همه هفته را به انتظار می‌نشستند تا روز جمعه رسیدهد و این بازار فعال شود، اکنون با تعطیلی این بازار، متقاضیان خرید و فروش خودرو، گرفتار انتظاری بی پایان شده اند.

انتقاد شهروندان

یکی از شهروندان که قصد فروش خودرو شخصی خود را دارد، گفت: با وجود تعطیلی جمعه بازار خودرو، حتی اطلاع رسانی مناسبی در این خصوص نشده است و هر هفته شمار زیادی از فروشندگان و خریداران خودرو، طبق روال قبل به محل بازار خودرو مجیدیه مراجعه کرده و با تعطیلی محل مواجه می‌شوند.

حسن موسوی افزود: حداقل شهرداری باید با نصب بنر‌هایی در این خصوص اطلاع رسانی می‌کرد، همچنین انتظار می‌رفت که به عنوان متولی این بازار، نسبت به راه اندازی یک بازار موقت خودرو اقدام کند.

او  خاطرنشان کرد: استقبال از بازار خودرو مشهد بسیار بالاست، به گونه‌ای که بسیاری افراد از شهر‌ها و استان‌های مجاور نیز مشتری این بازار بودند و تعطیلی چنین مرکزی نباید بدون برنامه و معرفی مکان جدید صورت می‌گرفت.

یکی دیگر از شهروندان اظهار کرد: در جمعه بازار خودرو بخشی به نام کارشناسی قیمت وجود داشت که برای خریدار و فروشنده مورد تایید بود و قیمت گذاری خودرو در آن بخش انجام می‌شد.

حسین عباسی افزود: با تعطیلی جمعه بازار خودرو، این واحد نیز تعطیل شده و اکنون خلائی در بازار خودرو نیز ایجاد شده است.

او تصریح کرد:  تعطیلی این بازار باعث شده است تا شهروندان در سایت‌های مجازی اقدام به معامله کنند که این موضوع نیز تبعات خاص و مخاطرات خود را دارد و نقش دلالان بازار خودرو را پررنگ‌تر از قبل می‌کند ضمن اینکه قیمت واقعی خودرو نیز در این فضا مشخص نمی‌شود.

عباسی افزود: معامله در سایت‌های مجازی، زمینه کلاهبرداری را نیز افزایش می‌دهد لذا ضروری است مسئولان شهری هرچه سریعتر نسبت به فعال سازی مجدد بازار خودرو در مشهد اقدام کنند.

یکی دیگر از شهروندان نیز اظهار کرد: جمعه بازار خودرو مشهد ساز و کار لازم برای احراز هویت خریدار و فروشنده را نداشت که ضروری است شهرداری سعی کند در مکان جدید به این مهم توجه داشته باشد.

حامد میرسپاسی افزود: هم اینک برای انجام معامله خودرو در سایت‌های شناخته شده فروش کالا، ابتدا خریدار و فروشنده احراز هویت می‌شوند لذا معامله در این بستر‌ها ایمن‌تر است.

او خاطرنشان کرد: اگر شهرداری بخواهد طبق رویه قبلی بازار خودرو را دایر کند، همان بهتر که این بازار تعطیل بماند، چون کارکردی جز ایجاد ازدحام و شلوغی برای ساکنان اطراف آن مجموعه نخواهد داشت.

چنین نارضایی‌هایی تنها به خریداران و فروشندگان خودرو ختم نمی‌شود، چرا که پس از تعطیلی بازار خودرو، فروشندگان خودرو همچنان به بازار مجیدیه مراجعه می‌کنند و با توقف در اطراف بازار، مشکلاتی را برای ساکنان این منطقه ایجاد می‌کنند.

یکی از ساکنان محدوده مجیدیه  گفت: از ابتدای امسال و با تعطیلی بازار خودرو مجیدیه، روز‌های جمعه آسایش از ساکنان این منطقه سلب شده است.

ملیحه رضایی گفت: توقف خودرو‌ها در اطراف بازار تعطیل شده خودرو و تجمع خریداران و فروشندگان در خیابان‌های اطراف، برای ساکنان منطقه مشکلات زیادی ایجاد کرده و به نوعی امنیت آن‌ها را تحت الشعاع قرار داده است.

یکی دیگر از ساکنان بلوار مجیدیه با بیان اینکه فعالیت جمعه بازار خودرو در این منطقه مسکونی دردسر‌های فراوانی دارد، گفت: شلوغی روز تعطیل و سر و صدای فعالیت این بازار از اوایل صبح برای ما بسیار رنج آور بود.

مریم جاوادنی افزود: بعد از یک هفته فعالیت کاری، دقیقا در روزی که همه اعضای خانواده انتظار یک استراحت و سکوت را دارند، باید سر و صدای خودرو‌ها و مالکان آن‌ها را تحمل کنند که از اول صبح شروع شده و لحظه به لحظه اوج می‌گیرد.

او ادامه داد: فعالیت بازار خودرو خوب و برای هر شهروندی می‌تواند مورد نیاز باشد، اما راه اندازی چنین مکانی در منطقه مسکونی، برای ساکنان منطقه عذاب آور است.


وی بیان کرد: با توجه به اینکه منزل ما در راسته اصلی بلوار قرار دارد، فراوانی تعداد خودرو‌ها و توقف خودرو مشتریان این بازار موجب زحمت ساکنان و بعضاً پارک‌های غیر اصولی در جلو در منازل می‌شد و اهالی محل را برای ورود و خروج خودرو خود به زحمت می‌انداخت.

جاودانی بیان کرد: حتی در حال حاضر که فعالیت بازار متوقف شده است نیز شاهد سردرگمی فروشندگان و خریداران در محدوده بازار و در راسته بلوار هستیم که چقدر خوب بود شهرداری جایگزین این بازار را به مردم معرفی می‌کرد.

وی افزود: بدون شک باید مکانی برای فعالیت بازار خودرو در شهر باشد، اما غیرمسکونی بودن آن نکته مهمی است که باید به آن توجه شود.

شهرداری مشهد: زمینی ۱۵ هکتاری نیاز است

جمعه بازار خودرو مشهد با ظرفیت پنج هزار دستگاه خودرو برای خرید و فروش در پنج خط و توقفگاه عمومی برای سه هزار دستگاه خودرو به مساحت ۲۰ هکتار در سال ۱۳۹۳ در بلوار مجیدیه ایجاد شد که تا پیش از آن، جمعه بازار خودرو مشهد در محدوده میدان نمایشگاه بین المللی و فاقد امکانات و شرایط مناسب بود و با توجه به قرار داشتن آن در محدوده جاده ییلاقی طرقبه شاندیز، به ویژه در روز‌های تعطیل، مشکلات ترافیکی این محدوده را مضاعف می‌کرد.

سخنگوی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد در خصوص تعطیلی جمعه بازار خودرو به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تعطیلی بازار خودرو مجیدیه به واسطه دستور قضایی، مبنی بر تحویل زمین به مالکان پلاک ۱۷۶، صورت گرفته است.

سیدحمزه علوی افزود: با تعطیلی جمعه بازار، اقدامات لازم برای جانمایی مکانی جدید آغاز شد و تا کنون تعدادی زمین نیز از لحاظ موقعیت فنی و مکانی بررسی شده است.

او  گفت: برای جمعه بازار خودرو باید زمینی با فراخی دست کم ۱۵ هکتار اختصاص داده شود که یافتن زمینی با این مساحت زمانبر است.

بررسی سه قطعه زمین برای احداث بازار خودرو

سخنگوی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد اظهار کرد: هر جمعه به طور میانگین سه هزار خودرو برای خرید و فروش خودرو به بازار خودرو مراجعه می‌کردند، لذا جانمایی بازار خودرو جدید امری اساسی است و این اهمیت را درک می‌کنیم.

علوی اضافه کرد: هم اینک سه قطعه زمین برای بازار خودرو پیشنهاد شده که بررسی وضعیت آن‌ها در دست انجام است.

وی افزود: با توجه به لزوم انجام عملیاتی عمرانی برای ساخت بازار خودرو، پس از قطعی شدن زمین حداقل سه ماه زمان برای اجرای عملیات عمرانی نیاز است لذا تا چند ماه آینده نمی‌توان قول مساعدی به شهروندان برای فعال کردن این بازار داد.

او  با عذرخواهی از شهروندان مشهد بابت تعطیلی بازار خودرو و ایجاد مزاحمت برای ساکنان منطقه، اضافه کرد: هم اینک خرید و فروش غیررسمی خودرو در کنار خیابان در محدوده بلوار مجیدیه و ایجاد گره‌های ترافیکی برای شهروندان مشکلاتی ایجاد کرده است، لذا درصدد یافتن زمینی برای احداث بازار موقت خرید و فروش خودرو هستیم، اما این موضوع نیز هنوز نهایی نشده است.


منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.