وزارت نیرو طرح پاداش به مشترکانی که در مصرف برق خود صرفه‌جویی می‌کنند را سال گذشته اجرا کرد و برای امسال طرح به مراتب گسترده‌تری را در نظر گرفته است.

سال گذشته وزارت نیرو طرح یک برابر پنج را به عنوان طرح پاداش صرفه جویی برای مشترکان برق اجرا کرد تا در شرایط پیک تابستان با تشویق به صرفه جویی و مدیریت مصرف، گذر از دوره اوج مصرف تسهیل شود. وزارت نیرو جواب این اعتماد و سرمایه‌گذاری خود برای بخش خانگی را گرفت و در دوره اوج تابستان ۱۴۰۱ با همکاری مشترکان، مصرف برق در حدود ۴ درصد کاهش پیدا کرد. این کاهش مصرف در شرایطی رقم خورده که هرساله یک میلیون مشترک جدید به تقاضای برق کشور افزوده می‌شود و به تبع، رشد مصرف را در پی خواهد داشت.

بر اساس آمار و ارقام اعلام شده، در طرح پاداش صرفه جویی برق در سال گذشته که تنها شامل مصارفی می‌شد که کمتر از میزان الگو بودند، ۴۰ درصد مشترکان خانگی مشارکت کردند و مشمول این پاداش صرفه جویی شدند. در این طرح با پرداخت ۱۳۵۰ میلیارد پاداش صرفه جویی، قبض ۸ میلیون مشترک رایگان شد و حتی بعضی مشترکان هم بستانکار شدند. لازم به ذکر است الگوی مصرف در مناطق عادی که ۸۰ درصد مشترکان خانگی در این بازه جای می‌گیرند ۳۰۰ کیلووات و در مناطق گرمسیری ۳۰۰۰ کیلووات محاسبه شده است.

برای تابستان ۱۴۰۲، وزارت نیرو تصمیم به گسترده‌تر کردن این طرح گرفته تا مشترکان بیشتر و حتی پر مصرف‌هایی که میزان تقاضای آن‌ها بالای الگوی مصرف است را نیز به همراهی در این طرح ترغیب کند. در طرح جدید امسال که ابتدای خرداد آغاز می‌شود و تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت بیش از ۳۱ میلیون مشترک می‌توانند مشمول پاداش شوند.

مبنای اعطای پاداش، مصرف سال گذشته مشترکان است

یکی دیگر از تفاوت‌هایی که این طرح با سال گذشته دارد این است که مبنای اعطای پاداش، مقایسه مصرف یک مشترک با مصرف سال گذشته خود در مدت مشابه است. مسئله دیگری که جذابیت مشارکت در این طرح را افزایش داده، میزان مبلغی است که در ازای هر کیلووات صرفه جویی اختصاص داده می‌شود. قیمت فروش برق به ازای هر کیلووات ۱۰۰ تومان برای مناطق معمولی است، اما در این طرح بابت هر کیلووات صرفه جویی در بالاترین پله، ۲ هزار تومان پرداخت می‌شود. با افزایش میزان مصرف، مبلغ پاداش به ازای هر کیلووات نیز کمتر خواهد شد و در پله‌های بعدی ۱۵۰۰ تومان، ۱۰۰۰ و ۵۰۰ تومان است.

تعرفه پاداش نسبت به میزان صرفه جویی

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو ضمن اینکه اعلام کرد به زودی روش‌های کاهش مصرف به نحوی که به رفاه مردم آسیب نرسد را معرفی خواهد کرد، در خصوص چگونگی کاهش مصرف برای بهره‌مند شدن از پاداش صرفه جویی گفت: ایجاد سایه بان برای کولر‌ها، استفاده از ظرفیت روشنایی روز، استفاده نکردن از وسایل برقی در اوج مصرف از جمله راهکار‌های کاهش مصرف است. اگر دمای آسایش که ۲۴ درجه است در منازل رعایت شود صرفه جویی قابل توجه‌ای به همراه دارد. اگر مشترکی در منطقه عادی مصرف، کولر را از دور تند به دور کند تبدیل کند اگر زیر الگوی مصرف باشد به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف تا ۲ هزار تومان پاداش می‌گیرد. حال اگر فردی بالاتر از الگو مثلا ۴۰۰ کیلووات ساعت مصرف داشته، اما مصرف خود را به ۲۵۰ کیلووات ساعت برساند نیز پاداش می‌گیرد. البته رقم پاداش برای مشترکان زیر الگوی مصرف ییشتر است. 

مشترکان چگونه مصرف خود را رصد کنند؟

به گفته وزیر نیرو، اطلاعات روی قبوض الکترونیکی که به صورت پیامک ارسال می‌شود موجود است. همچنین مشترکان می‌توانند به سامانه برق من مراجعه و مصارف سال‌ها و ماه‌های گذشته خود را بررسی کنند. پاداش‌های صرفه جویی در قبوض برق اعمال می‌شود و اگر مشترک پاداش بیشتر از میزان مصرف داشته باشد بستانکار می‌شود. در حال بررسی هستیم که در سامانه تغییری ایجاد کنیم تا امکان دریافت نقدی پاداش هم وجود داشته باشد.

افزایش تعرفه پرمصرف‌ها در جیب مشترکان صرفه جو

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در تشریح تامین منابع مالی پرداخت پاداش‌های صرفه‌جویی گفت: منابع مالی که برای این اجرای این طرح پیش‌بینی شده به طور عمده از محل منابع و ظرفیت‌های قانونی بودجه است که برای این موضوع در نظر گرفته شده، همچنین تعرفه مشترکان پر مصرف به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت که این افزایش تعرفه نیز به پرداخت پاداش کم مصرف‌ها اختصاص می‌یابد. ۸۰ درصد مشترکان خانگی زیر الگوی مصرف، برق مصرف می‌کنند و فقط ۲۰ درصد از مشترکان مصرف بالایی دارند.  از همین ۲۰ درصد مشترک پرمصرف هم حدود ۴ درصد از مشترکان مصرفشان بسیار بالا است که بایستی راهکار‌هایی را برای کاهش مصرف اتخاذ کنند، در غیر این صورت مشمول تعرفه‌های پلکانی خواهند شد و مصوبات قانونی برای آن‌ها اجرا می‌شود.

صنعت برق همانند سال گذشته حساب ویژه‌ای روی صرفه جویی و همراهی مشترکان بخش خانگی باز کرده و پیش‌بینی می‌کند با طرح پاداش و ترغیب مشترکان به کاهش مصرف، به طور متوسط ۵ درصد کاهش را در تابستان امسال نسبت به سال گذشته شاهد باشیم و ضمن پررنگ شدن فرهنگ صرفه جویی در خانه ها، با استفاده از ظرفیت‌های این بخش به ناترازی در تقاضا و عرضه برق غلبه کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی طهماسبی
۱۱:۵۴ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
من در استفاده از سهمیه ماهانه خودرو م نهایت صرفه جویی میکنم : بطوری که پس از ششماه حدود 500 لیتر یا بیشتر در کارتم ذخیره دارم . چطور میتوانم آنرا برگردانم و آیا جایزه یی هم بمن تعلق میگیرد ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۳:۳۵ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
سلام شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر چرا پاداش کم مصرفی را از پارسال تاکنون برای مشترکان کم مصرف محاسبه ننموده است؟ فقط یک پیام ارسال می کند (سپاس ازمصرف بهینه ) مبلغ این دوره شما می شود ........ریال.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
همیشه نباید اشتباهی باشه که ناراحت کننده و پول بی خودی پرداخت کن چه برق و گاز و آب و صرفه‌جویی بهتر هست ولی پرمصرف باید یک خانواده ۲نفر با چهار نفر نباید یکی حساب کن مثال خانواده ۲و۳ نفره کم مصرف هست تا ۴و۵ نفره چهار و ۵ نفر آب برق گاز بیشتری مصرف می‌کنند براه ۴و۵ سه تا بخاری می‌خوان تا گرم باشند کولر که نیست همه گرم باشند ولی کولر فرخ داره یکی ۴تا نداره همه خانه خنک میشه آنهی که پرمصرف هستند به پا خانواده‌اش فکر کنند بنده ۴نفریم دوتا بچه بزرگ دارم اتاق خواب‌شان جدا یخچال بیشتری میخواه یعنی دوتا لامپ ووووووتا آخرش بیشتری میخواه تا خانواده ۲یا۳ نفره فکر اینه بکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
قبض نجومی برای خونه خالی از سکونت صادر نکنه پاداش پیش کش اونم مسکن مهر در پروژه مهر شقایق ساری که بخاطر نامطلوب بودن ساخت امکان ساکن شدن نیست باید کلا تخریب و دوباره تاسیسات خودت نصب کنی آنهم قبض نجومی تحت عنوان محله خوش نشین در بلوک 24واحدی مسکن مهر که طرف قدرت پرداخت اقساط بانک مسکن رو هم ندارند موندیم کدام باور کنیم ببض نجومی مسکن مهر خالی از سکنه در حال تخریب یا پاداش کم مصرفی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۴ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
ای کاش وزارت نیرو یک کار اساسی می کرد اینکه به علت آپارتمان سازی های بدون اصول که یک آپارتمان نور کم دارد وپنجره هم که زیاد ندارند وباید بیشتر از لامپ استفاده کند با آن شخصی که خانه بزرگ دارد وپنجره ای مختلف ودر روز نیاز به روشنایی ندارد ویا یک شخصی دونفر در خانه هستند وکمتر از برق استفاده میکنند بااینکه نفر دوتا دانشجو دارد که دائما باید از لپ تاپ ودر شب هم مجبور هستند به خاطر مطالعه از نور چراغ وبه طبع وسایل گرمایی یا سرمایی بیشتر استفاده کنند وهمه اینها یک کنتور برق دارند به نظر وزیر محترم این عدالت است .ای کاش راهکار دیگری مثل استفاده از نور آفتاب در مناطق گرمسیر با ایجاد صفحه های خورشیدی تولید برق وایجاد منابع تولید برق ازخورشید در لامپ های خیابان‌ها و پارک‌ها با توجه به اینکه بیشتر مناطق کشور ما بیابان وآفتاب زیاد دارد این کار به نظر عاقلا" تر می رسد تااینکه از عده ای پول بیشتر بگیریم وبه عده‌ای ببخشیم بعد هم شما با افتخار بگوید جایزه از جیب پر مصرف ها گرفته به کم مصرف ها داده ایم .به نظر عدالت این باشد که هر کس به مقدار مصرفش پول بدهد چون دور از عدالت است که در کشور ما بااین نوع ساخت وسازها ومناطق مختلف از نظر هوای گرم وسرد وخانواده های گوناگون وتوان مالی مردم بتوان با این روش عدالت را برقرار کرد .این کار از لحاظ شرع وعرف اسلامی هم درست نیست که ما دست در جیب مردم کنیم تا به گروهی دیگر خدمت کنیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
ماهمیشه توتاریکی نشستیم قبض امده 660000تومان
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
این طرح ها و پاداش ها ترفندی است برای فریب مردم ! از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا انتهای سال ۱۴۰۱ طی یکسال بیش از ۳۰۰ درصد نرخ برق افزایش داده ، شده است ! این طرح ها صرفا " برای فریب افکار عمومی است که تصور گردد آن مصرف کننده ای که مبلغ بیشتر می دهد صرف کمک به افرادی است که کمتر برق مصرف می کنند ، در صورتیکه دروغ محض و کذب است !!!
Iran (Islamic Republic of)
حقیقت
۱۷:۴۴ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
تو جیب مارو نزن
Iran (Islamic Republic of)
اعظم
۱۷:۰۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
به این کار میگن مدیریت برق. اما به نظر من تبلیغات برای مشارکت تاثیر زیادی داره.
تابستان گذشته من به عنوان مادر خانواده مصرف برق رو در استفاده از وسایل برقی رعایت کردم و چند ماه بعد برق مصرفیمون رایگان شد.
و بیشترین مصرف هم مربوط به ماشین لباس شویی بود که اون رو هم ساعت ۱۲ شب به بعد روشن میکردم.
جالبه که قبل از اینکه تصمیم بگیرم زیر الگوی مصرف باشیم، جز پر مصرف ها شده بودیم و پلکانی مبلغ قبض برق خیلی بالا رفته بود.
به نظرم با تجربه سال گذشته که اصلا قطعی برق نداشتیم بر خلاف دو سال گذشته که خیلی اذیت شدیم، ارزشش رو داره که صدا و سیما تبلیغات بهتری برای این موضوع انجام بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
جای پاداش برو شهرهایی جنوب کولر های پنجره ای رو جمع کن به همشون اسپلیت بده تو یه سال سود نیروگاه رو بده برا تعویض اینها شد یه کار پایه ای و مفید بکنید نمی خواهید که طرف تو گرما بهینه اونم بدون کولر
Iran (Islamic Republic of)
اعظم
۱۷:۱۱ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
دوست عزیز بهینه مصرف کردن با زجر کشیدن فرق داره.
همون جنوب کشور هم مصرف وسایل برقی به جز کولر رو انصافا رعایت کنند و اتو و لباس شویی و جارو برقی رو در ساعات اوج مصرف برق رعایت کنند تغییر رو احساس میکنن. و لازم نیست گرما بکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
کولر پنجره‌ای مجبوریم 30میلیون بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
کل شیشه های جنوب دو جداره شوند باید خرج کرد باید داشت کاشت برداشت شما فقط برداشت و بلد شدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
پولش از کجا ؟
من کارمند با حقوق ماهی ده میلیون تومن از کجا بیارم 50 میلیون تومن کولر آکبند کم مصرف بخرم
Iran (Islamic Republic of)
اهواز
۰۰:۱۴ ۰۷ تير ۱۴۰۲
فصل سرما هم شما بخاری و شوفاژ خاموش کنید. خودتون رو پتو پیچ کنید. کشور دچار کمبود گاز وقطع گاز کارخونه ها نشه..
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۴:۲۲ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
ممنونم از پاداشی که به مادرم دادید. مادرم مرض هست ۳ سال هست آمده منزل من. یعنی در خانه مادرم کسی نیست. دی ماه سال ۱۴۰۱ قبض برای خانه اش که خالی هست و حتی من یخچالش رو خاموش کردم دریغ از یک لامپ ۱ وات. خلاصه قیض دی ماه براش آمد ۱میلیون و ۵۰ هزار تومن . خدا توفیق بهتون بده. این هم پاداش مادر آزاده و جانباز جنگ.
آخرین اخبار