دکتر محبت احمدی رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به فرا رسیدن پانزدهم اردیبهشت، روز جهانی ماما و تبریک این روز به جامعه مامایی استان فارس، اساتید و دانشجویان مامایی، ارائه مراقبتهای مامایی با کیفیت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن را عامل موثر در کاهش مرگ و میر مادران باردار دانست.
او اظهار کرد: اداره مامایی، مسئول تدوین و اجرای برنامههای ارتقای سلامت مادران، نوزاد سالم، رسیدگی به امور مامایی و پاسخگویی به شکایات در این زمینه است.
احمدی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰۰ ماما در حوزه محیطی و ستادی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت دارند، افزود: با تلاش این همکاران در پارسال ۵۲ هزار و ۷۵۴ زایمان در بیمارستانهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز انجام شده است.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری منظم و مستمر نشستهای قرارگاه جوانی جمعیت در مجموعه دانشگاه، ادامه داد: بیش از ۹۰ مصوبه این قرارگاه در حوزه معاونت درمان با تلاش همکاران اداره مامایی پیگیری و اجرایی شده است.
احمدی همچنین با اشاره به راه اندازی ۵ مرکز درمان ناباروری در شهرستانهای داراب، لامرد، آباده، ممسنی و فیروزآباد در سال ۱۴۰۱، اضافه کرد: پارسال بیش از ۹ هزار خدمت ناباروری در ۱۰ مرکز سطح ۲ و ۳ ناباروری در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به زوجهای نابارور ارائه شده است.
رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه همچنین از راه اندازی مرکز مشاوره ناباروری در بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز با زیربنای نزدیک به ۱۱۰ متر مربع، با هدف ارائه مشاورههای فقهی، حقوقی، روانشناسی و پزشکی به زوجهای نابارور متقاضی خدمات اهدا در پارسال خبر داد.
ارائه ۱۳۷ فقره وام درمان ناباروری به زوجهای نیازمند، ۱۷۰ عیادت از مادران پرخطر تحت نظر در بیمارستانها و بلوکهای زایمان در جهت پایش اقدامات درمانی، پیگیری روند درمان ۴۱ هزار و ۹۰۰ مادر باردار پرخطر از سوی کارشناسان اداره مامایی مستقر در مرکز پایش مراقبتهای درمانی دانشگاه (MCMC) و برگزاری ۳۰ دوره آموزشی برای کارکنان مامایی از دیگر اقدامات این اداره در پارسال است که این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آن اشاره کرد.
احمدی، موفقیتهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه کاهش آمارهای مرگ و میر مادران باردار، افزایش شاخص زایمان طبیعی به روش بی دردی و افزایش تعداد زایمان فیزیولوژیک در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ را بیانگر ارتقای کیفیت و کمیّت خدمات مامایی دانست.