سخنگوی اتحادیه عرب اعلام کرد که وزرای خارجه اتحادیه عرب در نشست امروز خود در قاهره با بازگشت سوریه به این اتحادیه موافقت کردند.
به گزارش المیادین، سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز در این نشست با اشاره به قطب بندی ها و اقدامات گروه های تروریستی در سوریه که به واسطه برخی از کشورها به منظور محقق کردن برخی اهداف سیاسی به سوریه آورده شدند، گفت: حضور برخی از این گروه های تروریستی در خاک سوریه نهادینه شد و ملت سوریه به تنهایی در برابر چالش های بسیار زیاد و متراکمی قرار گرفت که بر دوش آن بسیار سنگینی می کند.
وزیر خارجه مصر در نشست فوق العاده وزرای خارجه اتحادیه عرب برای بحث درباره تحولات سودان و سوریه اعلام کرد بحران سوریه ثابت کرد که هیچ راه حل نظامی نمیتواند برای حل مشکلات این کشور، واقع گرایانه باشد و حل و فصل بحران باید به شکل سیاسی صورت گیرد.
او افزود: با توجه به این مسائل، مصر با همکاری برادران عرب و کشورهای دوست و فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه تلاشهای خود را برای محقق کردن این اهداف به کار بسته است و نشستهای اخیر سران عرب به میزبانی هر یک از کشورهای عربستان سعودی و اردن در چارچوب فعال سازی نقش کشورهای عربی در حل بحران سوریه از طریق رویکرد اجرایی و خط مشی گام به گام مبتنی بوده است و هدف از آن بررسی و از بین بردن تمامی تبعات و پیامدهای بحران سیاسی و امنیتی و انسانی خواهد بود و هیچ شک و تردیدی نخواهد بود که پیوستن جمهوری عربی سوریه به بیانیه پایانی نشست سران عرب در امان در ماه می جاری یک تحول مثبت و گامی مهم در زمینه اثبات حسن نیت و اجرای تعهدات و تقویت همکاریهای عربی - عربی برای حل بحران سوریه خواهد بود و ما امید داریم در این چارچوب اتخاذ گامهای اجرایی برای عملی کردن دستاوردهای نشست امان و حمایت جامعه جهانی از آن تحقق پیدا کند.
سامح شکری در ادامه بر ضرورت وفاداری و تعهد کشورها و همچنین همه مولفههای جامعه سوریه و جامعه بین الملل برای حل بحران سوریه و بازگشت سوریه به خود سوریها به شکلی واحد و با ثبات و مستقل تاکید کرد.
احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق نیز در واکنش به موافقت اتحادیه عرب با بازگشت سوریه به این اتحادیه گفت: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب فقط بازگشت یک کشور به اتحادیه عرب نیست، بلکه احیای روند اقدام عربی گروهی است.
او افزود: مسئله سوریه از طریق سیاسی، از طریق گفتگو و با هماهنگی و حمایت اعراب به طور مستمر حل و فصل خواهد شد. آنچه وزارت خارجه عراق سال ها روی آن کار کرده امروز محقق شده است و در امنیت منطقه و همچنین سوریه منعکس خواهد شد. دیپلماسی گفتگو و تلاشهای عربی که توسط عراق اتخاذ شد، تلاشی واقعی برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب داشت.
اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ عضویت دمشق را به حالت تعلیق درآورد و تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه آن وضع کرده بود.
باید به مردم جوابگو باشند.
اینکه دوستی فرموده بود نفعش برای ایران چیه
باید گفت با قبول سوریه قوی و قانونی از طرف اعضای اتحادیه عرب
یعنی سوریه میتواندازطریق سازوکارهای قانونی ارتباطات خودش رو شامل موادلات اقتصادی و... داشته باشه
و جایگاه ایران در این مسیر روشن است
از حیث سیاسی نیز اثرات این موضوع بسیار جدی و تاثیرگزار است که این روزها در جراید زیاد ازاون صحبت میشه
ولی ایران رهبریش میکنه :-))))
طوری شده که ایران میگه کی بیاد کی بره
این یعنی قدرت و اقتدار
دم هر چی ایرانی مقتدر گرم
متوهم تویی که هنوز ایران و ایرانی رو نشناختی
اگر ریشه و اصل و نسب ایرانی اصیل داشتی میفهمیدی که چه خبره
کره شمالی. روسیه. ایران. چین. خخخخخخخ
چطور ایران اینهمه هزینه مستشار و مشاوره و شهید داد و بازارش بدست دشمنانش افتاد ؟
حرف دوستمان تا حدودی درست است اگه واقع بین و عاقل باشی
تکبیر : الله اکبر
اینهاهمه الکی وجنبه الکی داره یعنی جنبه نمایشی