محمد فرخزاده در دیدار با شورای پژوهشی موزه تاریخ طبیعی شیراز، با اشاره به قدمت و اهمیت این مکان ارزشمند، گفت: جایگاه آموزشی و گردشگری موزههای تاریخ طبیعی در جهان تثبیت شده است و باید برای حفظ این داشته تلاش کنیم.
او به مصوبه شورای ششم شیراز در نخستین سال فعالیت آن اشاره و اضافه کرد: با تلاشهای انجام شده در آن زمان، مصوب شد که زمین موزه تاریخ طبیعی برای این مجموعه حفظ شده و هیچگونه تفکیکی به نفع هیچ دستگاه یا مجموعهای انجام نشود.
معاون استانداری فارس با انتقاد از تلاشهایی که برای تصرف و تفکیک زمینهای پیرامون مجموعه موزه انجام میشود، گفت: بهتر است هر یک از ما در هر جایگاهی که هستیم برای توسعه چنین مکانهایی اقدام و تلاش کنیم و به فکر منافع کوتاه مدتی که با حذف این موزه به دست میآید نباشیم.
قائم مقام استاندار فارس در شورای توسعه گردشگری با بیان اینکه موزه تاریخ طبیعی در اختیار دانشگاه شیراز است، بر لزوم هماهنگیهای بیشتر با دانشگاه برای جلوگیری از هر گونه تفکیک یا تصرف زمینهای مجموعه تاکید کرد.
فرخزاده همچنین به نکاتی برای تقویت جایگاه و اثر بخشی موزه تاریخ طبیعی اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه شیراز باید با بهره گرفتن از دانشجویان توانمند در رشتههای مرتبط طرح جامع موزههای استان را تدوین کند.
به اعتقاد او؛ انجام این کار زمینه تعیین تکلیف شدن همه موزهها در استان را فراهم و این امکان را ایجاد میکند که بهتر از قبل بتوانیم از ظرفیتهای موجود قانونی و ملی برای موزهها به ویژه موزه تاریخ طبیعی استفاده کنیم.
معاون استاندار فارس فارس خاطرنشان کرد: موزه تاریخ طبیعی نیازمند توجه بیشتری به نوآوری و خلاقیت و برگزاری رویدادهای مختلف دارد که در حال حاضر کمبود آن احساس میشود.
فرخ زاده همچنین وجود یک مدل اقتصادی برای فعالیتها و مدیریت مجموعه موزه تاریخ طبیعی را ضروری دانست و گفت: برنامه ریزیها باید به گونهای باشد که علاوه بر خلاقیت و نوآوری، کسب درآمد نیز مد نظر قرار گیرد.