غریب فاضلنیا رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در نشست «تعاملات فرهنگی و تمدنی بوشهر و کازرون از گذشتههای دور تا امروز» با اشاره به ریشههای مشترک و درهمتنیده فرهنگی بین بوشهر و کازرون، بر ضرورت تقویت ورود دانشگاهها به بررسی علمی این مهم و کمک به توسعۀ مطلوب سرزمینی آن تأکید کرد.
او ادامه داد: دانشگاهها میتوانند بسترساز تعمیق روابط فرهنگی و اجتماعی در کالبدهای مختلف سرزمینی و منطقهای باشند. بر همین اساس دانشگاه سلمان فارسی کازرون آمادگی دارد تا در قالب عمل به مسئولیت اجتماعی خود، در کنار فرهیختگان استان بوشهر در جهت کمک به این مهم، به نقشآفرینی در سپهر علمی بپردازد.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون همچنین با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاریهای دانشگاه سلمان فارسی کازرون و دانشگاه خلیج فارس، افزود: به منظور تقویت روابط منطقهای و کمک به افزایش مراودات علمی و پژوهشی، آمادگی خود را برای ارائۀ ظرفیتهای بالقوۀ دانشگاه برای کمک به ایفای مسئولیت اجتماعی که در برابر اهالی بوشهر و کازرون داریم، اعلام میکنیم.
او تصریح کرد: در همین رابطه علاوه بر انعقاد تفاهمنامه همکاری با دانشگاه خلیج فارس، رویکردهای تعاملی و ظرفیتهای علمی مطلوب موجود در دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر را نیز به عنوان یکی از پلهای ارتباطی مهم و کلیدی در جهت کمک به این موضوع در نظر گرفته و آماده مشارکت در اجرای طرحها و پروژههای علمی مشترک هستیم چراکه چنین اقداماتی هم از سوی عموم مردم مطالبه میشود و هم آنها را در جهت مسئولیت اجتماعی دانشگاه در برابر جامعه در سند راهبردی و اهداف توسعهای دانشگاه سلمان فارسی کازرون قرار دادهایم.
عبدالکریم مشایخی، رئیس بنیاد بوشهرشناسی نیز ضمن بیان برخی از نمونههای متعدد مراودات تاریخی بوشهر و کازرون به مرور نتایج به دست آمده از برخی پژوهشهای صورت گرفته در این خصوص اشاره کرد.
او همچنین بر ضرورت توجه ویژه به ارتباطهای تاریخی و ریشهدار فرهنگی و اجتماعی بین بوشهر و کازرون تأکید کرد و پیشنهاد داد نشستهای مشترکی برای بررسی وجوه مختلف این ارتباطات اعم از وجوه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی برگزار شود تا بتوان به مدد نتایج حاصل از بررسیها و گفتگوهای علمی صورت گرفته، به نتایج روشنتری دست پیدا کرد.
عباس عاشورینژاد مدیر گروه کارشناسیارشد تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر نیز در این نشست ضمن تشریح بسترهای تاریخی و ظرفیتهای فرهنگی بوشهر برای میزبانی از گروههای مختلف فرهنگی و اجتماعی در طول تاریخ، ترکیب آن را با ظرفیتها و توانمندیهای نیروهای انسانی ادوار مختلف تاریخ کازرون، به عنوان بستری فرهنگی ـ تاریخی برای شکلگیری تعاملات گوناگون برشمرد و به تشریح وجوه مختلف آن پرداخت.