رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: اگر بتوانیم فرصت را برای نخبگان ایجاد کنیم شاهد برکات و تاثیرات آن در تحول جامعه خواهیم بود.

 روح الله دهقانی با اشاره به این‌که دارایی‌های ناملموس و فکری مهم‌ترین و کارآمدترین دارایی و ابزار شرکت‌های دانش‌بنیان محسوب می‌شود، گفت: از دانش، نوآوری و مغزافزار به عنوان دارایی واقعی و ارزش‌های این حوزه صحبت می‌کنیم. تفاوت ۹هزار شرکت دانش‌بنیان با صنایع سنتی، در همین نقطه است و نوآوری موجب شده است شرکت‌های دانش‌بنیان در افق پیش روی اقتصاد کشور، تعیین کننده باشند.

وی با بیان این‌که دوران توسعه نفتی، چرخه اقتصاد منبع محور و خام‌فروش به سرآمده است و صنایع راهی جز تکیه بر بال‌های دانش‌بنیان ندارند، افزود: ما سرمایه‌های نفتی چندانی نخواهیم داشت که بخواهیم اتکای صرف توسعه اقتصاد را بر فروش نفت و سایر منابع زیرزمینی قرار دهیم. منابع انرژی، همواره رو به کاهش می‌روند و این حقیقت را یادآور می‌شوند در آینده‌ای نزدیک، چاره‌ای نداریم جز این‌که انرژی را به نرخ جهانی خریداری و مصرف کنیم. از سوی دیگر با توجه به افزایش هزینه‌ها، توسعه نیروی انسانی که به تخصص، دانش و نوآوری مجهز است و توسعه روزافزون نظام‌های تامین مالی و مفاهیم جدید در خلق ارزش افزوده، باید به روش‌های جدیدی برای خلق ثروت و ارزش بیاندیشیم.

وی با تاکید بر ضرورت رسوخ نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان به صنایع با هدف ارتقای بهره‌وری عنوان کرد: منابع ورودی صنعت مانند انرژی همواره در حال گران شدن هستند و آن‌چه امروز در بازار و صنعت حرف نخست را می‌زند انرژی‌های نو است. با توجه به کلان‌روند‌ها و جریان روز دنیا، افزایش بهره‌وری کلید بقای صنایع شده و حرکت جدی به سمت بهره‌مندی از نوآوری و فناوری برای افزایش بهره‌وری امری اجتناب ناپذیر است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت بهره‌مندی از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از ذخایر مغزافزاری برای حرکت چرخ‌های اقتصاد، عنوان کرد: کشور با جامعه نخبگانی بزرگ، شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند، از امکان ایجاد یک تحول در خلق ارزش افزوده و اشتغال برخوردار است. باید از تمامی ظرفیت‌های مغزافزاری داخل و خارج از کشور بهره ببریم. اکثر نخبگانی که خارج از کشور اقامت دارند مشتاقانه آماده و مایل به خدمت رسانی به کشورشان هستند، اما لازم است صنایع در‌های فعالیت و اثربخشی را به روی آنان بگشایند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه و عظیم استانی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: امیدواریم به کمک صنایع بزرگ، اتفاقات جدی و اثرگذاری در اقتصاد دانش‌بنیان کشور رقم بخورد. اگر زمینه را برای اثرگذاری و ایجاد زمینه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کنیم، قطعا فرصت احیای افراد نخبه و نوآور را فراهم کرده‌ایم و با احیای نوآوری و خلاقیت هر فرد نخبه، گویی یک ملت را احیا کرده‌ایم. بزرگ‌ترین خواست و دغدغه نخبگان این جامعه، وجود مجال و فرصتی برای تاثیرگذاری است که اگر بتوانیم این فرصت را ایجاد کنیم شاهد برکات و تاثیرات آن در تحول جامعه خواهیم بود.

برچسب ها: نخبگان ، نخبگان علمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار