عباس بهزادمنش فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: یکی از شهرستانهای بحرانی به لحاظ حریق در خراسان رضوی قوچان است.
او افزود: سال ۱۳۹۹ تعداد ۳۱ فقره آتشسوزی اراضی ملی در شهرستان قوچان به وقوع پیوست و حدود ۵۰۰ هکتار از این اراضی طعمه حریق شد. این عدد در ۱۴۰۰ به پنج فقره و ۲۱ هکتار رسید و در سال ۱۴۰۱ نیز تنها یک فقره آتشسوزی در سه هکتار از اراضی منابع طبیعی رخ داد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ادامه داد: این مانورها در همه نیروهای حفاظت و ارگانهای دولتی و نظامی و جوامع محلی آمادگی ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه میزان وقوع حریق اراضی ملی در سطح خراسان رضوی کاهش چشمگیری داشته، گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸ مورد حریق در اراضی ملی به ثبت رسید؛ در حالی که پارسال این میزان به هفت مورد کاهش یافته بود. این موضوع نشاندهنده کاهش ۶۱ درصدی میزان وقوع حریق در مراتع و اراضی منابع طبیعی است.
بهزادمنش با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون گزارش آتشسوزی نداشتهایم، تصریح کرد: با برگزاری مداوم مانورها، پیشگیری و آموزش به دهیاران، روستاییان، عشایر و دامداران که همواره به عنوان یکی از عوامل انسانی دخیل در مهار یا وقوع حریق شناخته میشوند، توانستیم سالبهسال حریق کمتری داشته و بتوانیم عرصههای طبیعی را به خوبی حفظ کنیم.
وی افزود: با توجه به فرارسیدن فصل خشکسالی و افزایش احتمال بروز آتشسوزی در مراتع امیدواریم با همیاری، پیشگیری و آموزش هرگونه حریق احتمالی را مهار کنیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اظهار کرد: بنا بر تجربههای سنوات گذشته امسال سه مانور حریق داریم که نخستین مورد آن متعلق به شهرهای شمالی استان بود و به میزبانی شهرستان قوچان برگزار شد.
وی اظهار کرد: مانور دیگر برای شهرهای غربی استان است و به میزبانی نیشابور برگزار میشود. همچنین سومین مانور شهرستانهای شرقی استان را تحت پوشش قرار خواهد داد که به میزبانی شهرستان تربت حیدریه در هفتههای آتی برگزار خواهد شد.
بهزادمنش افزود: با برگزاری این مانورها تلاش میکنیم همه همکاران از این آموزشها بهره ببرند چون تمرین و ممارستی که سالانه در این مانورها تکرار میشود، برای همه کارکنان به ویژه نیروهای تازه استخدام شده ارزشمند خواهد بود.
وی گفت: بدون شک هرچه تمرین بیشتری داشته باشیم، قطعا در زمینه اطفاء حریق موفق خواهیم بود و این مانورها به بهبود نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف میانجامد.
امیر زمانیمقدم، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان نیز در ادامه تصریح کرد: شهرستان قوچان به عنوان شهرستان مجری مانور اطفاء حریق شهرستانهای منطقه یک میزبان هفت شهرستان طرقبهشاندیز، مشهد، کلات، سرخس، درگز، چناران و فریمان بود و مانور اطفاء حریق با حضور عواملی از این شهرستانها برگزار شد.
وی افزود: همواره تلاش کردهایم در کنار برگزاری مانور اطفاء حریق کلاسهای آموزشی هم برای شرکتکنندگان برگزار کنیم تا این مانورها خروجی خوبی داشته باشد. در این دوره هم ۲ کلاس آموزشی امداد و نجات برای سوانح سوختگی توسط جمعیت هلال احمر و دیگری دفاع شخصی با استفاده از سلاح سرد توسط نیروی انتظامی در فرمانداری شهرستان قوچان برگزار شد.
زمانیمقدم ادامه داد: در این مانور که در منطقه زوباران شهرستان قوچان برگزار شد، دوره آموزشی اطفاء انواع حریقها همچون حریق جامد، محلول و گاز به همت آتشنشانی برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این مانورها را افزایش همبستگی و همگرایی بین دستگاههای مدیریت بحران در اطفاء حریق مراتع عنوان و تأکید کرد: با برگزاری اینگونه مانورها همه دستاندرکاران بیش از پیش به اهمیت موضوع پی برده و در مواقع بحرانی در کنار مجموعه منابع طبیعی خواهند بود. همچنین ارتباط بین شهرستانی هم گسترش پیدا میکند و در مواقعی که حریقهای گسترده و یا در مرز بین شهرستانی به وقوع میپیوندد، برگزاری این مانورها بسیار مفید خواهد بود.