کیومرث اکبری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه مبارزه با آفت سن در مزارع در دو مرحله مبارزه با آفت در مرحله مادری و پوره انجام میشود، گفت : مبارزه با آفت در مرحله مادری از نهم فروردین شروع و تاکنون ادامه داشته است.
اکبری با بیان اینکه کار مبارزه با آفت سن در مرحله مادری در سطح ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده، گفت: هم اکنون مبارزه با آفت سن در مرحله پوره در مزارع استان شروع شده و احتمالا مبارزه با آفت سن در این مرحله تا اواخر خرداد ادامه پیدا خواهد کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: پیش بینی میشود امسال در مجموع مبارزه با آفت سن در دو مرحله مادری و پوره به ۴۰۰ هزار هکتار و حتی بیشتر هم برسد.
اکبری با بیان اینکه امسال شیوع بیشتر آفت سن را در مزارع استان در مقایسه با سال زراعی قبل شاهد بودیم، گفت: بارندگیهای خوب زمستان و بهار اراضی استان را مستعد شیوع آفت سن کرده، لذا کشاورزان باید برای مقابله با شیوع آفت مبارزه با سن به ویژه در مرحله پوره را جدی بگیرند.
وی یادآور شد: سال زراعی گذشته مبارزه با آفت سن در مزارع استان در سطح ۳۰۰ هزار هکتار انجام شد.
وی اشارهای به وضعیت خوب مزارع استان داشت و گفت: در بازدیدهای صورت گرفته هیچ موردی از سن زدگی در مزارع استان دیده نشده و با اقدامات خوب انجام گرفته برای مبارزه با این آفت پیش بینی میشود تا پایان فصل برداشت هیچ گندم سن زدهای در استان نداشته باشیم.
اکبری با بیان اینکه سهل انگاری در مبارزه به موقع با آفت سن خسارات جبران ناپذیری به جا میگذارد، تاکید کرد: آفت سن عملکرد مزارع را از نظر کمی و کیفی به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و باعث از بین رفتن خاصیت نانوایی آرد تولیدی میشود.
اکبری با بیان اینکه حد مجاز سن زدگی زیر دو درصد است، گفت: در صورتی که گندمی بالای دو درصد سن زدگی داشته باشد، ارزش غذایی خود را برای مصرف انسانی از دست خواهد داد و اگر این میزان به بالای پنج درصد برسد محصول تولیدی برای مصرف دام هم ارزش غذایی ندارد.
وی یادآوری کرد: سال گذشته هم هیچ گندم سن زدهای در استان نداشتیم .