امان الله طوقی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوههای گرمسیری و سردسیری فراهم کرده به طوریکه هماینک از ۸۰ هزار هکتار باغات استان ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار آن به کشت انواع میوههای گرمسیری اختصاص دارد.
وی ادامه داد: موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری با هفت هزار هکتار بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: همچنین کُنار، انبه، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا و پاپایا از دیگر میوههای گرمسیری این استان بشمار میروند که بازار پسندی خوبی در سطح کشور دارند.
وی ادامه داد: شهرستانهای دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بیشترین سطح زیر کشت محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند.
طوقی با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی منطقه تاکید کرد: سیستان و بلوچستان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت موز در کشور را از آن خود کرده است.
سیستان و بلوچستان از نظر آب و هوایی متفاوت است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است.
مناطق سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز استان نیز آب و هوای نیمه بیابانی و ناحیه کوهستانی بم پشت در جنوب سراوان و امتداد آن به طرف مشرق تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.