علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت روز پنجشنبه در جمع طلاب و روحانیون مرکز تخصصی اخلاق و معنویت قم با اشاره به دستاوردهای ایران اسلامی به موضوع ماهواره خیام و ساخت نفتکش گفت: درخصوص ماهواره خیام، ۱۰ کشور هم در دنیا آن ندارند و دانش آن را داریم که ماهواره را از مداری بگیریم و به مدار بالایی ببریم.
وی ادامه داد: مسیر ۴۴ ساله انقلاب اسلامی از همین جنس است، جنگ اقتصادی، رسانهای و شناختی که رخ دادهاست را باید تحلیل کنیم و دقیقتر بررسی کنیم و الان در وسط جنگ ترکیبی اخیر هستیم.
وی افزود: جنگ اقتصادی از اول انقلاب شروع شده و معلوم نیست تمام شود و نزاع حق و باطل همواره وجود داشته است و در این زمینه احتمال خطا هم هست، چون جنگ ما همیشگی است و در بار مسوولیتی که داریم هر لحظه باید حواس خود را جمع کنیم.
سخنگوی دولت گفت: جنس و شکل رفاه و وضعیت اقتصادی که میپسندیم لزوما منطبق بر پسند کشورهای لائیک و ضد دین نیست و عموم مردم به این نکته کم توجهی میکنند که ما وسط جنگ هستیم، ولی الان هم باید بدانیم آخر جنگ اقتصادی و رسانهای پیروزی ماست و باید به مدیران خود اعتماد کنیم.
بهادری جهرمی که پاسخگوی سووالات طلاب نیز بود در ادامه گفت: کابینه دولت قوی است البته نمیگوییم آرمانی است، اما افراد فرهیخته، مدیر و انقلابی انتخاب شده اند. تفکر انقلابی حوزه علمیه با دولت و قوای دیگر یکی است و معتقدیم وقتی هر کدام از این جمع خطا کند ممکن است بقیه نیز سرزنش شوند.
وی ادامه داد: پشتوانه ما در عمل مردم هستند و باید هنر داشته باشیم مانند دفاع مقدس فضای اعتماد را جلب کنیم و در این صورت موفق خواهیم بود.
وی بیان کرد: حرکت کلان نظام در مسیر پیشرفت است و باید این حقیقت را در مردم تقویت کنیم.
وی اظهار داشت: در بسیاری از شاخصها در دوره قبل در حوزه اقتصاد یک دهه عقب افتادیم و در حوزه فرهنگ رسانه و سرمایه اجتماعی دهه قبل خوب عمل نکردیم، اما این دولت میگوید گفتمان من انقلابی بر طبق قانون اساسی و تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
سخنگوی دولت با اشاره به این که شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی فرا دولتی است گفت: فرماندهی فرهنگی موجود صرفا دست دولت نیست و دستگاههای مختلف کار میکنند و ساختار موجود دولت در مسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل میکند.
وی ادامه داد: مرکز ثقل و هماهنگ کننده فعالیتهای فرهنگی در دولت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و دولت ستاد فعالیتهای فرهنگی را تشکیل داده است که در چارچوب تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی کار کنند.
بهادری جهرمی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در یک سالگی دولت فرمودند از جمله محورهایی که دولت کار کرده فرهنگ است و ما نیز باید در نظر بگیریم که اثر فعالیتهای فرهنگی در بلند مدت خود را نشان میدهد.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از مشکلات این است که ظرفیتهای مدیریتی در رقابتهای سیاسی حذف میشدند، اما آیت الله رئیسی رئیس جمهور از کسانی که حرفی برای گفتن دارند استفاده میکند و تا برای جایگاهی به حجت شرعی نرسد فردی را منصوب نمیکند.
سخنگوی دولت افزود: انتصابات آیت الله رئیسی سیاسی و صرفا با نگاه رای آوری نبودهاست این در حالیست که برخی مدیران بعد از دو سال تغییر نکرده اند و معتقدیم دولت مقداری کوتاهی کرده است، اما باید در نظر بگیریم که درگیر جنگ اقتصادی هستیم و از این رو برخی امورات مهم ممکن است عقب بیفتد.
بهادری جهرمی ادامه داد: نمیگوییم نقطه ضعف نداشتهایم، اما دشمن روی نقاط قوت دست میگذارد و آنها را ضعیف جلوه میدهد این در حالیست که دولت سیزدهم اولین دولت در کشور است که برنامه داشت و به صورت عمومی روی سایتها گذاشت تا نظر کارشناسان را جذب کند.
وی تاکید کرد: جابجاییها نشان میدهد دولت برنامه دارد و اگر برنامه نداشته باشیم وزیری روی رودربایستی سر جای خودش مینشیند. هر وزیر ما سه ماه یکبار مبتنی بر سند باید گزارش دهد و این گزارش ارزیابی برای رئیس جمهور و معاون اول ارسال میشود و اگر وزیری در مسیر کند یا اشتباه برود کنار گذاشته میشود.
وی ابراز داشت: مردمی سازی یارانهها و اصلاح یارانهها باعث شد فاصله طبقاتی کاهش پیدا کند، چون ادعا داشتیم دولت عدالت محور هستیم. نظامی که تورم دارد روز به روز فاصله طبقاتی در آن افزایش پیدا میکند.
بهادری جهرمی ادامه داد: ما تورم بالای ۴۰ و ۵۰ درصدی داریم، ولی به خاطر اصلاح یارانهها فاصله طبقاتی کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: در مورد کالاهای اساسی با این شیوه توزیع ارز ترجیحی، امکان تهیه کالای اساسی در کشور را نداشتیم. یارانه به واردات کالای اساسی از بیرون میدادیم و در حقیقت یارانه را به کشاورز خارجی میدادیم اکنون نیز یارانه را حذف نکردیم و آن چیزی که به وارد کننده میدادیم به مصرف کننده میدهیم.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ تولید گندم ۳۰ درصد افزایش یافت و فروش گندم کشاورز داخلی ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد و این از اثرات حذف ارز ترجیحی است.
سخنگوی دولت افزود: مساله و بحران اقتصادی کشور در چند سال اخیر زیاد توان دولت را میگیرد این در حالیست که مساله ما در حوزه فرهنگ علاوه بر برنامه، اقدام بودهاست.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال شورای عالی فضای مجازی ۱۰ سال پیش از آغاز دولت سیزدهم شبکه ملی اطلاعات را تصویب کرد و در آغاز دولت آقای رئیسی پیشرفت آن زیر ۳۰ درصد بود و این میزان را از ابتدای دولت سیزدهم به ۶۰ درصد رسانده ایم و شبکه ملی اطلاعات صرفا زیرساخت نیست و محتوا را نیز شامل میشود.
وی ابراز داشت: زمین بازی رسانه را در دهه قبل از دست داده ایم و باید این زمین را برگردانیم و صدای ما باید به مردم برسد.
وی ادامه داد: فضای اقتصادی کام مردم تلخ و دشمن اقتصاد را ابزار مبارزه کرده است در این بین ساختمانی مثل متروپل که در قبل از دولت سیزدهم ساخته شده و مجوزها در قبل بوده فرو میریزد، اما دشمنان کام مردم را تلخ میکنند. مرتب تصاویر جانباختگان را منتشر کردند این در حالی بود که همزمان با ریزش متروپل در مدرسهای در آمریکا ۲۰ دانش آموز کشته شدند، اما یک تصویر از کشته شدگان نبود، چون آن جا باید بهشت نشان داده شود.
اما مادامی که دولت ها در مسیر ساختار هِرمی قدرت حرکت کنند، والله قسم نقاط ضعف از بین نخواهد رفت،
ساختار سیاسی کشور ما به هیچ عنوان سازگار با ساختار سیاسی هرمی نخواهد شد،
برآزنده ساختار سیاسی کشور ما،همان ساختار سیاسی نماز جماعت است،
در ساختار سیاسی هرمی،کوچک ترین ضعف شخصی باعث ریزش و بزرگ نمایی ضعف به وسعت کل ساختار شکل می گیرد،
اما در ساختار سیاسی به اصطلاح نماز جماعتی اگر شخصی از ضعف خود سقوط کند،فقط خود سقوط کرده است و نه بیش.
ان شاءالله که اصلاح امور گردد.