محسن هوشمند، رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی در چهل و نهمین نشست کمیسیون اجتماعی فرهنگی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران گفت: بهطور کلی، حدود ۳۵۸ عنوان برنامه محوری تعریف شده که ۱۵۰ عنوان در حرم مطهر رضوی، ۸۰ عنوان به همت سازمان علمی و فرهنگی، ۳۰ عنوان برنامه به همت بنیاد کرامت رضوی، ۹۰ عنوان برنامه به همت مرکز ارتباطات و رسانه و ۸ عنوان برنامه به همت بنیاد بهرهوری موقوفات برگزار خواهد شد. چهل و نهمین نشست کمیسیون اجتماعی فرهنگی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با حضور محمدامین توکلی زاده رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران، محسن هوشمند رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی، حسین باغگلی رئیس سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد و جمعی از مسئولان فرهنگی کلانشهرهای کشور، ظهر روز جمعه به میزبانی دفتر معاونت خدمات زائران صحن جامع حرم مطهر رضوی برگزار شد.
محمدامین توکلیزاده، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در این نشست اظهار کرد: موضوع محوری در دهه کرامت امسال باید مبتنی بر موضوع خواهر و برادری و پرداخت رسانهای و فرهنگی به این ارتباط امام رضا (ع) با حضرت معصومه (س) باشد، زیرا اساس فلسفه دهه کرامت هم نیز دلالت بر مسئله خواهر و برادری دارد و بهموازات این، تحکیم بنیان خانواده نیز در قالب این سبک فرهنگسازیها صورت میگیرد.
وی افزود: جشنهای دهه کرامت در سراسر کشور باید دو ویژگی مشترک داشته باشد؛ یکی همگرایی در اجرا که بهصورت اجرای تجمعهای همزمان یا سرودخوانیهای دستهجمعی برگزار شود و دوم اینکه در اجرا محدود به استیج نباشد، زیرا مهمانی ۱۰ کیلومتری عید غدیر در تهران، الگوی بسیار موفقی بود که به ما یاد داد میتوان رویدادهای فرهنگی را در قالب یک جشن چندساعته با هویت مهمانی و خانوادگی برگزار کرد تا بهطور مثال، چهره شهر برای پنج تا شش ساعت شادمان به یک رویداد مفرح باشد.
حسین باغگلی رئیس سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد هم در ادامه این مراسم به بیان نقطه نظرات خود پیرامون نحوه برگزاری جشنهای دهه کرامت پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای ما باید این باشد که جامعه مخاطب بهطور دقیق موردبررسی قرار بگیرد. مثلاً دهه کرامت امسال با فصل امتحانات مدارس مصادف شده و بر این اساس باید پیوست دقیقی برای جذب نوجوانان تعریف شود.
وی ادامه داد: در ویژهبرنامههای دهه کرامت بهترین راهکار آن است که طرحهای زیرساختی در دستورکار قرار بگیرد که با عوض شدن بدنه مدیریتی در سطح شهر یا حتی کشور، برنامهها لغو نشوند.
او افزود: علاوه بر این، بهتر است معاونت سیما تعداد مشخصی از مناسبتهای تقویم را تعیین کند تا در قالب یک کمیته واحد برای آن کمپین رسانهای و فرهنگی تعریف شود. این ابتکارات میتواند تبلیغات انقلاب اسلامی را در یک جبهه منسجم کند که برکات آن نهفقط در دهه کرامت بلکه در تمام طول سال، کام مردم را شیرین خواهد کرد.
محسن هوشمند رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی هم در انتها به بیان سرفصل برنامههای آستان در روزهای پر برکت پیشرو پرداخت و تصریح کرد: همچون دهه آخر صفر، در دهه کرامت امسال نیز همه برنامهها در قالب شعار واحد «همه خادم الرضاییم» و پیرامون محور «خدمت کریمانه، همدلی و امیدآفرینی» اجرا میشود.
وی تأکید کرد: بهطور کلی، حدود ۳۵۸ عنوان برنامه محوری تعریف شده که ۱۵۰ عنوان همچون نقاره خوانی، تبلیغات محیطی، آذینبندی و خدمات ویژه در حوزه چایخانه در حرم مطهر رضوی، ۸۰ عنوان همچون رویداد عظیم زیر سایه خورشید و کنگره جهانی امام رضا (ع) به همت سازمان علمی و فرهنگی، ۳۰ عنوان برنامه همچون توزیع جهیزیه و بستههای ارزاق در ۱۳۰ کانون خادمیاری در سراسر کشور به همت بنیاد کرامت رضوی، ۹۰ عنوان برنامه همچون پیوست رسانهای دقیق با مطبوعات، خبرگزاریها و رسانه ملی به همت مرکز ارتباطات و رسانه و ۸ عنوان برنامه همچون ارائه تخفیف ویژه بر محصولات رضوی به همت بنیاد بهرهوری موقوفات برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی گفت: یکی دیگر از طرحهای ویژهای که در دهه کرامت امسال برگزار خواهد شد، اهدای هزار و ۷۰۰ تخته فرش از آستان قدس رضوی به آستان مقدس حضرت معصومه (س) است که ضمن گسترده شدن در فضای پیرامونی روضه منوره، میتوان آن را نمادی از تحفه برادر به خواهر دانست. به موازات این، آیین اهتزاز پرچم بر فراز قله کوه دماوند، عرشه ناوشکن جماران و برخی موقعیتهای خاص و منحصربهفرد نیز میتواند طلیعه هیجانانگیزی برای آغاز جشنهای دهه کرامت امسال باشد.