سعید دزفولینژاد سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه گفت : حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از پسماندهایی که به شرکت بازیافت میرود امکان بازیافت و یا تبدیل شدن به کمپوست را ندارد و به اجبار باید دفن شود، این نوع پسماندها معمولا ارزش حرارتی بالایی دارند و امکان اینکه در قالب RDF (سوخت حاصل از زباله) در صنایع سیمان استفاده شوند، وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شرکت سیمان غرب کرمانشاه برای استفاده از این نوع سوخت اعلام آمادگی کرده، افزود: البته هنوز توافق نهایی صورت نگرفته و قرار است هم شرکت بازیافت و هم شرکت سیمان غرب هزینههای اجرای این طرح را به صورت دقیق و کارشناسی برآورد کنند.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه اضافه کرد: شرکت سیمان غرب نیازمند برآورد هزینه اصلاح کوره برای استفاده از سوخت RDF است و شرکت بازیافت نیز باید هزینه تولید RDF و حمل آن را برآورد کند.
دزفولی نژاد گفت: اگر این طرح به نتیجه برسد، کرمانشاه اولین استان ایران خواهد بود که استفاده از RDF برای صنایع سیمان را اجرا میکند که هم به سود شرکت بازیافت و سیمان غرب و هم به سود محیط زیست استان است.
وی صرفه جویی در مصرف سوخت فسیلی، کاهش آلودگی هوا و ... را از مزیتهای این طرح برشمرد و عنوان کرد: چنانچه از RDF در سوخت صنایع سیمان استفاده شود، روزانه حدود ۱۰۰ تن پسماندی که قابل بازیافت و تبدیل شدن به کمپوست نیست و باید دفن شود به عنوان سوخت مصرف شده و دیگر نیازی به دفن آن نیست. به علاوه میتواند در مصرف گاز صنایع سیمان نیز ۱۰ تا ۲۰ درصد صرفهجویی داشته باشد که رقم قابل توجهی است.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه درباره اینکه امکان استفاده از RDF در سایر صنایع و نیروگاهها نیز وجود دارد هم افزود: این کار نیازمند کار کارشناسی و دقیق است .
منبع ایسنا