حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در دیدار با عادل پیغامی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم که در دفتر امام جمعه بندرعباس برگزار شد، عنوان کرد.
او، یکی از مشکلات و چالشهای اصلی مدیریتهای گذشته سازمان منطقه آزاد قشم را عدم تربیت کادر مدیریتی ماندگار دانست و گفت: روند گذشته این سازمان در خصوص تربیت کادر مدیریتی باید اصلاح شود که خوشبختانه در رویکرد جدید به این سمت حرکت شده است.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به درهم آمیختگی مسایل فرهنگی و گردشگری در مناطق آزاد کشور، گفت: ادغام مسایل فرهنگی و گردشگری در مناطق آزاد موجب شده است که مسایل فرهنگی مغفول بماند؛ چراکه عمده تمرکز بر مسایل گردشگری سوق پیدا کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده با اشاره به اهمیت فرهنگ عمومی در تحقق توسعه پایدار، گفت: روند توسعه پایدار در منطقه آزاد قشم با آگاهی جامعه جزیره در مورد مسایل فرهنگی و توسعهای تسهیل میشود که این امر مستلزم توسعه سطح فکری مردم همگام با روند توسعه جزیره است.
به گفته او، برای دستیابی به توسعه صنعت در جزیره، منطقه آزاد قشم باید در حوزه تامین مالی از دولت بی نیاز باشد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان در پایان با اشاره به مشکل اساسی مردم قشم در زمینه تامین آب شرب، گفت: برای تامین و توسعه زیرساختهای اساسی جزیره نظیر آب، برق و بهداشت اقدامات و رایزنیهای لازم در دستور کار قرار گیرد.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.