مستند سینمایی «مهدی که به دنیا آمد» بازگو کننده روایتی از زندگی یکی از گروههای توان یاب جامعه است که سعی دارد با زبانی ساده، کوشش سوژه داستان را برای همراهی و کمک با این قشر از جامعه نشان دهد. فردی که با وجود رویارویی با مشکلات فراوان در دوران کودکی و نوجوانی، سعی میکند در مهمترین تصمیم زندگی خود، همراه و همیار بخشی از ناشنوایان جامعه باشد و این تلاش او در با زبان روایت در معرض دید عموم قرار گرفته است.
این مستند به کارگردانی مشترک «امیرمهدی حکیمی» و «حجت بامروت» ساخته شده است، از امروز در بخش هنر و تجربه سینما و به صورت عمومی اکران خود را آغاز کرده است و نخستین اکران عمومی آن نیز در پردیس سینمایی هویزه مشهد صورت گرفت.
مهدی که به دنیا آمد یک فیلم پرتره از زندگی یک انسان با تجربهای متفاوت است
در حاشیه اکران این مستند، امیرمهدی حکیمی که در بخش نگارش فیلمنامه، کارگردانی و تهیه کنندگی آن حضور داشته است، ضمن تشکر از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای همراهی در اکران عمومی آن گفت: این مستند، روایت زندگی کودکی است که در فضای ناشنوایی به دنیا آمده و با سختیها و مشکلات زیادی با آن مواجه بوده و در نهایت با مهمترین ترس زندگی خود مواجه میشود.
او افزود: سعی کردیم آنچه ساختار درام سینما نیاز دارد، در ساختار سینمایی رعایت شود. از نظر زیبایی شناسی، فیلم، موسیقی، صداگذاری و ... جهان جدیدی را برای مخاطب باز میکند و او را در فضای ناشنوایان و آنچه با آن مواجهاند قرار میدهد. فیلم یک فیلم پرتره از زندگی یک انسان است که تجربههای متفاوت داشته و در لایههای مختلف اجتماعی، مذهبی، خانوادگی، فضای متفاوتی را تجربه کرده است.
کارگردان و تهیه کننده این مستند ادامه داد: تمام تلاش من و همه همکاران و دوستان خوبم که در کنار من بودند، این بود که کار متفاوت و خوبی را به مخاطب ارائه کنیم و مردم وقتی در سالن سینما کار را میبیند از آن لذت ببرند.
امیدوارم این مستند زمینه برای خدمت به ناشنوایان شود
حجت الاسلام مهدی زریفی بازیگر و سوژه اصلی این مستند نیز با اشاره به وجودد برخی نکات در ساخت آن گفت: وقتی گفتند میخواهند مستندی درباره زنگی من بسازند، اول با موضوع مخالفت کردم. چون سابقه داشته که خیلیها وارد شده اند او خواستند مستند بسازند، اما رفته اند و کار به نتیجه نرسیده است.
او افزود: در نهایت گفتند قرار است جامعه ناشنوایان را به مردم نشان دهیم و این موضوع منجر به فرهنگ سازی شود. در نهایت پذیرفتم و کار در سال ۱۳۹۶ شروع شد و ۲ سال هم به طول انجامید. این اتفاقات زمانی در زندگی من شکل گرفت که مهمترین اتفاقات زندگی من در جریان بود. یعنی ازدواج کردم، بچه دار شدم و به سفر کربلا رفتم.
بازیگر این مستند ابراز امیدواری کرد این مستند زمینهای برای خدمتو توجه به ناشنوایان و فرهنگ سازی در جامعه شود.
حس ترحم نسبت به توان یابان را کنار بگذاریم
حجت بامروت دیگر کارگردان فیلم که در کنار امیرمهدی حکیمی ساخت آن را بر عهده داشته نیز گفت: کار تحقیق تقریباً از زمانی که کار با سوژه مواجه شدیم و با شخصیت اصلی کار را آغاز کردیم، تا زمانی که قصه از دل آن خارج شد، تقریباً ۱۴ یا ۱۵ ماه طول کشید.
او افزود: هر چه جلوتر میرفتیم، شخصیت اصلی هم با وجود مخالفتهای اولیه، نسبت به همراهی و ادامه کار علاقه بیشتری نشان میداد. بامروت خاطرنشان کرد: بعد از ساخت این مستند، نگاه ما به ماجرای ناشنوایی کلاً تغییر کرد و به این رسیدیم که حس ترحم نسبت به این موضوع را کنار گذاشته و به صورت عقلانی با آن مواجه شویم.
حمایت مدیریت شهری از هنرمندان در راستای برطرف کردن مشکلات توان یابان
حسین باغگلی معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: یکی از جدیترین چالشهای ما در حوزه مدیریت شهری در ارتباط با مسائل توان یابان به گونههای مختلف آنها، این است که معمولا شناخت دقیقی از دنیای آنها وجود ندارد. از سوی دیگر، شاید نمیتوانند حضور جدی در جامعه داشته باشند و زیرساختهای فضای شهری برای آنها مهیا نیست.
او افزود: ما در فضای مدیریت شهری و در حوزه اجتماعی، به دنبال پیدا کردن موقعیتهایی برای این برقراری پیوند بین توان یایبان و سایر افراد جامعه و آشناسازی مردم با دنیای آنها بوده ایم. به همین دلیل سوژه فیلم برای ما بسیار جذاب و البته مهم تلقی میشود.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد ادامه داد: در این دوره مدیریت شهری، چهار گروه نوجوانان، بانوان، زائران و توان یابان را به عنوان گروههای ویژه در نظر گرفته ایم. با توجه به این که توان یابان جزو یکی از چهار گروه هدف ما هستند، از هر اقدامی که در کمک به و بازگشت این افراد به شهر کمک کند استقبال میکنیم. افرادی که در زمینه هنر و ساخت فیلم و سینما کار میکنند، اگر سوژههایی از این جنس داشته باشند که کمک کننده به مدیریت شهری در تسهیل ارتباط بین گروههای مختلف جامعه است، حتماً نهایت حمایت را خواهیم داشت.