محس حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: براساس بررسی آخرین نقشههای پیشیابی آسمان سیستان و بلوچستان صاف تا قسمتی ابری و غبارآلود است و تا پایان هفته در شمال استان وزش باد متوسط تا نسبتا شدید گاهی همراه با گرد و خاک تداوم دارد.
وی ادامه داد: تا پایان هفته در مرکز و بویژه نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان وزش باد و در برخی مناطق وزش باد همراه گردوخاک پیشبینی میشود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: چهارشنبه در ارتفاعات جنوبی استان رشد ابر و احتمال رگبارهای پراکنده، گاهی رعدوبرق دور از انتظار نیست.
وی بیان کرد: دریای عمان تا پنجشنبه بویژه در مناطق شرقی مواج خواهد شد.
به گزارش ایرنا ، کمبود منابع آبی، فقر پوشش گیاهی و بالا بودن درجه حرارت و تبخیر زیاد از دیگر عوامل بالا بودن قابلیت حادثه خیزی این منطقه است.
سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به همین دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حاره ای و پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگی های سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.
این ویژگی های جغرافیایی و طبیعی سبب شده که در بسیاری از سالها سوانحی چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
بخش های شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی(کم فشار هند) در ماه های گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و توفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندی های انجام شده این استان دارای گسل های فراوان و مهمی است که فعالیت این گسل ها باعث وقوع زمین لرزه های متعدد شده است.
بیشاز ۲۰ سال از خشکی تالاب بین المللی هامون و خشکسالی سیستان می گذرد و این معضل با تغییر اقلیم منطقه به آب و هوایی گرم و خشک و خشن، زندگی را برای مردم از لحاظ اقتصادی و سلامتی دچار مشکل کرده است.