احداث ۴ مرکز ارائه دهنده سطح ۲ خدمات ناباروری در اصفهان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: بهره برداری از ۴ مرکز ارائه دهنده سطح ۲ خدمات ناباروری در چهار طرف استان در کمیته درمان قرارگاه جوانی جمعیت تصویب شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در حال حاضر بیمارستان شهید بهشتی نیز خدمات سطح ۲ ناباروری را ارائه می‌دهد اما به خاطر گستردگی استان اصفهان در شمال، جنوب، شرق و غرب استان مراکز سطح ۲ دولتی ناباروری راه اندازی خواهد شد.

سید مرتضی حیدری با اشاره به ماده ۴۱ قانون جوانی جمعیت مبنی بر ارائه خدمات ناباروری به مشمولان افزود: هم اکنون مرکز سطح ۲و۳ ناباروری در بیمارستان شهید بهشتی و بخش‌های خصوصی موجود است، البته تاکید وزارت بهداشت راه اندازی حداقل یک مرکز سطح ۲ ناباروری در استان‌ها می‌باشد.

او گفت:در چند روز آینده مراکز سطح ۲ ناباروری شهرستان‌های شهرضا و نجف آباد راه اندازی می‌شود.

حیدری با اعلام اینکه تا حدود ۸۵ درصد درمان موارد مربوط به ناباروری در مراکز سطح ۲ قابل انجام است گفت: در شهرستان‌های نائین و شاهین شهر نیز دو مرکز سطح دو ناباروری به زودی تجهیز و راه اندازی خواهد شد که این مجموعه اقدامات به غیر از خدمات بخش‌های خصوصی است.

حیدری با اشاره به  ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت مبنی بر ترویج زایمان طبیعی افزود: آمار اعمال سزارین به نسبت زایمان طبیعی در مقایسه با استانداردهای جهانی بالا است که رایگان کردن زایمان طبیعی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه، راه اندازی کمیته‌های ترویج زایمان طبیعی در دانشگاه و بیمارستان‌ها، رصد و پایش آمار سزارین در مراکز درمانی به ویژه انجام آن در تاریخ‌های خاص، برگزاری کلاس‌های آمادگی برای زایمان طبیعی ویژه مادران از دوران بارداری از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت است.

او همچنین در خصوص ماده ۵۰ قانون جوانی جمعیت مبنی بر توسعه خدمات زایمان بدون درد گفت: در این راستا کارگروهی با این عنوان در معاونت درمان تشکیل شد و با استفاده از ظرفیت اساتید و متخصصین بیهوشی و زنان و زایمان در بخش دولتی و خصوصی رتبه نخست زایمان بدون درد با بی‌دردی اپیدورال در کشور حاصل شد.

معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه ماده ۵۲ قانون جوانی جمعیت مبنی بر توبکتومی یا عقیم سازی لوله رحم صرفاً با استفاده از دستورالعمل کشوری است، تصریح کرد: بیمارستان شهید بهشتی به عنوان بیمارستان منتخب اقدام به بررسی تقاضاها مطابق با اندیکاسیون وزارت بهداشت می‌نماید، همچنین در شهرستان‌های استان نیز بیمارستان‌های دولتی را به عنوان مرکز مرجع مشخص کرده‌اند.

او با اشاره به  ماده ۵۳ قانون جوانی جمعیت مبنی بر «غربالگری ناهنجاری‌های کروموزمی» خاطرنشان کرد: این دستور العمل به تمامی بیمارستان‌ها و متخصصین زنان و زایمان ابلاغ شده  و در همین راستا «سامانه ملی باروری سالم» از سوی وزارت بهداشت معرفی و آموزش‌های لازم به افراد صاحب فرایند داده می‌شود.

حیدری تصریح کرد: ماده ۵۶ قانون جوانی جمعیت مبنی بر "ممنوعیت سقط جنین" است، این دستورالعمل وزارتخانه به تمامی متخصصان زنان و زایمان، داروخانه‌ها، پزشکان و ماماها ابلاغ شد تا نظارت و رصد لازم انجام شود، همچنین مواردی از تخلفات را به دادگاه انقلاب و تعزیرات معرفی و احکام آن صادر شده است.

معاون درمان دانشگاه با اعلام اینکه برخورد با سقط غیر قانونی از سوی وزارتخانه و دانشگاه در حال پیگیری است، گفت: ماده ۵۸ قانون جوانی جمعیت مبنی بر " نظارت بر توزیع داروهایی که باعث سقط جنین می‌شود" امروزه از سطح داروخانه‌ها جمع آوری شد و صرفاً از طریق بیمارستان‌ها با نظارت دقیق و شرایط خاص و تحت شرایط کاملاً استاندارد توزیع می‌شود.

او جوای جمعیت را یک مسئله ملی دانست و گفت: تاکنون کمیته درمان قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ۲۳ جلسه و ۱۲۵ مصوبه مشارکت داشته است.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.