مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: فرآیند خرید تضمینی گندم و دانه‌های روغنی کلزا در این استان به خوبی درحال انجام است و تاکنون در مجموع ۷۶ محموله گندم و کلزا از کشاورزان در مراکز خرید تضمینی تحویل گرفته شده‌است.

سعید محمدی گفت: امسال در آغاز فصل برداشت گندم و کلزا در استان، جلسه‌هماهنگی خرید تضمینی گندم و دانه روغنی کلزا به ریاست معاون اقتصادی استاندار برگزار و ۲ مرکز، یکی سیلوی ملکی استان و دیگری مرکزی در شهرستان جعفریه برای خرید تضمینی این محصولات مشخص شد.

 مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم  با اشاره به این که از هفته گذشته در حال خرید تضمینی محصولات مورد نظر هستیم، افزود: در همین رابطه تا بیست و هفتم اردیبهشت‌ماه، حدود ۳۰۰ تُن دانه روغنی کلزا در قالب ۶۴ محموله و نیز ۷۰ تُن گندم در قالب ۱۲ محموله تحویل مراکز خرید تضمینی، شده‌است.

او ادامه داد: تلاش داریم به‌محض اعلام نهایی قیمت خرید تضمینی، فرآیند مرتبط با واریز مبلغ خرید به حساب کشاورزان استان در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود و به همین دلیل نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

محمدی گفت: با توجه به آماری که سازمان جهاد کشاورزی قم اعلام کرده‌است، امسال سطح زیر کشت گندم استان در مجموع ۶ هزار و ۳۲۰ هکتار است که از این میان پنج هزار و ۲۳۰ هکتار مربوط به کشت آبی بوده و یک‌هزار و ۹۰ هکتار هم مربوط به کشت دیم است، برآورد مقدار تولید هم در مجموع ۲۰ هزار و ۵۰۰ تُن است که ۲۰ هزار تُن آن برای کشت آبی و ۵۰۰ تُن هم برای گندم دیم است.

 مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم  افزود: همچنین بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی قم، سطح زیر کشت کلزا در استان ۴۵۸ هکتار است که برآورد می‌شود از این مقدار، حدود ۸۰۰ تُن دانه روغنی کلزا از کشاورزان استان به صورت تضمینی خریداری شود.

بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم هستند؛ همچنین حدود ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره می‌شود؛ این سیلو دارای ظرفیت ذخیره‌سازی ۱۰۸هزار تُن گندم و ۳۶ کندو می‌باشد، این سیلو با توان تخلیه و بارگیری ۲۰۰ تُن در ساعت، در زمینی به مساحت ۹۰هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.

گفتنی‌است حدود ۹۰۰ نانوایی فعال در استان در هر ماه به‌طور میانگین به ۱۲ هزار تُن گندم برای پخت نان مصرفی مردم نیاز دارند که اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم این میزان گندم را تامین می‌کند و در این زمینه کمبودی وجود ندارد.

بر اساس اعلام اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم، همواره بهترین ارقام گندم وارد مجتمع ذخیره سازی شهید آصف نخعی قم می‌شود و سپس این گندم‌ها توسط پنج کارخانه تولید آرد فعال در استان به آرد با کیفیت تبدیل شده و در اختیار نانوایی‌های فعال در مناطق مختلف قم قرار می‌گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.