آقای مصطفی رجبی مشهدی گفت: بر اساس قانون جهش تولید، یک درصد از مصرف انرژی صنایع بزرگ که بالای هزار مگاوات مصرف دارند و تعداد آنها به ۷ هزار مشترک میرسد، باید برق خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند. ۸۰۰ مورد از این صنایع بالای ۵ هزار مگاوات مصرف دارند که یک درصد آن تقاضای قابل توجهی را ایجاد میکند.
او ادامه داد: علاوه بر این ادارات نیز بر اساس مصوبه هیئت وزیران تا ۲۰ درصد از مصرف برق خود را از طریق تجدیدپذیرها باید تامین کنند. برای عملیاتی کردن این طرح تصمیم گرفته شد که حدود ۵ درصد تقاضای برق بخش اداری کشور را در سال اول از طریق تجدیدپذیرها تامین کنیم.
سخنگوی برق گفت: خریداران و کسانی که تقاضای برق تجدیدپذیر دارند و این امکان را ندارند که خودشان این برق را تامین کنند، میتوانند از نیروگاههایی که اکنون در کشور فعال هستند که ۸ هشت مورد از آنها اطلاعات خود را در سامانه سمات تکمیل کردند و آماده هستند برق خود را عرضه کنند، برق مورد نیاز خود را خریداری کنند.
با راه اندازی بورس برق امکان پاسخگویی به سایر تقاضاها نیز وجود خواهد داشت و از همه مهمتر موجب توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور میشود که به تولید برق بدون آلایندگی کمک خواهد کرد.
گفتنی است روز یکم خرداد ماه از تابلوی برق سبز در بورس انرژی با هدف ایجاد بازارعرضه و تقاضای مستقیم، مردمی سازی اقتصاد تجدیدپذیر و ایجاد فضای رقابتی تبادل برق تجدیدپذیر با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد رونمایی خواهد شد.