سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی در شهرستان ارسنجان فارس طی روزهای گذشته شاهد جست و خیز چهارمین و پنجمین گوساله تازه متولد شده گوزن زرد ایرانی بود، این منطقه امسال به کمک بارانهای مناسب و شرایطی زیستی، محیطی ایمن برای زایش گوزن زرد ایرانی فراهم کرده است.
حسن ابراهیمی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان با اشاره به تولد و مشاهده چهارمین و پنجمین گوساله گوزن زرد در سایت پرورش این شهرستان، اظهار کرد: شاهد ایجاد محیطی امن و ایمن برای زایش و تکثیر گوزن زرد در این شهرستان هستیم، زایش چهارمین و پنجمین گوساله گوزن در این شهرستان بیانگر سالی خوب و پر بار برای گوزن هاست و امید است تا پایان فصل زایش شمار گوزنهای تازه متولد شده در این شهرستان دو رقمی شود.
این مقام مسئول با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای ایجاد محیط و شرایطی امن و ایمن برای تکثیر گوزن زرد ایرانی، افزود: پهنه محیط زیستی شهرستان ارسنجان در سالهای گذشته بیشترین و بهترین شرایط را برای زایش و تولد گوسالههای گوزن زرد ایجاد کرده است، ما از همه ظرفیتها برای تداوم این شرایط بهره گیری خواهیم کرد.
ابراهیمی، از طبیعت گردان و افرادی که در محیط پیرامون پهنه تکثیر و پرورش گوزن زرد آمد و شد دارند خواست تا با حفظ شرایط تکثیر گوزن دراین منطقه و خودداری از ایجاد شرایط بر هم زننده ایمنی و امنیت این منطقه، محیط زیست را در پرورش و تکثیر گوزن زرد یاری کنند.
گوزنهای زرد ایرانی اغلب در اوایل پاییز جفت گیری میکنند، وزن گوسالهها در موقع تولد حدود ۴ تا ۵ کیلوگرم است. گوسالهها پس از تولد قادر به راه رفتن و دویدن هستند، ولی گوزن مادر در چند روز اول آنها را در بین علفهای بلند مخفی میکند. گوسالههای گوزن زرد به علت همرنگی با محیط، نداشتن بو و بی تحرکی، از دید حیوانات طعمهگیر مخفی میمانند و در یک و نیم سالگی بالغ میشوند.
گوزن زرد در مناطق جنگلی زاگرس و جنگلهای گرمسیری زندگی میکنند پس از قرار گرفتن این پستاندار در وضعیت بقای هشدار، تعدادی از این گوزنها به دیگر مناطق ایران و جهان منتقل شدند تا جمعیتهای دیگری از آن پدید آیند. مناطق محیط زیستی شهرستان ارسنجان و منطقه میانکتل کازرون از جمله زیستگاههای گوزن زرد در استان فارس است. برای جلوگیری از اختلاط ژنتیکی گوزنهای زرد به صورت نژاد خالص نگهداری میشوند.