امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی امروز در همایش چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری و روز دزفول در حسینیه ثارالله این شهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس گفت: جنگ تحمیلی در پرتو فداکاری و مجاهدت مردم پایان یافت و پیروزی حاصل شد.
او با بیان اینکه پیروزی در جنگ باعث استحکام نظام و شکل گیری مقاومت در منطقه شد، ادامه داد: دفاع مقدس یک دانشگاه و مکتب بزرگ بود که درسهای زیادی به ما آموخت؛ درسهایی که ملت ایران را به همه جهانیان شناخت و سرافراز کرد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی افزود: ایثار، فداکاری، وحدت و اعتماد به نفس بخشی از درسهای ملت ایران هستند که در دوران دفاع مقدس بازآموزی و برای اعتلای جمهوری اسلامی به کار گرفته شدند.
امیر سرلشکر موسوی میگوید: دفاع مقدس اکنون نیز در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد و برای برون رفت از مشکلات نیازمند تجربههای دفاع مقدس هستیم.
او با ارج نهادن به مجاهدت رزمندگان غیور دوران دفاع مقدس و مقاومت مردم دزفول و گرامیداشت یاد امام راحل و شهدای انقلاب، دفاع مقدس، امنیت، سلامت و غیرت افزود: پسندیدهترین مقاومت دفاع از دین خدا و ارزشهای الهی درمقابل استکبار و طاغوتها است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، آمریکا را نماد استکبار و جبهه مقاومت را نماد ایستادگی خواند و گفت: حفظ استقلال، تمامیت ارضی، عزت و سربلندی ملت ایران و پیشرفتهای علمی در عرصههای مختلف دستاورد مقاومت و از اثرات خون شهدا است.
امیر سرلشکر موسوی افزود: اینکه پرچم پرافتخار ایران اسلامی، اقیانوسهای جهان را در مینوردد و اینکه دشمنان در مقابل اقتدار جمهوری اسلامی کلاه از سر بر میدارند، مدیون خون شهدا و مقاومت است.
او با اشاره به تلاش دشمن برای بیثبات سازی از طریق فشارهای اقتصادی و زیرپاگذاشتن احکام الهی گفت: دشمن با مضامین حقوق بشر و مردم سالاری به دنبال اهداف پلید خود است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی با تاکید بر لزوم هوشیاری بیش از پیش مردم افزود: دشمن هرگز دلسوز زنان، مردان، پسران و دختران ما نبوده و نگران مردم سالاری و حقوق بشر نه تنها در ایران بلکه در هیچ جای دنیا نیست.
امیر سرلشکر موسوی ادامه داد: دشمن و در راس آن آمریکای جنایتکار با استفاده از روشهای مختلف در زمینههای فرهنگی، امنیتی و سیاسی در کشورمان مشکلاتی ایجاد کردند، ولی به نتیجه نرسیدند از این رو امروز روشهای دیگری را به کار گرفتهاند.
او با بیان اینکه خانواده از اهداف اصلی دشمن است، گفت: خانواده در کشورهای غربی از بین رفته و مشکلات زیادی با تهی کردن فرهنگ دینی در این کشورها ایجاد شده است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی تضعیف فرهنگ دینی و ترویج فرهنگ غربی را از اهداف دشمن دانست و افزود: تهی کردن جامعه از فرهنگ اسلامی و دینی یکی از خطرناکترین برنامههای دشمن است که هدف آن نابودی کانون خانواده، ارزشهای جامعه، غیرت و رشادت است.
امیر سرلشکر موسوی ادامه داد: مشکل دشمنان ایران اسلامی، بیرون بودن تار موی زنان نیست بلکه به دنبال این هستند که از این دامنها، سلیمانیها، دورانها، صیاد شیرازیها و سوداگرها پرورش پیدا نکند و واژه ایستادگی معنا نشود.
او با بیان اینکه این شهدای والامقام، پرچم جمهوری اسلامی را در جهان مطرح کردند، افزود: افرادی که به اشاره استکبار در گوشهای از مرزهای کشور چند رزمنده دلیرمرد را مظلومانه به شهادت میرسانند و افرادی که با مزد یا بیمزد کشور را تضعیف میکنند، در دام دشمن هستند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی گفت: دعوا بر سر این است که ایرانی که با رهبری مقام معظم رهبری تمام آمال استکبار را به چالش کشیده، سربلند نباشد.
امیر سرلشکر موسوی افزود: آنان که میدادند و مزد میگیرند، هشیار باشند و به کشور خیانت نکنند؛ آنان که نمیدانند هم هوشیار باشند چراکه به هم ریختن کانون خانواده، نابودی غیرت و رفتن به سلطه بیگانگان است.
او ادامه داد: ما در جبهه مقاومت مقابل جنگ ترکیبی دشمن ایستادهایم و با رمز مقاومت و تمسک به ولایت چالشهای پیش رو و انواع امواج فتنه را پشت سر خواهیم گذاشت و اهداف گام دوم انقلاب را محقق خواهیم کرد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی با تبریک سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر و چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری مردم دزفول گفت: مقاومت دزفول نتیجه ترجیح عزت پایدار بر خوشیهای موقت ناشی از تسلیم است.
امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه تقویم به داشتن برگ زرین مقاومت دزفول افتخار میکند، به روح شهدای این شهر به ویژه آیت الله قاضی پرچمدار مقاومت مردم دزفول درود فرستاد و افزود: مقاومت در فرهنگ دینی جایگاه و اهمیت ویژهای دارد؛ آیات متعدد قرآن کریم و روایات دینی با مضامین مختلف مؤمنان را به استقامت در برابر دشمنان ترغیب میکنند.
او با بیان اینکه مقاومت در سرزمین ایران نهادینه شده است، ادامه داد: موفقیت، عزت، سرافرازی، ماندگاری و پیروزی یک ملت جز در سایه ایمان به خداوند و ایستادگی در این راه به دست نمیآید.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی میگوید: ملت بزرگ ایران در مقاطع بزرگ تاریخ واژه مقاومت را معنا و مشق کرده و درس ایستادگی را سرلوحه زندگی خود قرار دادهاند ضمن اینکه مقاومت مردم ایران در برابر استبداد داخلی و استعمار خارجی در جای جای کشور مشهود است.
امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی گفت: مقاومت در برابر تهاجم بیگانگان، قراردادهای تحمیلی، شبیخون فرهنگی و تحریمهای ظالمانه، اوراق پرافتخار ملت ایران در دوران حیات طیبه ایران اسلامی است.
او افزود: اگر در تاریخ گشتی بزنیم میبینیم آنان که در مقاومت سستی و سازش کردند با ذلت تسلیم، همه چیز خود را از دست دادند، اما آنان که با ایمان به خداوند مقاومت کردند در پیشگاه الهی، چشم ملتها و صفحات تاریخ با عزت و سرافراز باقی ماندند و الگو و چراغ راه سایرین شدند که دزفول نیز اینگونه با افتخار ماندنی شد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به هشدار "الف دزفول" رژیم بعث عراق پیش از موشک باران در رادیو، گفت: دزفول بر سکوی قهرمانی ایستاده و دادن لقب شایسته مقاومت، افتخاری برای مردان و زنان این شهر است.
امیر سرلشکر موسوی افزود: وقتی دشمن بعثی با حمایت مالی و تسلیحاتی قدرتهای دنیا با تهاجم ناجوانمردانه به ایران اسلامی حمله کرد با مقاومت خیره کننده ملت به ویژه مردم شجاع و کم نظیر خوزستان همچون سدی محکم مواجه شد.
او ادامه داد: مقاومت جانانه مردم دزفول در برابر دشمن مانع پیشبرد اهداف دشمن شد؛ این مقاومت فرصت را برای طرح ریزی رزمندگان اسلام فراهم کرد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی افزود: مردم دزفول در دوران دفاع مقدس یک معنای جدیدی به مقاومت دادند، حماسههای بزرگی خلق و برگهای زرینی را در تاریخ ثبت کردند.
امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه آمار گواه این مطالب و گنج بیکران مقاومت است، گفت: دزفول به عنوان گلوگاه خوزستان دارای اهمیت و موقعیت ممتازی است؛ رژیم بعثی برای اشغال دزفول تلاش زیادی کرد، اما مجاهدت رزمندگان اسلام چنین اجازهای نداد و رژیم بعث به اهداف پلید خود نرسید.
او افزود: دزفول مقاوم در طول دفاع مقدس با وجود تحمل شدیدترین حملات نظامی به دشمن تفهیم کرد که در سرزمینی پا گذاشته که زنان و مردانش هرگز تسلیم نمیشوند؛ استکبار جهانی نیز متوجه شد با صرف هزینههای زیاد هم نمیتواند مقاومت مردم دزفول را در هم بشکند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی گفت: مردم دزفول در طول هشت سال دفاع مقدس زیر شدیدترین بمبارانها بودند، اما این تهاجم توپخانهای و هوایی نه تنها مردم را تسلیم نکرد بلکه هر روز بر عزم و اراده ملت افزوده شد.
امیر سرلشکر موسوی ادامه داد: حملات موشکی و هوایی به دزفول در مواقعی به اندازهای شدت میگرفت که خط مقدم عملیاتی امنتر از دزفول بود، اما مردم هرگز حاضر به ترک شهر نشدند و ایستادند.
او افزود: هرموقع دشمن شکستی متحمل میشد برای جبران ناکامی به نظام از طریق حملات هوایی و موشکی به مناطق مسکونی فشار میآورد که همیشه هدف نخست دشمن، دزفول بود، ولی مردم صبور و غیور دزفول با مقاومت خود دشمن را مایوس کردند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی گفت: این اتفاقات و پیامدها را نباید در قالب جنگ هشت ساله تفسیر کنیم بلکه باید آنها را در قالب تمدن سازی و نگاه تمدنی در قالب تاریخ و یک مکتب نگاه کنیم.
امیر سرلشکر موسوی شهر دزفول را نماد مقاومت و سلحشوری خواند و افزود: دزفول با وجود درگیری با بمباران و موشک باران، پایگاه مهم پشتیبانی برای رزمندگان بود و مردم این شهر درس مقاومت را به همه ملتها دادند.
او با بیان اینکه پذیرایی و مهمان نوازی مردم دزفول تاثیر بسزایی در جنگ داشت و از خاطره رزمندگان پاک نخواهد شد، گفت: عزم و اراده مردم عامل اصلی مقاومت در برابر دشمن بود که درنهایت پیروزی بزرگ و افتخاراتی را رقم زد.
به گفته فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، مقاومت مردم دزفول نه تنها درس بزرگی برای ایران داشت بلکه به الگویی برای نسلهای آینده تبدیل شد.
امیر سرلشکر موسوی میگوید: همانطور که مقاومت و دفاع شجاعانه مردم دزفول در دفاع مقدس کارساز بود امروز هم کشور به این الگوی موثر نیاز دارد و باید با اتکا به این تجربههای موفق، مشکلات را برطرف کنیم چراکه آموزههای مقاومت همواره با پیروزی همراه بوده است.
او ادامه داد: روز دزفول روز گرامیداشت حماسههای بزرگ مقاومت، ایستادگی، صبر و غیرت است و تا ابد در تاریخ ماندگار خواهد شد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی گفت: امروز نیز دزفول میعادگاه شیفتگان ولایت به ویژه راهیان نور است و همه ساله عاشقان زیادی به این شهر میآیند تا غبار فراموشی و روزمرگی بر مقاومت دزفول ننشیند.
همایش چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری - روز دزفول با حضور فرمانده ارتش جمهوری اسلامی، استاندار خوزستان، فرمانده سپاه حضرت، ولی عصر (عج) خوزستان، رییس حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان و سایر مسوولان نظامی و انتظامی برگزار شد و با اجرای سرود، شعرخوانی، نماهنگ و تجلیل از خانواههای شهدا و ایثارگران همراه بود.
به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت، اما هرگز تسلیم نشد.
اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما در هشت سال جنگ هم نتوانست مقاومت و پایداری مردم دزفول در هم شکند.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.