آمریکا و چین، اقتصاد اول و دوم جهان گرچه دارای اختلافات زیاد سیاسی هستند، اما به خوبی میدانند به دلیل وابستگی متقابل اقتصادی در صورتی که اقتصاد هر یک از دو طرف دچار مشکل شود، این موضوع دامن طرف دیگر را نیز خواهد گرفت. از این رو، واشنگتن و پکن به دنبال سازوکاری هستند که علاوه بر حفاظت از منافع فردی، مانع از تقابل دو جانبه شود.
به گزارش تل تریدر، در همین راستا وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین با سفر به واشنگتن با جینا ریموندو، همتای آمریکایی خود دیدار و گفتگو کرد.
وزارت بازرگانی چین امروز (جمعه) با صدور بیانیهای در این باره اعلام کرد: دو طرف در این دیدار درباره روابط دو جانبه و مسائل اقتصادی و تجاری اقدام به انجام مذاکرات صریح، سازنده و حرفهای کردند.
در این دیدار، طرف چینی نگرانیهای جدی را در مورد سیاست اقتصادی و تجاری آمریکا در قبال پکن ابراز داشت. پکن سیاست آمریکا در صادرات ریزتراشهها و نیمه هادی ها، کنترل صادرات و بررسی سرمایه گذاری خارجی را مورد انتقاد قرار داد.
واشنگتن اکنون رهبری کشورهای غربی را در مقابله با تجارت با پکن برعهده دارد به طوری که متحدان آمریکا نیز اکنون از صادرات نیمه هادیها به چین اجتناب میکنند. همچنین گروه ۷ در بیانیه پایانی خود در ژاپن از اعمال سیاستی سخن گفت که مانع از همکاری تجاری با پکن نشود، اما در صادرات محصولات با فناوری پیشرفته به این کشور احتیاط کند.
چین در مقابل میگوید تفکر غالب فعلی آمریکا مربوط به زمان جنگ سرد است و جهان امروز تغییر یافته و پکن همانند واشنگتن به دنبال ایجاد هژمونی در شرق آسیا نیست.
آمریکا از کسری تجاری وحشتناکی در تجارت با چین رنج میبرد. براساس دادههای آماری در سال ۲۰۲۱، میزان صادرات ایالات متحده به چین ۱۵۱ میلیارد دلار بود. این در حالی است که صادرات پکن به واشنگتن در این سال به ۵۰۶ میلیارد دلار رسید که نشان دهنده کسری تجاری ۳۵۵ میلیارد دلاری است.