پنجشنبه و به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر، موشک «خیبر» با حضور امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع کشورمان رونمایی شد. موشک خیبر که جدیدترین نسخه از خانواده موشکهای خرمشهر است، موشکی با سوخت مایع با برد ۲۰۰۰ کیلومتر و سرجنگی ۱۵۰۰ کیلوگرمی است که علاوه بر برخورداری از ویژگیهای راهبردی از ویژگیهای تاکتیکی نیز برخوردار است.
رونمایی از این موشک بازتابهای زیادی در جهان و رسانههای غربی داشت و بیشتر از همه رژیم صهیونیستی را نگران کرد. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در ارزیابی موشک بالستیک جدید خرمشهر ۴ (خیبر) گزارش داد: موشک خیبر که برد آن ۲۰۰۰ کیلومتر اعلام شده و تا اسرائیل میرسد در چنین زمانی حامل دو پیام است که به منظور خنثی کردن تهدیدات رژیم صهیونیستی و عناصری بازدارنده در برابر هر گونه ماجراجویی این رژیم صورت گرفته است.
"اوهاد حمو" تحلیلگر امور جهان عرب در کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی رونمایی از این موشک در چنین زمانی را دو بخش از دکترین ایران دانست و تاکید کرد که رونمایی از این موشک، بخشی از «گفتگو» میان دو طرف به زبان هشدار است، سخنی آشکار و کاملا روشن.
باشگاه خبرنگاران جوان در راستای بازتاب رونمایی از موشک خیبر گفتگویی را ترتیب داده با مت اهرت، خبرنگار و فعال سیاسی از تورنتوی کانادا که مشروح آن در ذیل از نظر میگذرد.
-تحلیل شما از زمان پرتاب این موشک بالستیک چیست؟ در شرایطی که مقامات صهیونیستی در حال لفاظی درباره برنامه هستهای ایران هستند رونمایی از این موشک چه پیامی برای غرب به ویژه رژیم صهیونیستی خواهد داشت؟
مت اهرت: رونمایی از جدیدترین موشک میان برد خیبر ایران به دلایل مختلف فنی و استراتژیک حائز اهمیت است. از نقطه نظر صرفا فنی، زمان پرتاب ۱۲ دقیقهای دستاوردی باورنکردنی است که این باور را از بین میبرد که حمله پیشگیرانه به ایران میتواند بدون هیچ ترسی پاسخ داده شود. بسیاری از ژئوپلیتیکهای غربی آموزش دیدهاند تا بر اساس مدلهای کامپیوتری مبتنی بر نظریه بازی فکر کنند که با نظریه احتمال آماری آمیخته شدهاند. یعنی سناریوهایی در این مدلهای رایانهای اجرا میشوند که نتایج مختلفی را به نمایش میگذارند و بر اساس نتایج احتمالی، تصمیمهای دنیای واقعی اتخاذ میشوند که میتواند بر زندگی بیش از نه میلیاردها انسان تأثیر بگذارد. این موشک قابلیتهایی دارد که میتواند با سرعت ۱۶ ماخ در حین رفتن به فضا حرکت کند، میتواند مسیر حرکت خود را تنظیم کند و برای تکمیل آن میتواند در ۱۲ دقیقه مستقر شود، مطمئناً پارامترهای اصلی شکل دهنده سناریوهای بازی جنگ را تغییر میدهد.
- چرا کشورهای غربی بر روی برد موشکهای ایران حساسند و برای آنها اهمیت ویژهای دارد؟
مت اهرت: بدیهی است که کشورهای غربی نسبت به برد موشکی ایران حساس هستند، زیرا ۲۰ سال پیش وسلی کلارک، فرمانده سابق ناتو، یک طرح طولانی مدت برای نابودی پیشگیرانه ایران به دلیل ادعاهای دروغین "برنامههای تسلیحات هستهای ایران" افشا کرد. او در این طرح گفت که هدف ایرانیها "نابودی اسرائیل است" که البته در ادامه در مورد توانایی ایران برای رسیدن به این هدف تردید کرد. همانطور که ژنرال کلارک بارها هم بیان کرده است، ایران همیشه یکی از چندین منطقه استراتژیک بود که در جنوب غرب آسیا همراه با عراق، افغانستان، لیبی، سوریه، لبنان و چندین کشور دیگر جایگاه ویژهای دارد. هیچ مدرکی از این تک قطبیهای جهان در دست نیست که نشان دهد ایران برنامه تسلیحات هستهای دارد، ایران بارها به این نکته اشاره کرده که هرگونه پیشرفتی در زمینههای علمی و تسلیحاتی به منظور دفاع از خود در منطقه و در جهان است و هیچ هدف دیگری غیر از این را دنبال نمیکند، اما این روش اسطورهای اسرائیل است که بیش از ۳۰ سال است برنامه حمله به این کشور را بر روی میز نگه داشته است. ایران با این پیشرفتهای خود تنها یک پیام واضح برای اسرائیل، آمریکا و تک تک اعضای ناتو ارسال کرد و آن این که در صورت هر گونه حمله به خاک این کشور قدرت اقدام تلافی جویانه را دارد.
- پیشرفتهای موشکی و تسلیحاتی ایران در سالهای اخیر را چگونه ارزیابی میکنید و به نظر شما آیا میتوان گفت تهران علی رغم تحریمهای شدید در این سالها پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه تسلیحاتی داشته و میتواند در منطقه و در جهان حرفی برای گفتن داشته باشد؟
مت اهرت: به نظر میرسد ایران کاری را انجام داده است که بسیاری تصور میکردند در مواجهه با تحریمهای گسترده که بر توانایی کشور برای دستیابی به بسیاری از قطعات مورد نیاز برای صنایع دفاعی پیشرفته فشار میآورد، غیرممکن است. علیرغم تمامی ترورها و خرابکاریهایی که طی سالها توسط نیروهای انگلیسی-صهیونیستی انجام شد، ایران نه تنها توانسته است قدرتهای تولیدی صنعتی بسیار پیشرفتهای بسازد، بلکه توانسته است به طور مداوم فناوریهای بازدارنده زیادی را ارائه دهد که شامل موشکهای کروز دوربرد جدید نیز میشود که قابلیت حمله دقیق به همراه جدیدترین موشکهای بالستیک میان برد را دارد. علیرغم اتهامات مبنی بر اینکه ایران یک کشور متجاوز است که میخواهد از این سخت افزار نظامی برای نابودی همسایگان خود استفاده کند، اقدامات ایران همراه با خویشتنداری بیشماری در منطقه است و تلاشها برای ایجاد پلهای دیپلماتیک مثبت با همسایگان خود از جمله اقداماتی که در ماههای اخیر شاهد آن بودیم موید صریح این گفته من است.
مت اهرت، خبرنگار و فعال سیاسی کانادایی است. او در روزنامههای آمریکایی زیادی مشغول به فعالیت است و تحلیلهای او به ویژه در وال استریت ژورنال و نیویورک تایمز منتشر میشود. وی کتابهای زیادی را هم به رشته تحریر در آورده که از جمله مهمترین آنها میتوان به "ناگفتههای تاریخ سیاسی کانادا" و "ریشههای انگلیسی استعمار در جهان" اشاره کرد.
حساسیت غربیها در مقابل دستاوردهای دفاعی ایران نشانه ادامه یافتن ظلم و خصومت علیه ایران است!
آنها سیاستشان مهار ایران و ایجاد تنش در آن است.
چارهای نیست جز اینکه قوی شویم!
زهی خیال باطل
بدین قپی خالی نبندید بیچارها
با موضک ۲۰۰۰ کیلومتری میخای کجارو بزنی؟؟؟؟؟
اگرنتونه بزنه نمیتونه بزنه اوکی فهمیدی الان؟
در تاریخ همچنین توانی را فقط چند کشور دارند
تا نمایندگی ها اقساطی با مردم راه بیان
خدادلعنتتان کند
اگه این کشور دست ژاپنی ها بود با این همه منابع طبیعی الان آمریکا نوکر ژاپن شده بود بمب اتم یا موشک برا کره شمالی چه دستاوردی داشته که برا ما داشته باشه. تا کی میخوان با این سیاست هاشون مردمشون عذاب بدن ۱۰ سال ۲۰ سال ۱۰۰ سال!!!!
ملتی که بدون اسلحه باشه چطور میخواد از خودش دفاع کنه
چطور میتونه مستقل عمل کنه
چطور میتونه منافعش رو حفظ کنه
قدرت نظامی هر چه هم گسترش یابد بازهم کم است
خخخخخخخخخ