هاشم علایی با اشاره به رویکرد حاکم بر مدیریت صنعت در استان و تلاش برای توسعه صادرات گفت: این خوشهها شامل صنایع چوب و مبلمان، گردشگری، صنایع فلزی، صنایع شیرآلات بهداشتی، فنی و مهندسی ساختمان، صنایع پوشاک، آب معدنی، انواع نخ، عسل، طیور، سنگهای قیمتی و سنگهای معدنی است که راه اندازی آن منجر به رونق تولید و صادرات و همچنین گستره فعالیت خوشهها در استان خواهد شد.
دیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل می گوید: از این تعداد خوشههای مورد مطالعه، سه خوشه صنعتی لبنیات، پلاستیک و فرش دستبافت در استان راهاندازی شده و سه خوشه صنعتی صنایع چوب و مبلمان، پوشاک و شیرآلات هم به زودی راهاندازی خواهد شد.
او در ادامه صرفهجویی در زمان، کاهش خطر در بین اعضای کنسرسیوم، کاهش هزینههای اداری، حمل و نقل و انبار و در نهایت بهبود و ارتقای سودآوری را از مزیتهای تشکیل کنسرسیومهای صادراتی در استان عنوان کرد.
علایی گفت: کنسرسیوم صادراتی، یک ائتلاف داوطلبانه از شرکتهاست که هدف از تشکیل آن، تبلیغ کالاهای تولیدی و ارائه خدمات به اعضای کنسرسیوم در خارج از کشور و تسهیل صادرات محصولات از طریق فعالیتهای مشترک است که با همکاری هرچه بیشتر میان کنسرسیومهای مختلف ، این فعالیتها از افزایش و جهش فوقالعادهای برخوردار خواهد شد.
او حمایت از تشکیل کنسرسیومهای صادراتی را یکی از برنامههای این شرکت ذکر کرد و می گوید: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برنامههای متنوعی برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط در دستور کار خود دارد که حمایت از کنسرسیومهای صادراتی از جمله این برنامههاست.
علایی گفت: شرکت شهرکهای صنعتی بر ایجاد و شکلگیری کنسرسیومها نقش راهبری داشته و با تشکیل آنها صادرات محصولات مرتبط با آن از انسجام و قدرت بیشتری برخوردار شده که منجر به افزایش صادرات استان میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همچنین درباره حمایتهای مالی شرکت شهرکهای صنعتی از کنسرسیومهای صادراتی در استان می گوید: حمایت از شناسایی عامل توسعه، کمک به تحقیقات بازاریابی، کمک به اخذ مجوزها و گواهینامههای لازم برای صادرات، ثبت شرکت و اخذ پروانه در کشور هدف، ایجاد سایت، تهیه کاتالوگ، از حمایتهایی است که شرکت شهرکهای صنعتی از تولید کنندگان و تشکیل دهندگان کنسرسیوم در دستور کار دارد.