سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در دومین همایش بینالمللی معرفت و رسالت حسینی «با عنوان اربعین و تمدن نوین اسلامی» که به همت کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین و با همکاری دانشگاه کربلا، معاونت پژوهش حوزه علمیه قم، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و شماری از دانشگاهها با حضور اعضای هیات علمی از ایران و عراق در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به زیباییهای راهپیمایی اربعین بر ضرورت معرفی آن به جهانیان تاکید کرد و گفت: مردم جهان تشنه اخلاق و انسانیت هستند و بدنبال الگوهایی اصیل در این زمینه میگردند و در این راستا، چنانچه کلام ائمه اطهار به زیبایی و هنرمندی معرفی شود بسیاری از مردم جذب آن میشوند و بخشی از زیبایی معرفت اهل بیت (ع) در راهپیمایی اربعین تجلی پیدا کرده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره تأثیر شعائر دینی و مذهبی از جمله راهپیمایی اربعین بر تمدنسازی گفت: اگر غربیها و گروههایی مانند داعش با اقدامات ضدانسانی خود بدنبال ایجاد انزجار از اسلام هستند، راهپیمایی اربعین در دل ملتها، جاذبه و اشتیاق به اسلام را افزایش داده است و باید بدنبال جامعهای باشیم که همه در آن از چنین روحیهای برخوردار باشند.
حسینی با اشاره به اهمیت توجه به ارتقای فرهنگ اربعین در گسترش ارزشهای اسلامی و شناساندن مکتب اهل بیت عصمت و طهارت خاطرنشان کرد: راهپیمایی اربعین برخلاف تفکر مادی و سکولار غرب، اندیشه و تفکری را به دنیا عرضه میکند که گمشده امروز بشریت است. از مولفههای تمدن اسلامی ارزشهای والایی مانند صفا و صمیمیت، محبت و دوستی به یکدیگر و دوری از خصومت و کینهورزی است که جلوههایی از این زیباییها را میتوان در راهپیمایی اربعین یافت.
وی افزود: در پیادهروی اربعین خبری از کینه، دشمنی، تنش و اختلاف، تبعیض و تحقیر دیگران نیست و مردم از نژادها، اقوام، مذاهب و زبانهای گوناگون با محبت در کنار هم هستند و در آن خبری از گسست نسلی و نگاه تبعیض آمیز وجود ندارد و همگان در نیکی و کمک رسانی به دیگران از یکدیگر سبقت میگیرند، این در حالی است که وضعیت فرهنگی در کشورهای غربی به حدی نامناسب است که در کشورهایی مثل انگلیس و ژاپن وزارت تنهایی برای مقابله با بحران اجتماعی ایجاد کرده اند.
معاون رئیسجمهور اظهار کرد: داعش با توسل به خشونت و وحشیگری چهره زشتی از اسلام ارائه کرد، اما مردم دنیا با مشاهده صحنههای زیبای راهپیمایی اربعین، با چهره واقعی اسلام ناب آشنا شده و اشتیاق پیدا میکنند هرچه بیشتر نسبت به مکتب اهل بیت عصمت و طهارت معرفت پیدا کنند.
حسینی گفت: مردم در راهپیمایی اربعین به صورت هماهنگ به سمت مقصد قدسی و الهی در حرکت هستند و در طول مسیر جلوههایی از ایثار، خودگذشتگی، کمکهای خالصانه و رفتار و سلوک والایی مشاهده میشود که هیچ سنخیتی با فرهنگ مادی غرب ندارد، چون گرایش سکولار و مادی گرایی با این ارزشها در ستیز است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور بیان کرد: اگر چه غربیها از امکانات زیرساختی و صنعتی پیشرفتهای برخوردار هستند و تصور میکنند صرفاً با دستیابی به ذخایر دنیوی میتوانند بهشت برین برای انسان بسازند، اما در مقابل از لحاظ ارزشهای فرهنگی با مشکلات عدیدهای مواجه هستند که آمار بالای خودکشی از جمله تبعات و آسیبهای نگاه صرفا مادی به مسایل انسانی است.
حسینی با بیان اینکه از نظر شهید مطهری تمدن جنبه مادی و فرهنگ جنبه معنوی دارد و فرهنگ براساس تمدن ساخته میشود، اظهارداشت: فرهنگ در جهتدهی امکانات تاثیرگذار است لذا نگاهی به آثار معماری و شهرسازی کشورمان نشان دهنده آن است که اعتقادات دینی مردم در سبک معماری با محوریت مساجد تاثیرگذار بوده است.
وی تاکید کرد: هنرهای مختلف از جمله سینما و موسیقی اگرچه خاستگاه غربی دارند، ولی هر ملتی با توجه به باورها و ارزشهای خود میتواند به آنها جهت داده و در راستای تقویت آرمانهای خود استفاده کند و در این راستا کسانی که ادعای هنر برای هنر را مطرح میکنند، دروغ میگویند.
حسینی گفت: اینکه در روایات آمده است که وقتی امام زمان (عج) ظهور میکنند خود را با امام حسین (ع) معرفی میکنند، به این معناست که باید دنیا امام حسین (ع) را شناخته باشد و امروز راهپیمایی اربعین به بهترین و گستردهترین شکل ممکن امام حسین (ع) را به همه مردم دنیا معرفی میکند و باید با بهره برداری هنرمندانه از ابراز هنر و رسانه، در جهت گسترش دامنه و ابعاد مختلف راهپیمایی اربعین چهره واقعی اسلام و مکتب اهل بیت عصمت و طهارت تلاش و مجاهدت مضاعفی انجام شود.
معاون رئیس جمهور همچنین با اشاره به نقش سردار سلیمانی در شکل گیری راهپیمایی اربعین گفت: این فرمانده رشید نسبت به معرفی چهره واقعی اسلام اهتمام و تاکید جدی داشتند.