سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در حاشیه جلسه پاسخگویی به تماسهای مردمی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری درباره احکام پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای ایثارگران و اخذ مالیات از این قشر اظهار داشت: برخی از احکام به این دلیل که جنبه بودجهای و مقرره دارد، از لایحه حذف شده است.
رئیس بنیاد شهید، تنقیح قوانین مربوط به ایثارگران و افزایش اختیارات کمیسیون ماده ۱۶ بنیاد شهید در زمینه امور اجتماعی و استخدامی ایثارگران را از جمله نکات مطرح شده در لایحه برنامه هفتم ذکر کرد که با هدف انضباط بخشی نگاشته شده است.
قاضی زاده هاشمی در عین حال گفت که بخشی از احکام مندرج در لایحه برنامه هفتم به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دارد.
معاون رئیس جمهور با یادآوری اینکه بخشی از احکام قوانین گذشته به دلیل اجرایی نشدن و یا وجود نداشتن منابع مالی روشن، حذف شد، اظهار داشت: گاهی فرزندان شهدا برای پیگیری امتیازاتی که در برنامه ششم دیده شده بود، اما اجرایی نشده است مراجعه میکردند که از این رو این موارد توسط سازمان برنامه و بودجه از لایحه حذف شد و باید دید پیشنهاد مجلس در این خصوص چیست.
قاضی زاده هاشمی در ادامه ارایه خدمات جامع به همه ایثارگران را هدف اصلی بنیاد شهید عنوان کرد و گفت: از دولت و مجلس میخواهیم که برای احکامی که صادر میشود، منابع مالی در نظر بگیرند تا نارضایتی ایجاد نکند.
وی در این رابطه به موضوع مستمری حقوق والدین شهدا اشاره کرد که همه ساله پرداخت میشد، اما مجلس در این زمینه مصوبهای داشت که به لحاظ اجرایی دچار ابهام است و منابع مالی آن پیش بینی نشده است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: این ابهام سبب شده تا پرداخت مستمری والدین شهدا که هرسال از فروردین ماه انجام میشد، دچار مشکل شود و برای رفع آن در حال مکاتبه با نهادهای دولتی هستیم.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه این مصوبه ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بار مالی جدید دارد، اظهار داشت: برای اجرای مصوبه مجلس در زمینه مستمری والدین شهدا شاید مجبور شویم از حقوق همسران شهید کم کنیم، زیرا باید اعتبار آن در جداول بودجه لحاظ میشد که این کار انجام نشده است.
رئیس بنیاد شهید با بیان اینکه چنین اقداماتی سبب نارضایتی میشود، اظهار داشت: سال گذشته اتفاق مشابهی درباره حق پرستاری افتاد و بنابراین لازم است که دولت و مجلس پیوست مالی احکام را روشن کنند تا اگر حقی ایجاد میشود، قابلیت اجرا نیز داشته باشد.
معاون رئیس جمهور موضوع مسکن ایثارگران، اشتغال، خودرو و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از اولویتهای بنیاد شهید برشمرد و گفت: تعلیم و تربیت فرزندان ایثارگران برای حوزههای مدیریتی نیز پیگیری میشود.
قاضیزاده هاشمی این نکته را نیز یادآور شد که در موضوع مسکن بنیاد شهید یک نهاد واسطه است و به دنبال تهیه فهرستی از افراد فاقد مسکن است، زیرا زمین برای ساخت مسکن باید توسط وزارت راه و شهرسازی و تسهیلات آن به واسطه نظام بانکی تامین شود.
وی با تاکید بر اینکه بنیاد شهید یک نهاد خدماتی نیست بلکه یک نهاد معاضدتی است تا پیگیر اجرای قوانین مرتبط با ایثارگران باشد، خاطر نشان کرد: در لایحه برنامه هفتم توسعه تلاش شد تاحدودی اختیارات بنیاد افزایش یابد.
معاون رئیس جمهور درباره تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران هم گفت: بنیاد شهید پیگیر است، اما متاسفانه این پیگیریها به رغم تلاشهای کمیسیون اجتماعی و اصل نود مجلس به نتیجه نمیرسد و نیازمند ورود دیوان عدالت اداری به این موضوع است.