نخستین گردهمایی سینماگران انقلاب و دفاع مقدس با حضور جمعی از اهالی سینما و مدیران در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد. محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمد خزاعی (رییس سازمان سینمایی)، جمشید هاشمپور، احمد نجفی، جمال شورجه، محمد مهدی عسگرپور، رسول صدرعاملی، مسعود دهنمکی، انسیه شاهحسینی، حبیب ایلبیگی، قادر آشنا، علی رویینتن، مسعود جعفری جوزانی، سعید سعدی، جلیل شعبانی، علیرضا زریندست، محمدرضا شرفالدین، رضا ایرانمنش، مهدی آذرپندار، صادق موسوی، محمد حمیدیمقدم، مهدی جوادی، هاشم میرزاخانی از جمله حاضران در این مراسم بودند.
در بخشی از این برنامه که با اجرای محمود گبرلو همراه بود، با پخش کلیپی از زنده یادان مرتضی آوینی و نادر طالبزاده یاد شد.
سپس با حضور رسول صدرعاملی و محمدمهدی عسگرپور از جمال شورجه تقدیر به عمل آمد. به دلیل آنکه این کارگردان با ویلچر در مراسم شرکت داشت، صدرعاملی و عسگرپور به پایین سن رفته و لوح تقدیری را با آرزوی سلامتی به وی اهدا کردند.
محمد کاسبی، بازیگر سینما و تلویزیون نیز دیگر هنرمندی بود که تقدیر از او تدارک دیده شده بود، ولی او نیز به دلیل بیماری در مراسم حاضر نشده بود.
در ادامه از رضا ایرانمنش بازیگر آثار دفاع مقدسی تقدیر شد که او با عصا روی سن آمد و لوح تقدیر خود را از عسگرپور و صدرعاملی دریافت کرد.
جمشید هاشمپور دیگر هنرمند حاضر در این مراسم بود که از وی تقدیر شد.
در بخشی دیگر محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اظهار کرد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه اهالی سینما را جزو خانواده انقلاب میدانیم. همه سینماگران در این سالها کار کردند و پیام تلاش و ایستادگی مردم ایران را به تصویر درآوردند. من از تک تک سینماگران که به این جلسه آمدند، قدردانی میکنم. این جلسه برای وفاق و هماندیشی سینماست.
او افزود: دل همه سینماگران برای عزت ایران میتپد. ایران و افتخاراتش برای همه اهالی فرهنگ و هنر غرورآفرین است.
وی تاکید کرد: ما در سینما تنوع دیدگاه و سلیقهها را به رسمیت میشناسیم. پایایی هنر به وجود همین تنوع است. توقف، سَم مهلک سینماست و ما تلاش خود را برای اعتلای سینما به کار میبریم. تسهیلگری و حمایت وظیفه ماست.
ما به تقسیم نقش قائل هستیم. ما حمایت میکنیم و شما هم قدرت آفرینش هنری خود را در تاریخ و حافظه ملت ایران ماندگار میکنید.
در ادامه با حضور احمد نجفی و احمد میرعلایی یاد هنرمندان درگذشته همچون رسول ملاقلیپور، حمید آخوندی و علی رحیمیپور گرامی داشته شد.
مسعود دهنمکی، محمدیاشار نادری، محمد حمیدی مقدم، مصطفی رزاق کریمی و مهدی اذرپندار از چند فیلمساز حوزه فیلم کوتاه مرتبط با انجمن سینمای جوانان و نیز مستندساز از جمله محمد علیزاده، مرتضی علیزاده، مجتبی اسپینانی، ساسان فلاح فر و مرتضی شعبانی تقدیر کردند.
سپس با حضور اسماعیلی وزیر ارشاد، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی، مجید شاه حسینی و مهدی جوادی رییس بنیاد سینمایی فارابی از فیلمهای هایپاور (مهدی عظیمی، اباذز جوکار، هادی محمدپور)، اتاقک گلی (محمد عسگری و داود صبوری)، پالایشگاه (مهرداد خوشبخت و سعید سعدی)، سرهنگ ثریا (لیلی عاج و جلیل شعبانی)، شماره ۱۰ (حمید زرگرنژاد)، غریب، سینما متروپل (محمدعلی باشه آهنگر، حامد حسینی) با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.
پخش سکانسی از فیلم «اخراجیها» دیگر بخش این برنامه بود که به این بهانه از مرحوم حبیب الله کاسه ساز یاد شد.
در ادامه با حضور محمد خزاعی و نیز چهرههایی همچون مسعود جعفری جوزانی، پرویز شیخطادی به آرش قاسمی (صداگذار)، محمدرضا شجاعی (طراح صحنه)، محمدرضا شرفالدین (طراح جلوههای ویژه) و مجتبی راعی (فیلمساز، در مراسم حضور نداشت) نشان درجه یک هنری اهدا شد.
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در این مراسم طی سخنانی گفت: خدا را شاکرم که فرصتی فراهم کرد امروز در جمع دوستان، همکاران و راویان تصویری انقلاب و دفاع مقدس باشیم جمعی که سالیان سال ارزشمندانه راوی جنگ بودند و اگر شما نبودید شاید این ایثارگریها ثبت و ضبط نمیشد. بچههای سینما در این زمینه کار مهمی انجام دادند که گاهی در میان ناملایماتها گم میشود.
وی ادامه داد: از شما ممنونم که مردانه ایستادید، زخم خوردید، اما ماندید، مجاهدت کردید و جنگ کردید تا با صداقت داستانهای واقعی روایت شوند. امشب شب پرافتخاری برای من بود. خوشحالم که در یک همدلی فارغ از مسائل سال گذشته دور هم جمع شدیم و با هم صحبت میکنیم از همه دوستانی که سال گذشته کمک کردند تا مشکلات حل شود، همچنین از برخی دوستان خانه سینما که کمک کردند تا مشکلات دوستانی که ناآگاهانه کاری کرده بودند، حل شود، تشکر میکنم.
رئیس سازمان سینمایی افزود: چند صباحی است که برخی در مجامع بینالمللی میگویند که سینمای ایران تحریم میشود، تحریم، اما ادبیات انسانهای ضعیف است، مبنای ادبیات قوی بر عقلانیت و ارتباطات است. تحریم سیاسی، اجتماعی، فرهنگی همه و همه از روی ضعف است. سینمای ایران هیچگاه تحریم نمیشود. جهان تک قطبی در سینما تمام شده است. شاید گروه اندکی تلاش کنند سینمای ایران به حاشیه برود، همانها هستند که بیانیه صادر میکنند برای حضور آثار ایرانی در جشنوارهها شرط میگذارند و... و. اما اینچنین نمیشود. این یک ابطال بزرگ است؛ اینکه دو سه نفر قبلاً در سینما فعالیت میکردند و حالا آن ور دفتر و دستکی راه انداختهاند و علیه مام وطن و سینمای ایران فعالیت میکنند به جایی نمیرسند.
خزاعی با اشاره به حضور آثار ایرانی در جشنواره کن هم مطرح کرد: درباره جشنواره کن هم باید بگویم وظیفه ما صیانت از سینمای ایران و ایجاد امنیت شغلی است اینکه فیلمی زیرزمینی تولید و روانه بازار شود و مسائل شرعی را رعایت نکند، امنیت شغلی را به خطر میاندازد. وظیفه نهادهای صنفی این است که مراقبت کنند. همین جا میگویم هر کسی به هر دلیلی با فیلمهای قاچاق بدون مجوز در ایران و خارج از ایران و علیه جمهوری اسلامی همکاری کند با این دوستان قطع ارتباط میکنیم. خانه سینما هم همین کار را میکند. تمام عوامل این آثار از بازیگر و تهیهکننده تا عوامل فنی دچار مشکل خواهند شد اگر این کارها را نکنیم دیگر سینمایی نخواهیم داشت که بخواهیم امنیت آن را تأمین کنیم.
رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: ما در سال جدید رشد خوبی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس داشتیم وظیفه ما البته توجه به همه ژانرها از جمله سینمای سیاسی، کمدی، اجتماعی و… است ما نسبت به ۱۵ سال گذشته صد درصد افزایش تولیدات در حوزه سینمای دفاع مقدس داشتیم. از همه دوستانی که در سال گذشته مردانه ایستادند تشکر میکنم، همه دوستان که اینجا هستند مرد جنگ بودند با کمک همانها خرمشهر آزاد شد.
خزاعی توضیح داد: سال گذشته سال امتحان همه ما بود که برخی نمره قبولی گرفتند، برخی تک ماده کردند و برخی هم مردود شدند ما هم سکوت کردیم در اینجا هم از این مقوله هم میگذریم.