مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: طرح انتقال آب به میزان ۵۰ میلیون متر مکعب از رودخانه قزل‌اوزن در استان هدفگذاری شده است.

علی حیدری اناری گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون تخصیص آب وزارت نیرو، انتقال سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب رودخانه قزل‌اوزن برای مصارف آب آشامیدنی، کشاورزی، صنعت و گردشگری اردبیل تعیین شده و آب تخصیص یافته از رودخانه قزل اوزن برای شهرستان‌های اردبیل، خلخال و کوثر و به تناسب نیاز این مناطق توزیع می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل می گوید: برای اجرای این طرح ردیف ملی در بودجه تعریف شده و براساس هدفگذاری شرکت آب منطقه ای اردبیل، مقرر است عملیات اجرایی این طرح در سفر آتی رئیس جمهور به استان اردبیل شروع شود.

او با بیان اینکه اجرای این طرح مورد موافقت وزرات نیرو قرار گرفته است، گفت: اجرای این طرح به تامین آب پایدار شهرستان‌های اردبیل، خلخال و کوثر کمک خواهد کرد.

حیدری اناری با اشاره به چالش‌های پیش‌روی آب استان برای سال‌های آینده می گوید: شرکت آب منطقه ای اردبیل برای تامین منابع آب برای افق سال‌های ۱۴۱۰ ، ۱۴۲۵ برنامه ریزی کرده است.

او همچنین از امکان سنجی انتقال آب از دریای خزر به اردبیل خبر داد و گفت: مطالعات اولیه این طرح با تامین اعتبار لازم انجام شده که در صورت موافقت نهایی این طرح هم اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

حیدری با اشاره به برنامه جامع آب آشامیدنی استان اردبیل می گوید: برنامه جامع آب آشامیدنی استان طرح ریزی و مطالعات آن هم تا افق ۱۴۱۰ تا ۱۴۲۵ انجام شده که نیازمند اعتبار و همکاری دستگاه‌های مربوطه برای تحقق این امر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه یک سوم از حجم سه میلیارد متر مکعبی آبخوان دشت اردبیل به دلیل اضافه برداشت در ۵۰ سال گذشته خالی شده است، گفت: در اثر بی‌توجهی‌ها و برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، آبخوان دشت اردبیل در سال‌های گذشته ۱۳ متر افت داشته است.

او می گوید: باید با اطلاع‌رسانی و آگاه سازی مردم از وضعیت دشت اردبیل، از ظرفیت‌ها و مشارکت مردم برای رفع این دغدغه و نگرانی استفاده کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۳ خرداد ۱۴۰۲
آبخوان ها بر اثر برداشت های بی رویه افت
می کند و این در حالی است که صدها میلیارد متر مکعب آب با عنوان سیل بدون استفاده و با ایجاد خسارت فراوان از کشور خارج می شود، در صورتیکه آن را مهار و ذخیره کنیم می توان در زمان و مکان مناسب از آن استفاده کرد.