طرح کاشت یک میلیارد درخت، مردمی و اجتماعی است

سرپرست اداره کل منابع طبیعی استان کرمان گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی و اجتماعی و دارای شیوه نامه اجرایی است.

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: بر اساس تعهدات بین‌المللی، هر کشوری به همان اندازه که کربن تولید می‌کند باید ترسیب یا جذب کربن داشته باشد و یکی از بهترین راهکار‌ها برای این منظور، درختکاری است.

در جلسه‌ای که امروز با حضور سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان، معاون فنی، رئیس اداره جنگلداری وجنگلکاری و مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی استان با مدیر مجتمع لاستیک بارز کرمان به عنوان حامی نهالستان جاده جوپار برگزار شد، علیرضا ابوالحسنی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور از یک سند پشتیبان برخوردار است و این سند توسط دفتر شورای عالی جنگل و با همکاری معاونت امور جنگل تهیه و در اختیار صاحب نظران، اساتید، مدیران و مرکز تحقیقات جنگل‌ها و مراتع قرار گرفت و نظرات تکمیلی آنان اخذ شده است.

او افزود: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی و اجتماعی است که دارای شیوه نامه اجرایی، شرح خدمات، دستور العمل اجرایی و بسته‌های سیاستگذاری می‌باشدّ طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران با هدف کاهش گاز‌های گلخانه‌ای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین و در راستای انجام تعهدات بین‌المللی برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.

ابوالحسنی گفت: بر اساس تعهدات بین‌المللی، هر کشوری به همان اندازه که کربن تولید می‌کند باید ترسیب یا جذب کربن داشته باشد و یکی از بهترین راهکار‌ها برای این منظور، درختکاری است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به تشکیل کنوانسیون‌های متعدد محیط زیستی در پی تخریب جنگل‌ها و منابع طبیعی از جمله کنوانسیون تغییر اقلیم، کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی و کنوانسیون تنوع زیستی در دنیا، تصریح کرد: این کنوانسیون‌ها تصمیم گرفته‌اند تا سال ۲۰۳۰ میزان تولید کربن و گاز‌های گلخانه‌ای را به صفر برسانند و از این رو کاشت یک تریلیون درخت تا سال ۲۰۳۰ هدف گذاری شده است.

او ادامه داد: بسیاری از کشور‌ها در راستای تعهدات بین‌المللی در بخش درختکاری فعال شده‌اند به طوری که چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کربن، کاشت ۷۰ میلیارد اصله درخت در سرزمین خود را هدف گذاری کرده و تاکنون ۵۰ میلیارد آن را کاشته است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان با اشاره به اینکه برای اجرایی شدن این طرح نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلفی مشارکت دارند و تفاهم‌نامه‌های زیادی با بخش‌های مختلف دولتی و غیر دولتی امضاء شده است گفت: هدف این طرح افزایش سرانه فضای سبز و جنگل در کشور است.

او اضافه کرد: در مباحث مردمی‌سازی و مشارکت، بخشی از تولید نهال و درختکاری را صاحبان صنایع در راستای انجام تعهدات اجتماعی انجام می‌دهند و در اراضی کشاورزی، مدیریت با خود مردم است، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مکان محور است و تمامی درختان در مکان‌های مطالعه شده کاشته می‌شود.

ابوالحسنی گفت: به دلیل آن که بخش مهمی از کشور ما در کمربند خشک و نیمه‌خشک واقع شده دارای اکوسیستم حساس‌تری است و این موضوع وظیفه ما را در حفظ جنگل‌ها سنگین‌تر می‌کند.

ابوالحسنی بیان داشت: در قالب این طرح قرار است سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال با مشارکت مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد و صنایع تولید و کاشته شود؛ که سهم استان کرمان در سال جاری ۵۵۰۰ هزار اصله نهال می‌باشد.

قادری معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان عنوان کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت دارای چهار بخش است، بخش نخست احیا و غنی‌سازی جنگل‌های طبیعی، بخش دوم زراعت چوب، بخش سوم جلوگیری از گسترش بیابان‌ها و ریزگرد‌ها و بخش چهارم ارتقای سرانه فضای سبز در اطراف شهر‌ها است.

او عنوان کرد: میانگین سرانه فضای سبز جنگلی به‌ازای هر نفر در کشور ما نزدیک به ۶ تا ۷ متر مربع است که در این طرح به ۱۵ متر مربع خواهد رسید.

 محمد ضیایی مدیر مجتمع بارز کرمان ضمن تاکید بر حمایت مجموعه لاستیک سازی بارز از طرح مردمی و جهادی کاشت یک میلیارد درخت در کشور و حمایت این مجتمع از نهالستان جوپار در راستای تولید و کاشت نهال اظهار داشت: مسئولیت اجتماعی چه به صورت فردی، جمعی و شرکتی قطعا می‌تواند ما را برای رسیدن به تعادل در محیط زیست و منابع طبیعی کشور کمک کند.

ضیایی با اشاره به اینکه صنایع نقش مهمی در اقتصاد یک کشور دارند و از سوی دیگر در یک رابطه دو طرفه با جامعه قرار دارند گفت: صنایع از یک طرف نیاز‌های جامعه را دریافت می‌کنند و از سوی دیگر براساس نیاز‌های جامعه خدمات ارائه می‌دهند و در حال حاضر حفاظت و احیاء منابع طبیعی و محیط زیست از مطالبات مهم جامعه می‌باشد و در این زمینه مسئولیت اجتماعی می‌تواند نقش مهمی در این رابطه دو طرفه داشته باشد.

او افزود: برای رسیدن به یک جهان پایدار قطعا نیاز داریم که مسئولیت اجتماعی خود را نسبت به محیط زیست ایفا کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار