سیدمحمدرحیم مرتضوی شهردار منطقه ٩ در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: رابطه حقوق شهری، زندگی شهری و مدیریت شهری از جمله موضوعات مهمی است که در حوزه مطالعات شهری، برنامه ریزی و مدیریت شهری همیشه مطرح میشود.
وی با اشاره به اینکه مهمترین حقوق شهروندی، تحقق عدالت فضایی در توزیع خدمات شهری است، افزود: یکی از حقوقی که در سالهای گذشته در نظام مدیریت شهری از سطح سیاست گذاری تا برنامه ریزی و اجرا به منافع ذینفعان کمتر توجه شده است عدالت فضایی و توزیع نامناسب فضاهای همگانی بوده است. عدالت اجتماعی، ریشه در عدالت فضایی و محیطی دارد و عدم دسترسی بخشهایی از شهر به فضاهای عمومی باعث محرومیت ساکنان از امکانات موجود خواهد بود که نشان از بی عدالتی است.
شهردار منطقه۹ با اشاره به برنامه پنج ساله سوم شهر تهران و اینکه تصمیم گرفته شده بخش عمدهای از منابع و امکاناتی را که شهرداری برای ایجاد فضاهای عمومی در نظرگرفته است در بافت فرسوده شهر تهران به اجرا برساند، عنوان کرد: برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران (۱۳۹۸-۱۴۰۲) با تاکید بر پروژههای کوچک مقیاس در سطح محلی تلاش کرده است تا حدودی به توزیع عادلانه فضاهای عمومی کمک کند، اما چالشی که وجود دارد اینست که در بافت فرسوده و مناطق کم برخوردار، مشکلات بسیار پیچیدهتر و دشوارتر است که مهمترین آنها تامین زمین برای ایجاد این فضاها است تا بتوان آن را تبدیل به فضای همگانی کرد و یا سرانههای خدماتی را افزایش داد.
مرتضوی به پروژههای توسعه محلهای و ارتقاء سرانههای خدماتی هفت گانه اشاره کرد و گفت: پروژههای متنوعی در چند سال اخیر برای افزایش فضاهای عمومی و همگانی اجرا شده است؛ برخی از این پروژهها که اغلب مساحت ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر داشتند و در مقیاس همسایگی عمل میکردند و برخی دیگر در مقیاس محله با مساحت بالغ بر ۲ تا ۳ هزار مترمربع کارکرد داشتند و همچنین فضاهای بالای ۱۰ هزار مترمربع که در مقیاسهای فراتر عمل میکنند. برای نمونه یکی از این نقاط، محدوده رها شده و بلاتکلیفی بود که در خیابان بدر الزمان قریب منطقه ۹ وجود داشت و هیچ استفادهای از آن نمیشد که پس از برنامه ریزی و اجرای یک طرح اجتماعی و عمرانی ضمن ایجاد اشتغال برای ۲۰۰نفر باعث افزایش سرزندگی و رونق غرب پایتخت شد.