فرشید سنجری جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی کرمانشاه با اشاره به اینکه بیشترین کشفیات زغال مربوط به سرفیروزآباد است، گفت : در دوماهه اول سال جدید میزان یک تن زغال درختان جنگلی و غیرجنگلی کشف شده است.
جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی کرمانشاه در پاسخ به این پرسش که آیا مجازات قاچاقچیان زغال بازدارنده است، توضیح داد: قوانین قدیمی است و به نظر میرسد قانون باید مجازات سختگیرانهتری اعمال کند.
سنجری خاطرنشان کرد: عمدتاً مردم محلی درختان را قطع میکنند و برای امرار معاش خود تبدیل به زغال کرده و به فروش میرسانند و مصرف داخلی دارد و مواردی که در فضای مجازی بهعنوان قاچاق چوب درخت بلوط در جنگلهای زاگرس گزارش میشود، مربوط به استان کرمانشاه نیست.
وی گفت: ما در همه مناطق گشتهای ایست و بازرسی داریم، اما با کمبود نیروی انسانیو تجهیزات مواجه هستیم، این در حالی است که اگر نیروی انسانی و تجهیزات افزایش پیدا کند با کاهش قاچاق زغال روبرو خواهیم بود.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کرمانشاه با تاکید بر نقش مشارکت مردم و جوامع محلی در جلوگیری از قاچاق زغال و دیگر جرائم منابع طبیعی خاطر نشان کرد: شماره تلفن ۱۵۰۴ همواره آماده شنیدن گزارشات مردمی در خصوص تهدیدات منابع طبیعی است.
وی خاطرنشان کرد: به استناد ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر اینکه هرگونه حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج و یا خارج کردن چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی به طور مطلق و ارتکاب این اعمال در مورد سایر محصولات و فراوردهها یا مصنوعات منابع طبیعی اعم از جانوری و گیاهی به قصد تجاری، بدون تحصیل پروانه از مرجع ذصلاح ممنوع است.
سنجری خاطرنشان کرد: افزایش گشتزنیها و مقدار جریمهها جنبه بازدارندگی دارد که همین عوامل سبب افزایش کشفیات قاچاق در زمینه چوب و زغال شده است .